Barcelona / Bezienswaardigheden / Dierentuin

Dierentuin Barcelona - Zoo

Parc Zoològic de Barcelona, dierentuin in Parc de la Ciutadella

Dierentuin barcelona zoo

Alles over de zoo in Barcelona, Parc Zoològic de Barcelona, de dierentuin in Parc de la Ciutadella bezoeken. Barcelona Zoo bezoeken: tickets, prijs en openingstijden van de dierentuin.

Info Zoo de Barcelona & Tickets

Adres Parc de la Ciutadella s/n, Barcelona
Metro Metrohalte L4 Barceloneta of L4 Ciutadella
Tickets
  • Tickets volwassenen € 21,40 (Online tickets)
  • Kinderen van 3 tot 12 jaar € 12,95
  • Senioren (65+) € 10,05
Openingstijden
  • 1 januari - 29 maart 10:00 - 17:30 uur
  • 30 maart - 15 mei 10:00 - 19:00 uur
  • 16 mei - 15 september 10:00 - 20:00 uur
  • 16 september - 25 oktober 10:00 - 19:00 uur
  • 26 oktober - 31 december 10:00 - 17:30 uur
Website zoobarcelona.cat

Het Parc Zoològic de Barcelona is de dierentuin in Barcelona. De zoo opende voor het eerst zijn deuren in september 1892 op de dag waarop de patroonheilige van de stad, Mare de Déu de la Mercè gevierd wordt. De dierentuin werd neergezet op de plaats die vrijgekomen was na de Wereldtentoonstelling van 1888 in het Parc de la Ciutadella. De dierentuin van Barcelona is 13 hectare groot en bevat 7500 dieren. De unieke en bekende albino gorilla, Sneeuwvlokje (Copito de Nieve / Floquet de Neu) genaamd, en tevens de mascotte van Barcelona heeft duizenden mensen naar deze zoo doen komen. Hij stierf echter in november 2003 aan de gevolgen van huidkanker.

zoo barcelona
zoo de barcelona

Dieren in Zoo de Barcelona

Ook na het overlijden van Sneeuwvlokje staat de dierentuin van Barcelona nog steeds bekend om de grote collectie primaten, waaronder de Borneo-orang-oetan, verschillende soorten klauwapen, meerkatten en bavianen. Daarnaast heeft deze dierentuin een dolfinarium met tuimelaardolfijnen. Andere bijzondere dieren in Parc Zoològic de Barcelona zijn de Iberische wolf, de Angolese leeuw en de dorcasgazelle. Verder heeft deze dierentuin een grote collectie vogels en reptielen, waaronder vooral veel krokodilsoorten, uit alle delen van de wereld.

Naast exotische dieren heeft Parc Zoològic de Barcelona ook inheemse fauna, waaronder roofvogels, de Iberische steenbok en de eerder genoemde Iberische wolf. In het "Doñana bird centre" worden inheemse watervogels gefokt om ze later uit te zetten in beschermde gebieden in Catalonië en andere delen van Spanje zoals de Doñana. Door de centrale ligging in het Parc de la Ciutadella van de stad kan de dierentuin een leuk en makkelijk uitje zijn voor het hele gezin tijdens een stedentrip in Barcelona.

Waar ligt de dierentuin van Barcelona?

De dierentuin van Barcelona is eenvoudig te bereiken met de metrolijn 4, waar u uitstapt bij halte Barceloneta of halte Ciutadella. Vervolgens loopt u het park de la Ciutadella in. De dierentuin is onderdeel van dit park en na uw bezoek aan het park loopt u eenvoudig het historische centrum van Barcelona in.

Vlakbij Parc Zoologic de Barcelona:

barcelona dierentuin
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."