Barcelona / Eten en uitgaan

Eten & Uitgaan in Barcelona

Waar zijn de beste restaurants in Barcelona?

eten uitgaan barcelona

Alle informatie over (goedkoop) eten en drinken in Barcelona. Waar moet u heen voor de beste Tapas en andere restaurants in Barcelona? Waar moet u uitgaan?

Eten en restaurants in Barcelona

Voor goed eten (overheerlijke tapas en Catalaanse gerechten) kunt u goed terecht in Barcelona. De meeste restaurantjes en cafés van Barcelona bevinden zich in de Gotische wijk Barri Gòtic, maar ook in de wijken La Ribera en El Raval vindt u veel restaurants: van typisch Catalaanse eettentjes tot de internationale keuken. Voor de inwoners van Barcelona is de wijk Gracia (metrohalte Fontana en liggend tussen Park Güell en de Sagrada Familia) de populairste wijk om te eten en een drankje te doen.

Goedkoop eten in barcelona

In de trendy wijk El Born vindt u veel goedkope en sfeervolle tapasbarretjes. Kijk voor goed eten in Barcelona zeker verder dan de toeristische Ramblas. Restaurants sluiten meestal rond 11 uur 's avonds. Meestal heeft een restaurant ook een goedkoop dagmenu *menu del dia", waar u voor ongeveer 10 euro een simpel driegangen menu krijgt geserveerd.

Behoefte aan pinchos? Ga dan naar Carrer de Blai, vlakbij metrostation Paralell. De ideale plek om net als de locals een tocht te doen langs de diverse pinchos-barretjes die deze straat rijk is.

Exclusiever uit eten? De Catalaanse keuken heeft de nodige bekende chefs afgeleverd en de stad heeft dan ook 23 restaurants met een Michelin-ster.

Voor de beste restaurants verwijs ik u naar Tripadvisor. Het is onmogelijk de duizenden restaurants van Barcelona te beschrijven en u van de meest actuele informatie te voorzien.

Uitgaan Barcelona

Barcelona heeft enorm groot aanbod aan cafés, restaurants, bars, clubs, discotheken, pubs, bioscopen en theaters. Populaire uitgaansgebieden in Barcelona zijn de gotische wijk, El Raval en de wijken Gràcia, El Born en Eixample. Ook aan het strand (Port Olimpic) en rond de Ramblas (vooral rond Plaça Reial) vindt u veel uitgaansgelegenheden. De meer exclusieve clubs vindt u bijvoorbeeld op de heuvels van Montjuïc en aan de bovenkant van de Avinguda Diagonal (o.a. Carrer Aribau). Vrijdag en zaterdag zijn de populairste stapavonden, maar ook op donderdagavond (studentenavond) is het vaak druk en zijn bovendien veel discotheken gratis.

Food & Nightlife Tours

wijken barcelonaDe wijken van Barcelone
barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."

Partner of: Reykjavik sightseeing, Que visiter à Milan and Venice Italy