Barcelona / Bezienswaardigheden / Monasterio de Pedralbes

Monasterio de Pedralbes

Het klooster van Pedralbes in Barcelona

Monaster de Pedralbes

Alles over het klooster Reial Monaster Santa Maria de Pedralbes in Barcelona. Bezoek dit mooie klooster van Pedralbes: adres, openingstijden, tickets.

Info bezoeken Monaster de Pedralbes Barcelona

Adres Baixada del monestir 9 Barcelona
Metro Vanaf haltes Maria Cristina of Palau Reial (Lijn 3) bijna kwartier lopen naar klooster. De blauwe route van de Bus Touristic stopt vlakbij of de buslijnen 22, 63, 64, 75 en 78.
Tickets
  • Standaard ticket kloosterbezoek € 5,00
  • 0-16 jaar gratis entree
  • Studenten 16-30 jaar en 65+ € 3,50
Openingstijden

Winter Van 1 oktober tot 31 maart
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 14.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag na 15.00 uur, toegang gratis
Feestdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur

Zomer Van 1 april tot 30 september
Van 1 april tot 30 september
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur
Zondag van 10u tot 20u (na 15u gratis toegang)
Feestdagen van 10.00 tot 14.00 uur

Gesloten: Elke maandag, 1 januari, goede vrijdag, 1 mei, 26 juni en 25 december
Website monestirpedralbes.barcelona
Bijzonderheden Eerste zondag van de maand gratis toegang tot Monasterio de Pedralbes

Het klooster van Pedralbes ('Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes') is een gotisch klooster in Barcelona. Het is nu een museum en toegankelijk voor publiek. Het museum geeft een inzicht in het kloosterleven ten tijde van de middeleeuwen. Het klooster ligt aan de noord-westelijke rand van de stad (vlakbij Finca Güell) en is alles behalve toeristisch. Mocht u langere tijd in Barcelona verblijven dan is het zeker de moeite waard deze verrassende bezienswaardigheid en oase van rust te bezoeken.

Monasterio de Pedralbes in Barcelona
Klooster van Pedralbes Barcelona

Geschiedenis Monasterio de Pedralbes

In 1327 gaf de zwaargelovige Elisenda de Montcada (de vierde en laatste echtgenote van koning Jacobus II) opdracht tot de bouw van een klooster voor een vrouwelijke Franciscaanse kloosterorde, de Clarissen. De naam 'Pedralbes' komt uit het Latijn en verwijst naar 'petras albas', witte stenen. Eeuwenlang was het klooster van Pedralbes ontoegankelijk voor buitenstaanders, maar in 1972 sloot de gemeenteraad van Barcelona een akkoord met de nonnen om het klooster aan de stad te overhandigen, zodat deze het kon gebruiken als museum. Ter compensatie zou de stad dan een nieuw klooster bouwen voor de nonnen. Het oude klooster opende uiteindelijk in 1983, na vele jaren restauratiewerk, de deuren voor het publiek. U kunt vele ruimtes van het klooster bezoeken zoals de kruidentuin, de keuken, de oude slaapzalen met een tentoonstelling/museum van de kloosterschatten en diverse kapellen. Samen met de aangrenzende kloosterkerk is dit een verborgen parel tijdens uw stedentrip Barcelona.

Klooster Barcelona
Pedralbes

Locatie Monasterio de Pedralbes in Barcelona

In de buurt van het klooster liggen:

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."