Barcelona / Feestdagen & Evenementen Barcelona

Feestdagen Barcelona 2023

Alles over evenementen, festivals & feestdagen in Barcelona

Feestdagen Barcelona

Alle informatie over activiteiten, nationale feestdagen Barcelona, evenementen, vakanties in Barcelona.

Evenementen en feestdagen Barcelona (2023)

5 januari 2023 Driekoningen Om 16:30 uur komen de Drie Koningen aan in de haven 'El Moll de la Fusta', waarna een zeer populaire parade met veel snoep volgt van 18:00 - 21:00 uur door het centrum van Barcelona. Op 6 januari wordt het feest in familiekring gevierd met veel cadeaus en zijn veel bezienswaardigheden gesloten.
10, 11 & 12 februari 2023 Feste de Santa Eulalia Het winterfestival van Barcelona's tweede beschermheilige Santa Eulalia. Tijdens de festiviteiten staan de kinderen centraal met o.a. parades met reuzenpoppen, concerten, castells (menselijke torens), vuurwerk en het BCN Light Festival. Bij dit lichtfestijn zijn de gevels van vele belangrijke gebouwen geprojecteerd met visuele verhalen. Veel musea (o.a. Picasso en Miro) hebben deze dag gratis entree. Meer info.
3 maart 2023 Snoepjesfeest Tijdens dit feest worden tonnen snoep tijdens de parade uitgedeeld aan het publiek. De parade begint om 20 uur op Carrer de Sant Salvador en eindigt in Jardinet de Gràcia van Barcelona.
19 maart 2023 Marathon De marathon van Barcelona
23 april 2023 Dia de Sant Jordi Ook wel de Spaanse Valentijnsdag genoemd. Men viert dat de patroonheilige van Barcelona een draak doodde en vervolgens met een roos terugkeerde naar zijn geliefde. Het is traditie dat Spaanse mannen dit ook doen tijdens Dia de Sant Jordi. De vrouw krijgt een roos van haar geliefde en de man een boek. De roos symboliseert de liefde, verwijzend naar de legende van ridder Jordi, die de dochter van de koning redde van de draak, waarna een rozenstruik ontsprong uit het bloed van de draak. Rond de Ramblas vindt u veel kraampjes met boeken en rozen.
Laatste week april Feria de Abril de Cataluña Groot festival bij metrohalte El Maresme Forum. Kermis, feestenten en veel Spaanse muziek, flamenco en klederdracht. www.fecac.com
1 mei 2023 Dag van de Arbeid In tegenstelling tot Nederland is dit een vrije dag in Spanje. Veel winkels zijn deze dag gesloten en vaak zijn er manifestaties.
15 - 17 juni 2023 Sonar festival Internationaal muziekfestival met progressieve muziek. www.sonar.es
23 - 24 juni 2023 Sant Joan Midzomernachtfeesten met spectaculair vuurwerk en kampvuren op het strand. Ook zijn er overal processies. Op de langste dag van het jaar wordt het begin van de zomer gevierd. Winkels en musea zijn op deze dag gewoon open. Zorg dat u op tijd op het strand bent als u wilt zien dat de vuren ontstoken worden. Openlucht feesten op diverse plekken in de stad zoals in Poble Espanyol.
Begin augustus 2023 Sala Montjuïc Openlucht filmfestival bij het kasteel van Montjuïc.
15 - 21 augustus 2023 Festa Major de Gràcia Een straatfestival voor alle leeftijden in de wijk Gràcia van Barcelona. Het festival start altijd op 15 augustus, Mariahemelvaart. Meer info.
11 september 2023 Dia de Catalunya De Nationale Dag van Catalonië. Oorspronkelijk een rouwdag, later omgezet in een nationale feestdag. Het is een dag van vieringen, manifestaties en politieke verklaringen.
24 september 2023 Festes de la Mercè Groot en kleurrijk vierdaags evenement. Op deze feestdag wordt de beschermheilige van de stad Barcelona herdacht. Op het festival zijn tal van optredens, uiteenlopend van een reuzenparade, het bouwen van menselijke torens ('castells') op Placa de Sant Jaume, concerten (o.a. Barcelona Acció Musical festival), foodmarkets en een vuurwerkshow op de Montjuic. Enkele historische gebouwen stellen deze dag hun deuren open zoals het stadhuis of het Palau de la Generalitat Meer info.
12 oktober 2023 Columbusdag Dit is een nationale feestdag in Spanje; de dag dat Columbus in 1492 in Amerika aan kwam. Behalve dat veel winkels gesloten zijn zult u hier weinig van merken in Barcelona.
6 december 2023 Dag van de Grondwet Dit is een nationale feestdag in Spanje, nadat in 1978 een overgroot deel van de Spanjaarden koos voor een nieuwe grondwet na de dood van dictator Franco. Behalve veel gesloten winkels zult u weinig merken van deze vrije dag in Spanje.
8 december 2023 Dag van de onbevlekte ontvangenis Officiële feestdag in Spanje en belangrijk feest voor de Rooms-Katholieken. Veel winkels gesloten en Spanjaarden gaan vaak een lang weekend weg in combinatie met de Dag van de Grondwet
31 december 2023 Oudejaarsavond Bij Palau Nacional en de Font Magica wordt vanaf 22:30 uur een show verzorgd met muziek, lichteffecten en groots vuurwerk. Voor clubs is het aan te raden uw tickets vooraf te kopen, aangezien er ook veel bars gesloten zijn op oudejaarsavond. In Poble Espanyol is vaak ook een groot oudejaarsfeest.
feestdagen BarcelonaCastellers, een typisch Catalaanse traditie
feestdagen BarcelonaOudejaarsavond vier je met vuurwerk op Placa d'Espana
barcelona feestdagen
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."