Barcelona / Vervoer / Vliegen / Vliegveld Girona

Vliegveld Girona Barcelona

Van en naar luchthaven Girona Barcelona GRO

Vliegveld Girona

Alles over van en naar vliegveld Girona Barcelona. Luchthaven Girona airport GRO op 95 km van het centrum van Barcelona. Hoe kom je met de trein of bus van vliegveld Girona naar Barcelona?

1. Per bus van vliegveld Girona naar Barcelona

Het vliegveld Girona (Aeroporta Girone - Costa Brava) ligt 95 kilometer buiten Barcelona en op 14 kilometer naast Girona. Een taxi van vliegveld Girona naar het centrum van Barcelona zal zeker 150 euro kosten. De makkelijkste manier om naar Barcelona (busterminal Estacio del Nord) te reizen is met de pendelbussen van BarcelonaBus. De vertrektijden van de bus zijn afgestemd op de vertrek,- en aankomsttijden van vluchten op luchthaven Girona. Meestal vertrekt de bus een half uur nadat een vliegtuig is geland op vliegveld Girona. De rit duur ongeveer 75 minuten.

Bustickets kopen

T-1 Anada (Single) Barcelona - Girona Vliegveld

18,50 euro enkele reis. Het kan worden gekocht op het station van Barcelona (C / Ali Bei, 80), het station van Girona (Plaza España s/n) en het boekingskantoor op de luchthaven van Girona, maar nog eenvoudiger namelijk online.

T-2 Anada i Tornada (Retour) naar Barcelona - Girona Vliegveld

37 euro retour. Te koop op het station van Barcelona (C / Ali Bei, 80), het station van Girona (Plaça Espanya s / n) en het boekingskantoor op de luchthaven van Girona, maar nog eenvoudiger is het om online reserveren van tickets.

Let op: Zorg ervoor dat u de juiste bus pakt. Barcelona Bus rijdt twee routes, één van en naar het vliegveld van Girona en één van en naar het centrum van Girona.

2. Trein van vliegveld Girona naar Barcelona

Deze optie is alleen aanbevolen in het geval dat er geen bussen rijden rechtstreeks van barcelona's Estació del Nord naar het vliegveld van Girona GRO. (Hou o.a. rekening met afwijkingen op Estació del Nord op 25 december, 26 december en 1 januari).

U kunt naar Girona centrum van Barcelona met de trein met RENFE. Vanaf daar kunt u naar de luchthaven Girona met de bus vertrekken van Girona busstation, die zich bevindt op dezelfde locatie als het treinstation.

De kosten voor de trein is afhankelijk van het type trein ongeveer 6 tot 7 euro. Wij raden sterk aan om een trein genaamd nemen "Catalunya Express " te nemen en vermijd elke trein "Regional ". Catalunya Express duurt een uur naar Girona en regionale kan ongeveer 1 uur en 45 minuten duren. U kunt de dienstregeling controleren op de RENFE website www.renfe.es

3. Met een huurauto

Gaat u vanaf Girona een rondreis maken door Catalonië of wilt u Barcelona bezoeken? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Girona. Let wel op dat u een hotel boekt met goede parkeergelegenheden aangezien het verkeer in Barcelona hectisch kan zijn. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra, waarbij alle aanbieders met elkaar vergeleken worden. Bekijk de opties via onderstaande zoekmachine:


Waar ligt vliegveld Girona Barcelona?

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."