Barcelona / Bezienswaardigheden / Plaça Reial

Plaça Reial Barcelona

Plaza Reial, het gezelligste plein van de Gotische wijk

Plaça Reial

Alles over het plein Plaça Reial in Barcelona. Een van de drukste en gezelligste pleinen van Barcelona met fontein en restaurants, vlakbij de Ramblas; Plaça Reial in Barcelona bezoeken.

Info Plaça Reial in Gotische wijk Barcelona

Adres Plaça Reial, Barcelona
Metro Metrohalte Liceu (Jaume I is eventueel ook op loopafstand)

Plaça Reial is een plein in de Gotische wijk en een van de drukste en gezelligste pleinen in het centrum van Barcelona. Het bekende plein Plaça Reial (In het Spaans "Plaza Reial") ligt vlak naast de populaire straat de Ramblas. In 1848 kreeg de architect Francesc Daniel Milona van de stad Barcelona de opdracht om dit plein te bouwen. De vele terrassen, de centrale fontein, de galerij van bogen en de statige palmbomen geven het autovrije plein een typisch Spaanse sfeer.

Wat te doen rond Plaça Reial?

Tegenwoordig vindt u op Plaça Reial veel restaurants en bars en is het plein zowel overdag als 's nachts flink levendig. Midden op het plein Plaça Reial staat een fontein (Font de les Tres Gràcies) met twee speciale lantaarnpalen. Deze lantaarnpalen (zie foto rechts) heeft Antoni Gaudí in de beginjaren van zijn carrière ontworpen en dit was dan ook zijn eerste opdracht voor de stad Barcelona. Plaça Reial heeft een typische mediterraanse uitstraling door de omliggende 'paleizen' en palmbomen. Plaça Reial is een ideaal plein om tijdens uw bezoek aan Barcelona een (prijzig) terrasje te pakken.

placa reial barcelona
plaza reial barcelona

Locatie Plaça Reial in Barcelona

Wat is er te zien rond het plein Plaça Reial in Barcelona?

barcelona Plaça Reial
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."