Barcelona / Bezienswaardigheden / Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tàpies

Exposities in Fundació Antoni Tàpies Barcelona

Fundació Antoni Tapies Barcelona

Alles over Fundacio Tapies. Bezoek dit bijzondere gebouw van de fundatie Tàpies in Barcelona. Tickets, openingstijden, adres van Fundació Antoni Tàpies.

Info Fundació Antoni Tàpies Barcelona

Adres Aragó 255, Barcelona
Metrohalte Passeig de Gràcia (Lijn 3 of Lijn 4)
Tickets
  • Standaard entree 8,00 € (tickets reserveren)
  • Studenten en senioren (ouder dan 65): 6,40 €
Openingstijden
  • Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur
  • Zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur
Website fundaciotapies.org

Fundació Antoni Tàpies museum Barcelona

Fundació Antoni TàpiesDe Fundació Antoni Tàpies in Barcelona werd opgericht in 1984 door de schilder en kunstenaar Antoni Tàpies met als doel om de studie en de kennis van de moderne en hedendaagse kunst te promoten. Daartoe opende de Fundació Antoni Tàpies zijn deuren in juni 1990 in het gebouw van een voormalige uitgeverij.

Dit gebouw was het werk van de modernistische architect Lluís Domènech i Montaner en was gebouwd tussen 1880 en 1881, in een vroeg stadium van de evolutie van de Catalaanse modernisme. Het gebouw van de Tapies fundatie nabij de Passeig de Gràcia was de eerste in de wijk Eixample die industriële typologie en technologie wist te intergreren.

Wat is er te zien in de Fundació Antoni Tàpies?

De Fundació Antoni Tàpies organiseert o.a. tijdelijke tentoonstellingen, symposia, lezingen en activiteiten rond Antoni Tàpies werk. De Fundació is eigenaar van een van de meest complete collecties van Tàpies werk (meer dan tweeduzizend stuks) en heeft naast de vaste collectie van Antoni Tapies ook veel tijdelijke exposities van andere kunstenaars. Het gebouw van de Fundació Antoni Tàpies is makkelijk te herkennen door het kunstwerk op het dak van Antoni Tàpies zelf. Het kunstwerk heet “Nuvil i Cadira” (de wolk en de stoel) en is gemaakt van maar liefst 2700 meter staaldraad.

Wie was Antoni Tàpies?

Antoni Tàpies i Puig is een bekende Catalaanse schilder, beeldhouwer en kunsttheoreticus. Hij is geboren op 13 december 1923 en is in 2012 overleden op 88-jarige leeftijd. Hij wordt gezien als een van de pioniers van de naoorlogse avant-garde in Spanje. In zijn werk benadrukt hij maatschappelijke thema's, zoals het lijden en de onderdrukking in die periode door Franco. Zijn werk ontwikkelde zich steeds meer tot abstract-expressionistisch schilderen.

Tijdens uw wandeling over de Passeig de Gràcia zal het markante gebouw van de Fundació Tàpies u niet ontgaan in Barcelona.

Waar ligt Fundació Antoni Tàpies?

Vlakbij Fundació Antoni Tàpies liggen:

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."