Barcelona / Blog

Blog Barcelonapagina.nl

De leukste artikelen & tips over Barcelona!

blog barcelona

Welkom op de Blog van Barcelonapagina.nl: De beste tips en interessante artikelen voor activiteiten tijdens een stedentrip in Barcelona.

Welkom op de Barcelona-Blog!

Op stedentrip naar Barcelona? Dan zit u goed op Barcelonapagina.nl. Op mijn website leest u de beste tips voor activiteiten, lokale aanbevelingen voor het bezoeken van bezienswaardigheden in Barcelona en veel leuke andere ideeën. Kiest u hieronder een van mijn blogartikelen. Veel plezier tijdens uw verblijf in deze mooie stad!

Barcelona met kinderen

Naar Barcelona met kinderen? - De tips

Ook uw kinderen zullen zich niet snel vervelen in Barcelona. Lees wat u niet mag missen als u met kinderen naar Barcelona op stedentrip gaat:

Gaudi in Barcelona

De 10 mooiste gebouwen van Gaudi

Naast de Sagrada Familia en Park Güell staan er in Barcelona nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden van Antoni Gaudí. Een mooi overzicht:

1 dag Barcelona

Wat doen in 1 dag Barcelona?

Veel mensen bezoeken Barcelona voor slechts één dag. Dit is prima te doen als dagtocht in de regio, maar u dient voor een prettige reis zeker een aantal attracties vooraf moeten reserveren. Een voorbeeld dagprogramma:

wandelroute Barcelona

De leukste wandelroutes in Barcelona

De goedkoopste en misschien wel leukste manier om de stad te ontdekken is misschien wel te voet! In dit artikel leest u een aantal leuke tips over wandelroutes door Barcelona:

Museum Barcelona

De leukste musea in Barcelona

Barcelona heeft een zeer gevarieerd aanbod van musea. In dit artikel leest u over de 20 meest bezochte musea van de stad. Welk museum past bij u?

Park in Barcelona

De 10 mooiste parken van Barcelona

Barcelona heeft naast het beroemde Park Güell nog veel meer mooie (en gratis) parken. Lees meer over de tien leukste parken van Barcelona:

Bunkers del Carmel

Het beste uitzicht van Barcelona

Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van Barcelona is de bergtop van de Bunkers del Carmel. Het beste panorama van Barcelona en bovendien gratis! Lees hoe u dit uitzichtspunt vlakbij Park Güell bezoekt:

Colonia Güell

Colonia Güell - Verrassende dagtrip

Op nog geen half uur van Barcelona met de trein ligt het voormalige textieldorp 'Colonia Güell'. Hoogtepunt in dit mooie dorp gebouwd in opdracht van Eusebi Guuell is de onvoltooide crypte van Gaudi:

Sagrada Familia foto

De Sagrada Família in 20 foto's

Geniet van de prachtige Sagrada Familia met deze 20 schitterende foto's van de onvoltooide kathedraal van Gaudi.

gratis doen in barcelona

22x Gratis in Barcelona

De beste budgettips voor gratis activiteiten tijdens een stedentrip in Barcelona. 22 leuke dingen die u gratis kunt doen:

panorama barcelona

10 Mooiste uitzichtspunten Barcelona

Vanwege de heuvels rond de stad vindt u een paar fantastische uitzichtpunten en panoramas in de stad. Een groot deel is gratis te bezoeken:

barcelona pass

Overzicht kortingskaarten & passen

In Barcelona is een enorm uitgebreid aanbod van kortingskaarten en voordeelpassen. Welke kaarten zijn echt voordelig voor u?

voetballen in barcelona

Zelf voetballen in Barcelona?

Actief doen en zelf voetballen met lokals en andere toeristen? CeleBreak heeft de oplossing gevonden.

Spaans leren in barcelona

Spaans leren in Barcelona?

Op taalcursus in Spanje? Lees hier de mogelijkheden om Spaans te leren in Barcelona met Suspanish.

verborgen parels in Barcelona

Verborgen parels in Barcelona

Miljoenen toeristen weten jaarlijks hun weg te vinden naar Barcelona. Wat zijn nu de verborgen parels in Barcelona?

Meer reiswebsites Spanje

Meer reiswebsites Spanje

Meer inspiratie nodig voor het bezoeken van steden in Spanje. Een aantal interessante websites bij elkaar over prachtige steden als Sevilla, Granada en andere Spaanse highlights en mooie steden.

dagtochten vanaf Barcelona

12x Dagtochten vanaf Barcelona

Op zoek naar leuke dagtochten vanaf Barcelona? In dit artikel eenm overzicht van de 12 leukste dagtours om te doen vanuit Barcelona om hoogtepunten van de Catalaanse omgeving te ontdekken.

Campings in Barcelona

Campings in Barcelona

Verblijven op een van de vele campings in Barcelona heeft tal van voordelen. Niet alleen ben je op een korte afstand van Barcelona, maar een trip naar een van de vele stranden in de omgeving is mogelijk.

Modernisme in Barcelona

Modernisme in Barcelona

Barcelona is een stad die bekend staat om zijn architectuur in de stijl van het Catalaans modernisme. In dit artikel 3 bijzondere modernistische parels zoals Casa Vicens en het Hospital de Sant Pau.

barcelona blog
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."