Home / Barcelona bezienswaardigheden

Barcelona bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Barcelona & Top 10 Highlights

Barcelona Bezienswaardigheden

Barcelona bezienswaardigheden Top 10 en een overzicht van alle must see, musea, attracties en gebouwen. Wat is er te zien aan highlights en bezienswaardigheden in Barcelona?

Barcelona Bezienswaardigheden Top 10

Barcelona is een stad vol musea, parken, gebouwen van Gaudi en andere highlights. Barcelona heeft meer te bieden dan alleen hoogtepunten als de Sagrada Familia, Park Guell en Camp Nou. Tijdens uw bezoek aan deze stad zijn dit de top 10 meest bekende en bezochte bezienswaardigheden Barcelona. Klik op een van de must see highlights voor meer informatie over dit bijzondere monument, museum of attractie:

Sagrada Familia bezienswaardigheden

1. Sagrada Familia

De absolute nummer 1 bezienswaardigheid van Barcelona is de Sagrada Familia, oftewel de heilige kathedraal ontworpen door Antoni Gaudí. De onvoltooide kerk zal vermoedelijk in 2026 af zijn en mag absoluut niet ontbreken op uw stedentrip. Let op dat u altijd enkele dagen vooraf tickets koopt voor de Sagrada Familia!

Tip: Wilt u zowel de Sagrada Familia als Park Güell bezoeken? Bespaar dan tijd en geld met deze populaire Barcelona City Pass.

Park Guell

2. Park Güell

Parc Guell is het beroemde park met de mozaïeken bankjes en de salamander. Dit Park Guell mag als bezienswaardigheid niet ontbreken bij uw bezoek aan Barcelona. Per uur worden er echter een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Voorheen was het mogelijk het park gratis te bezoeken, nu is het noodzakelijk vooraf uw tickets te kopen.

Camp Nou stadion Barcelona bezoeken

3. Camp Nou Stadion FC Barcelona

Bezoek het Camp Nou stadion van voetbalclub FC Barcelona. Volg de rondleiding van de Camp Nou Experience tour en zie de kleedkamers, de prijzenkast en alle onderdelen van het stadion of bezoek een voetbalwedstrijd van Barca.

Casa Batllo Barcelona

4. Casa Mila & Casa Batlló van Gaudi

Casa Mila en Casa Batlló (foto) zijn twee gebouwen met appartementen ontworpen door Gaudi. La Pedrera betekent 'steengroeve' en is een hoogtepunt qua architectuur. Bezoek één van deze 'casas' van Antoni Gaudí om te begrijpen wat bedoeld wordt met het Catalaans Modernisme.

Picasso Museum Barcelona

5. Picasso museum van Barcelona

In de wijk La Ribera ligt het museum van Pablo Picasso. Het Museu Picasso heeft meer dan 4000 kunstwerken van de schilder Pablo Picasso die een belangrijk deel van zijn leven in deze stad heeft gewoond.

Bezienswaardigheden Barcelona La Rambla

6. La Rambla

Las Ramblas is de drukste straat van Barcelona met zijn bloemenstallen, platanen, straatmuzikanten en levende standbeelden. De meest toeristische plek van de stad en de plek om souveniers te vinden.

Montjuïc bezienswaardigheden Barcelona

7. Parc de Montjuïc en de Font Magica (fontein)

De Montjuïc is de bekendste berg van de stad met tal van bezienswaardigheden zoals Palau Nacional, Fundació Joan Miró, Poble Espanyol, het Olympische stadion, de kabelbaan en de magische fontein 'Font Magica' met zijn fonteinshow van water en licht.

Palau de la Música Catalana

8. Palau de la Música Catalana

Het Palau de la Música is een van de mooiste concertgebouwen ter wereld in de stijl van het Catalaans modernisme. Bezoek een concert of volg een rondleiding door dit Modernistische muziekpaleis. Meer info 'Palau de la Música'.

bezienswaardigheden gotische wijk van Barcelona

9. Barri Gòtic, de Gotische wijk

De Barri Gòtic is de Gotische wijk in het historische centrum van Barcelona, met o.a. de kathedraal van Barcelona en bekende pleinen als Plaça Reial en Plaça Sant Jaume. Dwaal door de smalle toeristische straatjes in het historische stadscentrum vlakbij de Ramblas. Meer info 'Barri Gòtic'.

