Home / Bezienswaardigheden / Casa Batlló

Casa Batlló Barcelona

Museo modernista Antoni Gaudí, oftewel Casa Batlló

Casa Batlló Barcelona

Alles over het bezoeken van Casa Batlló, museu modernista de Antoni Gaudí en Barcelona, een van de hoogtepunten van de architectuur van Antoni Gaudí in Barcelona bezoeken.

Gaudi's Casa Batlló bezoeken in Barcelona & Tickets

Adres Passeig de Gràcia 43 Barcelona
Metro Metrohalte Passeig de Gràcia (Lijn 3)
Tickets
  • Tickets (Incl. videoguide) aan kassa € 29,00 en online slechts € 25,00 (Reserveer uw tickets online)
  • Fast pass tickets € 35,00 (Boek online)
  • 0-6 jaar gratis entree
  • 7-18 jaar, studenten en 65+ € 22,00

Tip 1: Vanwege de lange wachtrijen en korting is het sterk aanbevolen uw Casa Batllo tickets vooraf te kopen. Op drukke dagen staat u meer dan een uur te wachten. Een betrouwbare aanbieder voor skip-the-line tickets is Ticketbar.eu voor uw ticket incl. videoguide.

Tip 2: Wilt u zowel Casa Batllo, Casa Mila en Casa Vicens bezoeken? Met deze voordelige pas heeft u toegang tot de 3 huizen van Gaudi

Openingstijden
  • Dagelijks van 9:00 - 21:00 uur (last entry 20:00 uur)
  • Tip: tussen 9 en 10 uur 's ochtends is het vaak nog rustig
Bijzondere activiteiten
  • Tijdens de zomeravonden zijn er speciale Magic Nights voor € 39,00, een avondbezoek om 20:00 uur incl. live muziek en een drankje (Boek online)
  • Elke zondag om 17:00 uur kunt u voor € 37,00 een theatraal bezoek brengen aan Casa Batlló. Hierbij zal 'Gaudí zelf' (of mevrouw Ramoneta, de dienstmeid van de familie) je door het huis leiden en de geheimen van het gebouw vertellen (Boek online)

Museo modernista de Antoni Gaudí - Casa Batlló

Casa Batlló (officieel Museo modernista de Antoni Gaudí) is een van de belangrijke bezienswaardigheden in Barcelona en is ontworpen door de architect Antoni Gaudí in modernistische bouwstijl. Gaudi verbouwde en renoveerde dit oorspronkelijke huis (uit 1875) tussen 1904 en 1906 voor Josep Batlló i Casanovas, een rijke textielmagnaat. Casa Batllo bestond destijds uit acht huizen, die verdeeld waren over vier verdiepingen. De huidige geschatte waarde van het kleurrijke meesterwerk bedraagt zo'n 70 miljoen euro.

Casa Batlló, een bijzonder gebouw in Barcelona

Net als bij het even verderop aan dezelfde Passeig de Gràcia gelegen Casa Milà is niets hoekigs in Casa Batlló, maar alles is golvend en afgerond net als de golven van de zee. Het huis is een bijzonder stukje architectuur in de stijl van Catalaans modernisme. Het centrale thema in "Casa Batlló Museo modernista de Antoni Gaudí" is dat van de Sint-Joris, de drakendoder, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Barcelona. De voorgevel van Huize Batlló is bedekt met mozaïeken die doen denken aan visschubben. De kleine toren op het dak met een kruis zou mogelijk het zwaard van Sint Joris voorstellen dat in de draak steekt.

casa batllo barcelonaCasa Amatller (links) en Casa Batlló (rechts)
casa batllo bezoekenDrakenschubben op het dak van Casa Batlló

De zuilen op de gelijkvloerse verdieping lijken wel de poten van dinosaurussen te zijn en het golvende mozaïeken dak, de geschubde ruggengraat van een enorme draak. De balkons van Huize Batlló zijn als enorme kaken van zeedieren, die als het ware uit de zee ontspringen. In de balkons kunt u doodskoppen zien; deze beenderen en de doodskoppen aan de gevel stellen de slachtoffers van de draak voor. Het museumachtige huis Casa Batllo heeft daarom ook wel de bijnaam "Huis der beenderen'.

Interieur van Gaudi

Niet alleen de buitenkant van het gebouw, maar ook de binnenkant is adembenemend. In het interieur vermijdt Antoni Gaudí het gebruik van rechte lijnen. U vindt o.a. mooie gebrandschilderde ramen, kleurrijke tegels en bijzonder deurposten. Wanneer u van mooie architectuur houdt mag deze bezienswaardigheid van Gaudi niet ontbreken tijdens uw stedentrip Barcelona.

Tickets voor Casa Batlló kopen?

Tip: Koop uw tickets online. Wachtrijen kunnen (zeker in het hoogseizoen) lang zijn, het is daarom verstandig vooraf uw tickets te kopen.

casa batllo barcelonaBinnen in Casa Batlló
casa batllo bezoekenDe kleurrijke gevel van Casa Batlló

Video: Casa Batlló bezoeken

Officiële website en Franse website Casa Batlló


Waar ligt Casa Batlló in Barcelona?

Meer huizen van Gaudi

Casa Mila

Casa Mila - La Pedrera

(1906 - 1910) Dit appartementencomplex aan de Passeig de Gràcia is een van de bekendste gebouwen van Gaudi en staat op de UNESCO lijst. Vanwege het uiterlijk wordt het gebouw zonder rechte vormen ook wel 'La Pedrera' genoemd, oftewel de steengroeve. Met name het dakterras is een graag gefotografeerde plek.

Casa Vicens Barcelona

Casa Vicens

(1883 - 1889) Casa Vicens was het eerste belangrijke ontwerp van Gaudi en staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het kleurrijke gebouw ligt in de wijk Gràcia (Carrer de les Carolines 24) en werd gebouwd voor de effectenmakelaar Manuel Vicens i Montaner. Het gebouw is een mix van Spaanse en mudejarstijl en bekleedt met veel keramiek tegels. Sinds kort is het mogelijk Casa Vicens te bezoeken.

Casa Batllo
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.37%) 7821 reviews
15 juni 2020 Chantal: "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de bezienswaardigheden in Barcelona."