Home / Bezienswaardigheden / Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria Barcelona

De 'Mercat de Sant Josep de la Boqueria', markt aan de Ramblas

Mercat de la Boqueria

Alles over de markt "Mercat de la Boqueria", de dagelijkse versmarkt in hartje Barcelona. De overdekte markt in Barcelona aan Las Ramblas.

Praktische info Mercat de la Boqueria Barcelona (markt)

Adres markt: Rambla, 91 Mercat de la Boqueria Barcelona
Metro: Metrohalte Liceu (L3), Barcelona
Prijs: De Boqueria versmarkt is gratis te bezoeken
Openingstijden markt: Maandag t/m zaterdag openingstijden: 8:00 - 20:30 uur
Website Boqueria: www.boqueria.info

De Boqueria-markt aan de Ramblas

Mercat de Sant JosepDe officiele naam van deze versmarkt is Mercat de Sant Josep de Boqueria. De mercat "De la Boqueria" is de grootste en bekendste versmarkt van Spanje en wordt veel bezocht door lokalen en toeristen.

De kleurrijke markt La Boqueria ontstond in de 13e eeuw als straatmarkt op de Ramblas. In 1914 was de ijzeren overkapping van de markt klaar en tegenwoordig is het een van de meest bezochte bezienswaardigheden in het centrum van Barcelona.

'Boqueria'

Mercat "La Boqueria" BarcelonaDe naam 'Mercat de la Boqueria' komt van de oude Catalaanse vertaling die zo veel zou willen zeggen als 'plaats waar geitenbokvlees verkocht wordt'. Vanaf de Ramblas kunt u de kleurrijke en geurrijke versmarkt eenvoudig bezoeken. De markt bevindt zich halverwege de Ramblas bij metrohalte Liceu. Verse vis, Catalaanse worsten, enorme hammen, kazen, fruitdranken en gekleurde snoepkramen; kijk, ruik en proef vooral op de 'Sant Josep' markt!

Tip: koop niet meteen uw boodschappen bij de eerste marktkraam die u tegenkomt. De prijzen rond de entree en het centrale gangpad zijn hoger dan wanneer u iets verder over de markt heen wandelt.

Mercat de la Boqueria bezoeken
versmarkt Ramblas Barcelona

Lokatie van de Mercat de la Boqueria markt in Barcelona

De Mercat de la Boqueria markt is eenvoudig te vinden aan de Ramblas. De markt ligt precies halverwege de Ramblas en valt niet te missen wanneer u bij metrohalte Liceu uitstapt.

Vlakbij Mercat de la Boqueria liggen:

Ramblas Barcelona
Columbus monument Barcelona
Palau Guell
Plaça Reial

La Rambla

Columbus standbeeld
Palau Guell
Plaça Reial
markt barcelona