Home / Bezienswaardigheden / Casa Batllo

Casa Batllo Barcelona

Museo modernista Antoni Gaudí, oftewel Casa Batllo

Casa Batlló Barcelona

Alles over het bezoeken van Casa Batllo, museu modernista de Antoni Gaudí en Barcelona, een van de hoogtepunten van de architectuur van Antoni Gaudí in Barcelona bezoeken.

Gaudi's Casa Batllo bezoeken in Barcelona & Tickets kopen

Adres Passeig de Gràcia 43 Barcelona
Metro Metrohalte Passeig de Gràcia (Lijn 3)
Casa Batllo Tickets
  • Standaard tickets € 25,00 (Aanbevolen: reserveer uw tickets online)
  • Fast pass tickets € 35,00 (Boek online)
  • 0-6 jaar gratis entree
  • 7-18 jaar, studenten en 65+ € 22,00

Tip 1 Vanwege de lange wachtrijen is het sterk aanbevolen uw Casa Batllo tickets vooraf te kopen. Op drukke dagen staat u meer dan een uur te wachten. Een betrouwbare aanbieder voor skip-the-line tickets is ticketbar voor uw ticket inclusief audioguide

Tip 2 Wilt u zowel Casa Batllo, Casa Mila en Casa Vicens bezoeken? Met deze voordelige pas heeft u toegang tot de 3 huizen van Gaudi

Openingstijden
  • Dagelijks van 9:00 - 21:00 uur (last entry 20:00 uur)
  • Tip: tussen 9 en 10 uur 's ochtends is het vaak nog rustig

Museo modernista de Antoni Gaudí - Casa Batllo

casa batlloCasa Batlló (officieel Museo modernista de Antoni Gaudí) is een van de belangrijke bezienswaardigheden in Barcelona en is ontworpen door de architect Antoni Gaudí in modernistische bouwstijl. Gaudi verbouwde en renoveerde dit oorspronkelijke huis (uit 1875) tussen 1904 en 1906 voor Josep Batlló i Casanovas, een rijke textielmagnaat. Casa Batllo bestond destijds uit acht huizen, die verdeeld waren over vier verdiepingen. De huidige geschatte waarde van het kleurrijke meesterwerk bedraagt zo'n 70 miljoen euro.

Casa Batllo, een bijzonder gebouw in Barcelona

Net als bij het even verderop aan dezelfde Passeig de Gràcia gelegen Casa Milà is niets hoekigs in Casa Batlló, maar alles is golvend en afgerond net als de golven van de zee. Het huis is een bijzonder stukje architectuur in de stijl van Catalaans modernisme. Het centrale thema in "Casa Batlló Museo modernista de Antoni Gaudí" is dat van de Sint-Joris, de drakendoder, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Barcelona. De voorgevel van Huize Batlló is bedekt met mozaïeken die doen denken aan visschubben. De kleine toren op het dak met een kruis zou mogelijk het zwaard van Sint Joris voorstellen dat in de draak steekt.

Huize Battlo van GaudiDe zuilen op de gelijkvloerse verdieping lijken wel de poten van dinosaurussen te zijn en het golvende mozaïeken dak, de geschubde ruggengraat van een enorme draak. De balkons van Huize Batlló zijn als enorme kaken van zeedieren, die als het ware uit de zee ontspringen. In de balkons kunt u doodskoppen zien; deze beenderen en de doodskoppen aan de gevel stellen de slachtoffers van de draak voor. Het museumachtige huis Casa Batllo heeft daarom ook wel de bijnaam "Huis der beenderen'.

Interieur van Gaudi

Niet alleen de buitenkant van het gebouw, maar ook de binnenkant is adembenemend. In het interieur vermijdt Antoni Gaudí het gebruik van rechte lijnen. U vindt o.a. mooie gebrandschilderde ramen, kleurrijke tegels en bijzonder deurposten.

Wanneer u van mooie architectuur houdt mag deze bezienswaardigheid van Gaudi niet ontbreken tijdens uw stedentrip Barcelona.

Tickets voor Casa Batllo kopen?

Tip: Koop uw tickets online. Wachtrijen kunnen (zeker in het hoogseizoen) lang zijn, het is daarom verstandig vooraf uw tickets te kopen.


casa batllo barcelonaHet kleurrijke dak van Huize Batllo
casa batllo bezoekenDrakenschubben op het dak van Casa Batllo (iStock.com/MasterLu)

Video Casa Batllo bezoeken

Officiële website en Franse website Casa Battlo


Waar ligt Casa Battló in Barcelona?

Meer huizen van Gaudi

Casa Mila

Casa Mila - La Pedrera

(1906 - 1910) Dit appartementencomplex aan de Passeig de Gràcia is een van de bekendste gebouwen van Gaudi en staat op de UNESCO lijst. Vanwege het uiterlijk wordt het gebouw zonder rechte vormen ook wel 'La Pedrera' genoemd, oftewel de steengroeve. Met name het dakterras is een graag gefotografeerde plek.

Casa Vicens Barcelona

Casa Vicens

(1883 - 1889) Casa Vicens was het eerste belangrijke ontwerp van Gaudi en staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het kleurrijke gebouw ligt in de wijk Gràcia (Carrer de les Carolines 24) en werd gebouwd voor de effectenmakelaar Manuel Vicens i Montaner. Het gebouw is een mix van Spaanse en mudejarstijl en bekleedt met veel keramiek tegels. Sinds kort is het mogelijk Casa Vicens te bezoeken.

Casa Batllo