Barcelona / Bezienswaardigheden / Arc de Triomf

Arc de Triomf Barcelona

De triomfboog 'Arc de Triomf' bij Parc de la Ciutadella

Arc de Triomf Barcelona

Alles over de Arc de Triomf in Barcelona bij het Parc de la Ciutadella in Barcelona. De triomfboog en de oude hoofdingang van de Wereldtentoonstelling.

Info Arc de Triomf Barcelona

Adres Kruispunt van de "Passeig de Lluís Companys" en de "Passeig de Sant Joan"
Prijs Het Parc de la Ciutadella is een gratis openbaar park
Metro Metrohalte 'Arc de Triomf' (lijn 1)

De Arc de Triomf van Barcelona

De triomfboog "Arc de Triomf" was destijds de hoofdingang van de Wereldtentoonstelling van 1888 die in het Parc de la Ciutadella van Barcelona gehouden werd. De triomfboog van rode bakstenen staat niet in het park maar er vlak bij, namelijk op het kruispunt van de "Passeig de Lluís Companys" en de "Passeig de Sant Joan", bij het metrostation 'Arc de Triomf'. De hoogte van de triomfboog is 30 meter en werd ontworpen door de Spaanse architect Josep Vilaseca i Casanovas. De poort is uitgegroeid tot een van de iconische bezienswaardigheden van Barcelona.

Arc de Triomf, een bijzondere triomfboog

In tegenstelling tot andere triomfbogen heeft deze boog geen militair karakter. De noordzijde verbeeldt hoe de stad de verschillende landen ontvangt. Aan de zuidzijde van de poort is een tafereel met Jezus Christus te zien. Op de smalle zijden van de poort staan aan de ene kant handel, landbouw en industrie uitgebeeld en aan de andere zijde kunst en wetenschap. De buitenkant heeft aan iedere zijde twee engelen. De ene engel bespeelt de trompet en de andere draagt een lauwerkrans. Boven de vier toegangspoorten zijn de wapenschilden van de 49 provincies van Spanje te vinden. De Arc de Triomf werd in 1990 gerestaureerd.

arc de triomf barcelona
arc de triomf barcelona

Waar ligt de Arc de Triomf in Barcelona?

Vlakbij liggen ook:

barcelona bezienswaardigheden triomfboog
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."