Home / Bezienswaardigheden / Casa Vicens

Casa Vicens Barcelona

Casa Vicens, Gaudí's kleurrijke en verborgen parel

Casa Vicens Barcelona

Lees alles over Casa Vicens, het opvallende en kleurrijke gebouw ontworpen door Antoni Gaudí in de wijk Gracia van Barcelona.

Praktische informatie Casa Vicens & Tickets

Adres Carrer de les Carolines, 24 Barcelona
Metro Metrohalte Fontana (Lijn 3) en Lesseps (Lijn 3) liggen beide op 250 meter van Casa Vicens
Tickets

Tip: Wilt u meer huizen van Gaudi bezoeken? Dan is dit combi-ticket voor het bezoeken van zowel Casa Batllo, Casa Mila als Casa Vicens voordeliger voor u.

Openingstijden 1 oktober – 31 maart
  • Maandag 10:00 – 15:00 uur (last entry 13:40 uur)
  • Dinsdag t/m zondag 10:00 – 19:00 uur (last entry 17:40 uur)
1 april – 30 september
  • Dagelijks van 10:00 – 20:00 uur (last entry 18:40 uur)
Gesloten op: 25 december, 1 en 6 januari. Op 31 december eerder gesloten.
Bijzonderheden Gratis toegang op 22 mei

Casa Vicens van Gaudí

casa vicens barcelonaIn de wijk Gràcia, achter een smeedijzeren hek in de vorm van palmbladeren, ligt het best bewaarde geheim: het opvallende en kleurrijke gebouw van Casa Vicens. Dit gebouw was het eerste grote ontwerp van Antoni Gaudi in Barcelona en onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Na afronding van dit gebouw wist Gaudí de elite van Barcelona voor zich te winnen met zijn kenmerkende stijl.

Casa Vicens, gebouwd tussen 1883 en 1889 is een mix van Mudejar en Spaanse stijl en ruim bekleed met keramieken tegels en veel ornamenten. Het werd gebouwd als zomerhuis in opdracht van Manuel Vicens i Montaner, een rijke effecten,- en valutamakelaar.

Sinds 2018 is Casa Vicens na een grondige renovatie weer te bezoeken. Het huis is ingericht als museum, heeft een vaste tentoonstelling die u meer vertelt over de geschiedenis van Casa Vicens en u kunt een kijkje nemen in alle bijzondere ruimtes van het gebouw alsmede de tuin en het terras. Reserveer uw tickets online en u betaalt slechts 12 euro.


Video: Gaudi's Casa Vicens

 


Meer huizen van Gaudi

Casa Batllo

Casa Batlló

(1904 - 1906) Josep Battló i Casanovas gaf Gaudi de opdracht voor de bouw van een appartementencomplex aan de Passeig de Gràcia. Niets in het gebouw is hoekig, maar golvend. Het dak vol met mozaîeken stelt de rug van een draak voor. Een van de mooiste UNESCO gebouwen van Gaudi om te bezoeken.

Casa Mila

Casa Mila - La Pedrera

(1906 - 1910) Dit appartementencomplex aan de Passeig de Gràcia is een van de bekendste gebouwen van Gaudi en staat op de UNESCO lijst. Vanwege het uiterlijk wordt het gebouw zonder rechte vormen ook wel 'La Pedrera' genoemd, oftewel de steengroeve. Met name het dakterras is een graag gefotografeerde plek.


Waar ligt Casa Vicens in Barcelona?

Vlakbij Casa Vicens liggen:

Casa Mila
Casa Batlló
Fundació Antoni Tàpies
park guell

Casa Mila - La Pedrera

Casa Batllo
Fundació Tàpies
Park Güell
barcelona bezienswaardigheden casa mila