Barcelona / Bezienswaardigheden / Casa Vicens

Casa Vicens Barcelona

Tickets voor Casa Vicens, Gaudí's kleurrijke en verborgen parel

Casa Vicens Barcelona

Lees alles over Casa Vicens, het opvallende en kleurrijke gebouw ontworpen door Antoni Gaudí in de wijk Gracia van Barcelona.

Info & Tickets Casa Vicens

Adres Carrer de les Carolines, 24 Barcelona
Metro Metrohalte Fontana (Lijn 3) en Lesseps (Lijn 3) liggen beide op 250 meter van Casa Vicens

Tickets

Openingstijden 1 november – 31 maart
  • Maandag 10:00 – 15:00 uur (last entry 13:40 uur)
  • Dinsdag t/m zondag 10:00 – 19:00 uur (last entry 17:40 uur)
1 april – 31 oktober
  • Dagelijks van 10:00 – 20:00 uur (last entry 18:40 uur)
Gesloten op: 25 december, 6 januari. Op 31 december eerder gesloten.

Casa Vicens van Gaudí

In de wijk Gràcia, achter een smeedijzeren hek in de vorm van palmbladeren, ligt het best bewaarde geheim: het opvallende en kleurrijke gebouw van Casa Vicens. Dit gebouw was het eerste grote ontwerp van Antoni Gaudi in Barcelona en onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Na afronding van dit gebouw wist Gaudí de elite van Barcelona voor zich te winnen met zijn kenmerkende stijl.

casa vicens barcelona
casa vicens

Casa Vicens, gebouwd tussen 1883 en 1889 is een mix van Mudejar en Spaanse stijl en ruim bekleed met keramieken tegels en veel ornamenten. Het werd gebouwd als zomerhuis in opdracht van Manuel Vicens i Montaner, een rijke effecten,- en valutamakelaar.

Sinds 2018 is Casa Vicens na een grondige renovatie weer te bezoeken. Het huis is ingericht als museum, heeft een vaste tentoonstelling die u meer vertelt over de geschiedenis van Casa Vicens en u kunt een kijkje nemen in alle bijzondere ruimtes van het gebouw alsmede de tuin en het terras (Reserveer uw Casa Vicens tickets online).

Casa Vicens tickets

Video: Gaudi's Casa Vicens

 


Meer huizen van Gaudi

Casa Batllo

Casa Batlló

(1904 - 1906) Antoni Gaudí kreeg van Josep Batlló i Casanovas de opdracht voor de bouw dit complex met appartementen aan de Passeig de Gràcia. In het complex van Casa Batlló is alles golvend en niets hoekig. Het dak stelt een drakenrug voor en is betegeld met vele mozaîeken. Misschien wel het mooiste bouwwerk van Gaudi om te bezoeken in Barcelona.

Casa Mila

Casa Mila - La Pedrera

(1906 - 1910) Wederom een appartementencomplex aan dezelfde Passeig de Gràcia. Dit is een van de bekendste gebouwen van Gaudi en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebouw zonder rechte vormen wordt ook wel 'La Pedrera' genoemd, oftewel de steengroeve. Met name het dakterras met de kenmerkende schoorstenen is een plek om mooie foto's te maken.


Waar ligt Casa Vicens in Barcelona?

Vlakbij Casa Vicens liggen:

Casa Mila
Casa Batlló
Fundació Antoni Tàpies
park guell

Casa Mila - La Pedrera

Casa Batllo
Fundació Tàpies
Park Güell
barcelona bezienswaardigheden casa mila
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."