Barcelona / Bezienswaardigheden / L'Aquarium Barcelona

Aquarium Barcelona bezoeken

Het grootste zeeaquarium van Europa, l'Aquarium

Aquarium Barcelona

Alles over het Aquarium in Barcelona bezoeken en tickets. L'aquarium Barcelona, is het zeeaquarium met het oceanarium in Port Vell, de oude haven. Tickets, openingstijden, prijs van deze bezienswaardigheid.

Info Aquarium Barcelona & tickets

Adres Moll d’Espanya del Port Vell, s/n Barcelona
Metro Metrohalte L3 Drassanes of L4 Barceloneta
Bus Buslijn route 19 en 40

Tickets

Openingstijden Dagelijks geopend van 10:00 t/m 20:00 uur (laagseizoen tot 19:00 uur)
Website aquariumbcn.com

l'Aquarium Barcelona: grootste aquarium van Europa

Het zeeaquarium bevindt zich in Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona dat grotendeels omgebouwd is tot vermaakscentrum. Het aquarium van Barcelona, geopend in 1995, telt vijfendertig bassins met zes miljoen liter zeewater, elfduizend vissen waaronder 450 verschillende soorten zoals een tiental haaien, kreeftachtigen en weekdieren. Het aquarium van Barcelona beweert zelfs het grootste aquarium van Europa te zijn. Ieder bassin van het zeeaquarium simuleert een ander zeegebied, zoals de tropische en mediterrane bassins. De populatie vissen verorbert twee ton voedsel per week. Een computer regelt de belichting om de natuur zo getrouw mogelijk na te bootsen.

aquarium barcelonaHet aquarium van Barcelona
l'aquarium

Oceanarium, het aquarium van Barcelona

Het grootste bassin is het Oceanarium met een diameter van 36 meter en een inhoud van 4 miljoen liter water en heeft een doorzichtige tunnel van tachtig meter lengte, waarin je door het aquariumbassin heen kunt wandelen en het onderwaterleven van de Middellandse zee kunt beleven. Als bezoeker treft u in dit aquarium van Barcelona onder meer volgende soorten aan: de schorpioenvis, Europese zeebaars, zeebrasem en de murene, de witpuntrifhaai en de zwartpuntrifhaai, de brandhoornslak, de ombervis, de rode mul, de maanvis, de zonnevis, de kardinaalvis, de koraalvlinder, de keizersvis, de gitaarvis en de konijnvis.

Verder is in het aquarium een interactieve zone waarin andere facetten van het zeeleven worden belicht. Voor de kleinste kinderen heeft het aquarium een interactieve zone genaamd Explora! met activiteiten waar de kinderen het marine zeeleven kunnen ontdekken, zien en horen. Voor de bezoekers die een extra uitdaging willen, biedt het aquarium tevens de mogelijkheid om als duiker te zwemmen met haaien.

Video Aquarium Barcelona bezoeken


Waar ligt het aquarium van Barcelona?

Het aquarium ligt in de haven Port Vell naast het bekende winkelcentrum Mare Magnum. Vanaf het einde van de Ramblas (kant van de zee) bereikt u in tien minuten eenvoudig het zeeaquarium door eerst vanaf het standbeeld van Columbus de voetgangersbrug van de haven over te steken naar het winkelcentrum Mare Magnum. Vanuit daar is het nog 200 meter lopen naar het L'Aquarium van Barcelona.

Vlakbij het aquarium liggen:

barcelona aquarium
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."