Home / Bezienswaardigheden / Fundacio Joan Miró

Fundació Joan Miró

Miro Museum in Barcelona bezoeken

Fundació Joan Miró

Alles over Fundació Joan Miró, het Miro museum over de werken van de Spaanse schilder en beeldhouwer Joan Miró en het surrealisme in Barcelona.

Praktische info Fundació Joan Miró Barcelona

Adres Parc de Montjuïc, s/n Barcelona
Metro Funicular (tram) van Parallel metrostation (Lijn 2 en Lijn 3)
Prijs museum
  • Standaard ticket € 13,- / Tip: Bestel online om de lange wachtrijen te voorkomen
  • Onder 14 gratis entree
  • Wilt u meerder kunstmusea bezoeken is een Barcelona Artticket voor u voordeliger
Openingstijden
  • Dinsdag - zaterdag: 10.00 - 19.00 uur (Oktober - Juni)
  • Dinsdag - zaterdag: 10.00 - 20.00 uur (Juli - September)
  • Donderdags: 10.00 - 21.00 uur
  • Zondagen en publieke feestdagen: 10.00 - 14.30 uur
  • Maandag gesloten (behalve op publieke feestdagen)
Website http://fundaciomiro-bcn.org

Fundació Joan Miró is het museum voor de belangrijkste werken van de kunstenaar Joan Miró. Verder zijn er in het Miro museum van Barcelona wisselende tentoonstellingen van andere hedendaagse schilders en beeldhouwkunst. Het museum Fundació Joan Miró is in opdracht van Miró zelf gebouwd in het Parc de Montjuïc van Barcelona en voltooid in 1975. Hij zag het Miro museum voor zich als een galerie waar het publiek kon kennismaken met hedendaagse kunst en natuurlijk de werken van Miró zelf.

Collectie van het museum van Joan Miro

Joan Miró wordt gezien als een van de grootste surrealistische schilders van zijn tijd. De museumcollectie (grotendeels afkomstig van Miró zelf) omvat meer dan 10.000 kunstvoorwerpen: schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, wandtapijten en vrijwel het complete grafische werk van de Spaanse schilder, beeldhouwer en keramist Joan Miró en andere moderne kunstenaars, zoals Alexander Calder, Mark Rothko en Marcel Duchamp.

Bezoeken van het Miro museum & Tickets

Hou er bij uw bezoek aan het Miro museum rekening mee dat het museum soms lange wachttijden heeft. Het is aan te raden hier vooraf uw tickets voor dit Miromuseum te bestellen.

Wie was Joan Miró?

Joan Miró werd op 20 april 1893 geboren in Barcelona en was een surrealistische kunstschilder en beeldhouwer. Hij werd geboren als zoon van een goudsmid en volgde zijn kunstopleiding in Barcelona. In 1920 verhuisde hij naar Parijs waar hij in contact kwam met o.a. Picasso en tijdelijk experimenteerde met het kubisme. Nadat hij in contact kwam met André Breton, de grondlegger van het surrealisme, ging hij ook steeds meer werken maken in surrealistische stijl. In zijn 'onrealistische' werken komen voornamelijk de kleuren blauw, rood, geel, zwart, groen en geel voor die zijn herrineringen, dromen en fantasieën weerspiegelden.

In 1942 kwam Miro weer terug naar zijn geboortehuis in Barcelona, waarna hij in 1956 verhuisde naar Palma de Mallorca. In 1976 wordt zijn museum, dat is ontworpen door architect Josep Lluis, geopend in Barcelona om een belangrijk deel van zijn werk tentoon te stellen. In 1983 overleed Miró op 90-jarige leeftijd. Tegenwoordig wordt hij samen met Dalí en Picasso gezien als een van de grote drie Spaanse meesters van de 20e eeuwse moderne kunst.

Fundacio Joan Miro BarcelonaFundació Joan Miró
Joan Miro BarcelonaKunst van Miro op de Ramblas

Lokatie Joan Miro museum in Barcelona

Vlakbij Fundacio Joan Miro liggen:

Museu Nacional d'Art de Catalunya
olympisch stadion Barcelona
Font Màgica Montjuïc Barcelona
Teleferic de Montjuic kabelbaan Barcelona

MNAC - Palau Nacional

Olympisch stadion
Font Magica
Kasteel en kabelbaan
barcelona bezienswaardigheden stedentrip