Barcelona / Activiteiten / Flamenco Shows

Flamenco Show in Barcelona

Alles over flamenco en flamencoshows in Barcelona

Flamenco Barcelona

Alles over het bezoeken van een flamencoshow in Barcelona. Flamenco in Barcelona, shows, dans workshops en tickets reserveren in o.a. Los Tarantos en Tablao Cordobes Flamenco.

Flamenco in Barcelona & Flamencoshows

Flamenco is de muziek, zang en dans van Spanje, vooral van de zuidelijke provincies van Spanje. Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundig muzikale versieringen rondom het thema en het sterke ritme binnen een twaalftels-systeem.

De basis van de flamenco vormt de flamencozang. In de meest basale uitvoering wordt de zang vaak met een ritmisch geklop begeleid door te kloppen met de knokkels op tafels, te tikken met een stok op de grond, door het knippen in de vingers of met klappen in de handen. Tegenwoordig wordt hij meestal begeleid door o.a. de Spaanse gitaar en de cajón (handtrommel). Ook in Barcelona kunt u op een aantal plaatsen een flamenco show bekijken of een workshop volgen. Een overzicht:

Los Tarantos Flamencoshow

Los Tarantos ligt centraal op Plaça Reial 17 (naast de Ramblas bij metro Liceu) en biedt dagelijks meerdere Flamenco shows (19:30, 20:30 en 21:30). Kaarten zijn goedkoop (online 20 euro). De flamencoshow duurt ongeveer een half uur. Zorg dat u tijdig in de zaal aanwezig bent; helaas verkoopt Los Tarantos meer tickets dan er stoelen zijn wat kan betekenen dat u slecht zicht heeft wanneer u de hele show moet staan. Deze locatie is vooral ideaal als u een keer goedkoop kennis wilt maken met flamenco. Meer informatie en tickets op de website.

Tablao Cordobes Flamenco

Dompel u onder in de ervaring van het bezoek aan een Tablao Flamenco centraal gelegen op de Ramblas. Naast de flamenco geniet u van een maaltijd van goede kwaliteit mediterrane gerechten in een warme en uitnodigende sfeer.

Men moet rekening houden dat de beste plaatsen voor het bekijken van de Flamencoshow worden gegeven aan de mensen die ook een maaltijd reserveren (bestel hier eenvoudig uw tickets). Er worden meerdere shows per avond gegeven (18:45, 20:30 en 22:00 uur) en tickets zijn beschikbaar vanaf 46 euro zonder diner en 82 euro met diner.

U kunt deze flamencoshow eenvoudig online te reserveren

Locatie: Flamenco Tablao Cordobés. Ramblas 35, Telefoon:+34 933 175 711. Metro L3 - Liceu of Drassanes.

Overige Flamencoshows in Barcelona

In Teatro Poliorama, hartje centrum op de Ramblas, of in het geweldige Palau de Musica kunt u terecht voor een gecombineerde voorstellling ‘Opera en flamenco’. Kijk voor het programma op: operaflamenco.com 

Palacio del Flamenco

De cast van Palacio del Flamenco zet u met een gepassioneerde Flamencoshow in vuur en vlam. U maakt kennis met de authentieke dans en krijgt kans om zelf te schitteren op het podium. De 17-koppige groep bestaat uit Flamenco-zangers, dansers, gitaarspelers en andere musici. Het optreden voelt aan als een reis door de verschillende Flamenco-stijlen en is mede door het zinnenprikkelende gitaarspel een open uitnodiging om zelf de heupen te wiegen. Naast de Flamenco kunt u in deze krachtige show ook genieten van andere klassieke Spaanse dansen. Door de improvisatie tussen muzikant en danser is elk flamenco optreden verschillend.

Dagelijks drie flamenco shows (18:40, 20:30 en 21:40 uur). De Flamencoshows duren 40 tot 60 minuten, afhankelijk van de sessie. Tickets zijn beschikbaar vanaf 35 euro voor alleen de show en 60 euro voor de show inclusief diner. Locatie: c/Balmes, 139. Metrohalte Avenida Diagonal (L3 en L5) ligt op steenworp afstand (website).

Flamenco & Barcelona? Nee, bekijk de 'Sardanes'

Wilt u echte Catalaanse dans bekijken? Ga dan niet naar een Flamencoshow, maar bekijk de 'Sardanes'. Dit is een traditionele Catalaanse dans waarbij hand in hand in een cirkel wordt gedanst. De dans wordt daarbij begeleid door 11 muzikanten en 12 instrumenten. Op het plein voor de kathedraal van Barcelona worden demonstraties gegeven van deze 'Sardana'-dans:

  • 15 september t/m 28 juli: Op zondagen en feestdagen om 11:15 uur
  • 9 februari t/m 13 juli & 14 september t/m 17 november: Zaterdags om 18:00 uur
barcelona flamenco
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."