Mercat de La Boqueria highlights

10. Mercat de la Boqueria

La Boqueria markt, oftewel de Mercat de Sant Josep is de kleurrijke versmarkt aan de Ramblas. De Boqueria markt is de ideale plaats om aan het begin van de dag Catalaanse smaken te proeven en geuren te beleven. Meer info 'Boqueria markt'.

fietsen in barcelona

11. Fietsen in Barcelona

Een van de populairste en verrassende manieren om de stad te ontdekken is per fiets. De stad heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden, zeker ook langs het strand. Huur zelf een fiets of ga mee op een fietstocht onder begeleiding van een inspirerende Nederlandstalige gids. Meer info.

Bouwwerken in Barcelona

Naast de kenmerkende gebouwen en bezienswaardigheden van Gaudi, zoals de Sagrada Familia, Casa Mila en Casa Batlló heeft Barcelona nog vele andere bijzondere gebouwen en hoogtepunten die zeker het bezoeken waard zullen zijn:

Alle gebouwen van Gaudí

Museum in Barcelona

Naast het Picasso Museum heeft deze Catalaanse stad nog veel andere bekende musea, zoals het Miro Museum, Maritiem museum en het MNAC in Palau Nacional.

Hier alle musea in Barcelona

Parken in Barcelona

Hier alle parken van Barcelona

Pleinen in Barcelona

Overige bezienswaardigheden Barcelona

Andere bezienswaardigheden en must see tijdens uw stedentrip Barcelona zijn:

Dagtochten vanuit Barcelona

Wilt u op pad in de omgeving van Barcelona? De volgende bezienswaardigheden kunnen eenvoudig bezocht worden als dagtocht vanuit Barcelona:

Colonia Guell en gaudi's crypte
Colonia Güell (23 km)

Het dorpje Colonia Güell met de onvoltooide crypte van Gaudi

Montserrat excursie
Montserrat (50 km)

Dagtocht naar de heilige berg en klooster van Montserrat

Dali museum
Museo Dalí (147 km)

In Figueres ligt het museum van Salvador Dalí

Tarragona
Tarragona (100 km)

Aan de kust ligt Tarragona met een Romeinse geschiedenis

Kies hierboven uw Top 10 bezienswaardigheden, museum of highlight uit voor uw stedentrip en citytrip Barcelona. Bij elke attractie en highlight vindt u meer informatie over de openingstijden, tickets, lokatie en rondleidingen van deze Barcelona bezienswaardigheden. Lees hier meer over het bezoeken van Barcelona met kinderen of een voorbeeld reisschema wanneer u Barcelona in één dag wilt bezoeken.

Algemene informatie Barcelona

Barcelona is de tweede stad van Spanje met 1,6 miljoen 'Barcelonezen' als inwoners van de stad en 4,9 miljoen inwoners als men kijkt naar de gehele metropool. De stad is meer dan 2000 jaar geleden gesticht en heeft in al die jaren een belangrijke rol gespeeld, mede vanwege zijn strategische positie aan zee. De heuvel Montjuic met zijn fort had een gunstige ligging met uitzicht over de zee en stad. In al deze eeuwen is de wereldstad Barcelona beïnvloed door deze verschillende culturen.

Door de jaren heen heeft Barcelona zich altijd open gesteld voor de rest van de wereld. In de stad zijn dan ook vele invloeden en historische bezienswaardigheden te zien van de Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929, net zoals de Olympische Spelen van 1992. Combineer dit met het lekkere milde mediterraans klimaat, de heerlijke smaakvolle Catalaanse keuken, een bruisend nachtleven, een paradijs aan winkels en de werken van kunstenaars en architecten zoals Gaudi, Picasso en Miro. Dit alles op nog geen twee uur vliegen van Nederland zorgt er voor de Barcelona een toeristische topbestemming is geworden, waarbij het in Europa de zevende plek bezet van meest bezochte steden. Bereid uw stedentrip Barcelona goed voor, want hotels zijn populair en bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia en Park Guell hebben lange wachtrijen of zelfs uitverkochte tickets. Neem rustig uw tijd op 'Barcelonapagina' om alle tips voor uw bezoek Barcelona door te lezen en u zult een aantal onvergetelijke dagen beleven in deze geweldige en levendige stad!

barcelona bezienswaardigheden highlights