Barcelona / Bezienswaardigheden / Port Vell - Haven

Port Vell - Haven Barcelona

De oude haven van Barcelona 'Port Vell'

Port Vell Barcelona

Alles over Port Vell, de "Oude haven" van Barcelona op het einde van La Rambla. Puerto Viejo, de haven van Barcelona met het IMAX theater, Aquarium en Maremagnum.

Info Port Vell Barcelona

Metrohalte Halte Drasanes, Barcelona
Website http://portdebarcelona.cat

De 'oude' haven Port Vell

Port Vell, in het Nederlands 'Oude haven', is het oudste gedeelte van de haven van Barcelona. De haven is totaal gerenoveerd als onderdeel van een stadsvernieuwing voorafgaand aan de Olympische Zomerspelen van 1992. Hiervoor was het havengebied een vervallen gebied met lege pakhuizen, rangeerterreinen en havenfabrieken.

Nu is de haven Port Vell in Barcelona een belangrijke toeristische trekpleister met het Maremàgnum (een winkelcentrum dat behalve winkels ook een bioscoop, bars en restaurants heeft), IMAX Port Vell en Europa's grootste aquarium met daarin 8000 vissen en 11 haaien in 22 bassins gevuld met zes miljoen liter zeewater. Een voetgangersbrug, genaamd Rambla de Mar, verbindt de drukke straat La Rambla met de haven van Port Vell. U vindt de brug naar de haven vlakbij het standbeeld van Columbus.

Verder zal u de kabelbaan die van de haven naar de berg Montjuic loopt opvallen. Deze rode gondels van de Transbordador Aeri del Port geven u een schitterend uitzicht over de haven en de stad. Meer info over deze kabelbaan.

haven Port VellDe haven van Barcelona
Port Vell bezoekenDe 'Gamba' in de haven

De 'nieuwe' haven van Barcelona

In 2013 is de haven van Barcelona zelf aangepakt. Nieuwe aanlegsteigers en verfraaiingen moeten ervoor zorgen dat Port Vell er weer jaren tegen kan. Zorg dat u tijdens uw stedentrip in Barcelona ook even een wandeling maakt door deze haven van Barcelona.

Wilt u ook de haven vanaf het water bekijken? Vlakbij het monumento a Colon vertrekken diverse boottochten door de haven van Barcelona. Lees hier meer over mogelijke boottochten in Barcelona.

Tours vanaf de haven


Locatie van Port Vell haven in Barcelona

Vlakbij de haven Port Vell liggen:

barcelona haven
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."