Barcelona / Bezienswaardigheden / Gràcia wijk

Gràcia, wijk in Barcelona

Barrio de Gràcia, de gezelligste wijk van Barcelona bezoeken

Gracia wijk Barcelona

Alles over Barrio de Gràcia, de gezellige wijk aan de noordzijde centrum van Barcelona; een wijk vol boetiekjes, barretjes en galerieën waar de lokals graag samen komen.

Gràcia, authentieke wijk in Barcelona

De wijk Gràcia is een levendige wijk in Barcelona met veel pleintjes, bars, originele winkeltjes en kunstgaleries. Charme van de wijk is dat deze niet zwaar toeristisch is en de locals hier graag naar toekomen voor een drankje op de terrassen, te shoppen of rond de bankjes op de pleintjes te hangen. De authentieke wijk ligt aan het einde van de ‘Passeig de Gràcia’, de weg die in noordelijke richting liep naar het voormalige dorpje Gràcia; in de 19e eeuw werd de wijk volledig aan Barcelona gebouwd. Absolute highlight van de wijk is Park Güell op de noordelijke heuvel in de wijk. De hippe wijk straalt mede door wirwar van vele pleinen en smalle straatjes nog steeds een eigen en dorps karakter uit en trekt dan ook de nodige studenten, kunstenaars, expats en designers naar de wijk.

Populaire pleinen in de wijk Gràcia zijn Plaça del Sol (vooral ’s avonds), Plaça de la Vila de Gràcia met de opvallende klokkentoren in het midden en het gemeentehuis, en verder Plaça de la Virreina vol met platanen bij de Iglesia de San Juan. Voor originele winkels, boetiekjes en ateliers bezoekt u de straat Carrer d’Astúries, voor de grotere commerciële winkels gaat u naar Carrer Gran de Gràcia. De markthallen Mercat de la Abacería Central en Mercat de la Llibertat zijn de plek waar de inwoners van deze wijk hun boodschappen doen.

Gracia BarcelonaIglesia de San Juan in de wijk Gracia
GraciaVersierde straten tijdens Festa Mayor de Gràcia

Festa Mayor de Gràcia

Hoogtepunt in de wijk is het Festes de Gràcia van 15 - 21 augustus; bijna een week lang volop versierde straten (elke straat zijn eigen thema), straatfeesten, castellers (de typisch Catalaanse menselijke torens), parades met reuzenpoppen en een speciale vuuroptocht. Een gezellige feestweek waarbij de inwoners van het Gracia district nog echt een buurtgevoel uitstralen.

Hoe kom je in de wijk Gràcia?

De meest voor de hand liggende metrohalte is Fontana (lijn 3), waarbij u vlakbij de Carrer d’Astúries uitstapt en alle gezellige straatjes en pleinen van de wijk Gràcia binnen handbereik zijn.

Bezienswaardigheden in Gràcia Barcelona

Park Guell tickets kopen

Park Güell

De bekendste bezienswaardigheid van de wijk is met stip het Park Güell van architect Antoni Gaudí. Het park is in opdracht van Eusebi Güell gebouwd op de heuvel in het noordelijke deel van de wijk. Wilt u het park bezoeken? Voor het bezoeken van het park is het belangrijk vooraf uw tickets te kopen.

Casa Vicens Barcelona

Casa Vicens

Aan de Carrer de les Carolines 24 ligt dit opvallende en kleurrijke gebouw Casa Vicens. Dit gebouw was het eerste grote ontwerp van Antoni Gaudi in Barcelona en onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Casa Vicens is een mix van Mudejar en Spaanse stijl en ruim bekleed met keramieken tegels. Het werd gebouwd in opdracht van Manuel Vicens i Montaner, een rijke fabrikant van tegels. Sinds 2018 is Casa Vicens na een grondige renovatie weer te bezoeken.

Waar ligt Barrio de Gràcia in Barcelona?

Vlakbij de wijk Gràcia liggen ook:

Sagrada Familia, de heilige kerk in Barcelona
Hospital de Sant Pau
Casa Mila Barcelona
park güell

Sagrada Familia

Hospital de Sant Pau
Casa Mila - La Pedrera
Gaudi's Park Güell
barcelona gracia
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."