Barcelona / Bezienswaardigheden / Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria Barcelona

De 'Mercat de Sant Josep de la Boqueria', markt aan de Ramblas

Mercat de la Boqueria

Alles over de markt "Mercat de la Boqueria", de dagelijkse versmarkt in hartje Barcelona. De overdekte markt in Barcelona aan Las Ramblas.

Info Mercat de la Boqueria Barcelona

Adres Rambla, 91 Mercat de la Boqueria Barcelona
Metro Metrohalte Liceu (L3), Barcelona
Entree De Boqueria versmarkt is gratis te bezoeken
Openingstijden Maandag t/m zaterdag openingstijden: 8:00 - 20:30 uur
Website www.boqueria.barcelona
Leuke activiteiten rondom de markt:

De Boqueria-markt aan de Ramblas

De officiële naam van deze versmarkt is Mercat de Sant Josep de Boqueria. De mercat "De la Boqueria" is de grootste en bekendste versmarkt van Spanje en wordt veel bezocht door lokalen en toeristen. De kleurrijke markt La Boqueria ontstond in de 13e eeuw als straatmarkt op de Ramblas. In 1914 was de ijzeren overkapping van de markt klaar en tegenwoordig is het een van de meest bezochte bezienswaardigheden in het centrum van Barcelona.

Boqueria Markt Barcelona
markt Ramblas Barcelona

'Boqueria'

De naam 'Mercat de la Boqueria' komt van de oude Catalaanse vertaling die zo veel zou willen zeggen als 'plaats waar geitenbokvlees verkocht wordt'. Vanaf de Ramblas kunt u de kleurrijke en geurrijke versmarkt eenvoudig bezoeken. De versmarkt van Barcelona bevindt zich halverwege de Ramblas bij metrohalte Liceu. Verse vis, Catalaanse worsten, enorme hammen, kazen, fruitdranken en gekleurde snoepkramen; kijk, ruik en proef vooral op de 'Sant Josep' markt!

Tip: koop niet meteen uw boodschappen bij de eerste marktkraam die u tegenkomt. De prijzen rond de entree en het centrale gangpad zijn hoger dan wanneer u iets verder over de markt heen wandelt.

Boqueria Markt Barcelona
markt Ramblas Barcelona

Locatie van de Mercat de la Boqueria markt in Barcelona

De Mercat de la Boqueria markt is eenvoudig te vinden aan de Ramblas. De markt ligt precies halverwege de Ramblas en valt niet te missen wanneer u bij metrohalte Liceu uitstapt.

Vlakbij Mercat de la Boqueria liggen:

markt barcelona
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."