Barcelona / Bezienswaardigheden / Strand Barcelona

Stranden Barcelona & Zwemmen

Wat is het beste strand van Barcelona?

Strand Barcelona

Alles over het strand, zwemmen en zwembaden in Barcelona. Stranden in Barcelona. Welk strand (playa) en zwembad is het beste? Van Barceloneta tot Playa Lllevant.

Strand Barcelona

Barcelona heeft een van de mooiste stranden ter wereld met een lengte van vier kilometer om te zwemmen en te zonnen. Het strand loopt van de Noordelijke wijk Barceloneta richting het Zuidelijke Badalona en elk strand heeft zijn eigen gezellige chiringuitos (strandtentjes).

Wilt u naar het strand ("Platja") kunt u het beste de gele L4 metrolijn nemen, die parallel loopt aan het strand. Alle stranden in Barcelona beschikken over douches en strandwachten. Daarnaast ligt er naast het strand een lange boulevard met fietspad, ideaal om te gaan hardlopen of fietsen.

Strand BarcelonaBarceloneta strand Barcelona
Strand BarcelonaBarceloneta

Barcelona stranden, een overzicht:

Sant Sebastià en Barceloneta

Metro: Barceloneta of Ciutadella-Vila Olímpica (L4), 10 minuten lopen vanaf metro naar strand
  De twee langste (en drukste) stranden van Barcelona. De stranden van Barceloneta zijn vrij smal en liggen het dichtste bij het toeristische gebied. Op het strand van Barceloneta heeft u tevens volleybalvelden, tafeltennistafels en kinderspeelplaats.

Nova Icària

Metro: Ciutadella-Vila Olímpica (L4), 10 minuten lopen
 

Dit kleine maar drukke strand ligt achter de twin towers (herkenbaar aan de Peix d'Or, de gouden vis) en de Olympische haven. Veel strandtenten en ook een volleybalveld. Het strand is erg populair onder Spanjaarden en het meest sportieve stranddeel van allemaal.

stranden barcelonaStrand Nova Icara van Barcelona

Bogatell strand

Metro: Poblenou en Llacuna (L4)
  Bogatell is een minder druk strand en iets breder strand met vooral locals. Meestal is hier voldoende ruimte om met een groep een plekje op het strand te vinden.

(Nova) Mar Bella

Metro: Selva de Mar en El Maresme (L4)
  Mar Bella is een strand voor de kust van de wijk Poble Nou. Van dit strand Barcelona is een deel nudistenstrand om naakt te zonnen.

Llevant

Metro: Selva de Mar of El Maresme (L4)
  Kort zandstrand bij Poble Nou, met stip het rustigste van alle Barcelona stranden. Ideaal om strandverkopers mis te lopen.

Zwemmen en zwembaden Barcelona

Zwembad "Piscines Municipals de Montjuïc"

zwembad BarcelonaOlympisch zwembadDe aanrader onder de buitenzwembaden ligt op de heuvel Montjuïc: de Piscines Municipals de Montjuïc genaamd. Deze zwembaden bevinden zich in de zogenaamde Olympische Ring, vlakbij het Olympisch Stadion en het Palau Sant Jordi. Het adres is Avinguda de Miramar 31. Het meest spectaculaire van deze zwembaden is dat y er een indrukwekkend uitzicht heeft over Barcelona. Het zwembad is van 11:00 tot 18:30 uur geopend, maar alleen in de zomermaanden. Meer informatie.

Zwembad "Piscinas Bernat Picornell"

Het sportcentrum bevat een aantal olympische zwembaden en een fitnesscentrum. In de zomer is van de zwembaden (omringd door tribunes) tijdens de gewone zwemuren alleen het grote buitenbad open. Ook dit zwembad ligt op de heuvel Montjuïc. Meer informatie.

Club Natació Atletic-Barceloneta

De zwembaden van Barceloneta vlak aan het strand. Twee grote buitenzwembaden, een binnenbad en een zonneterras. Dagelijks geopend. Meer informatie.

Hammam ‘Aire de Barcelona

In de wijk El Born zit de Hammam ‘Aire de Barcelona‘. Laat uw lichaam en geest volledig tot rust komen met zes verschillende Arabische baden en vier thermische zwembaden. Stoombaden, zoutbaden, massages en meer. Meer informatie.

barcelona strand
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."