Barcelona / Bezienswaardigheden / Plaça d'Espanya

Plaça d'Espanya Barcelona

Plein bij 'Las Arenas' aan de voet van de Montjuïc

Plaça d'Espanya Barcelona

Alles over het bezoeken van Plaça d'Espanya. Het plein aan de voet van de Montjuic en nabij shoppingcentre en voormalig stierenvechtarena Las Arenas.

Info Plaça d'Espanya in Barcelona

Adres Plaça d'Espanya Barcelona
Metro Metrohalte Espanya

Plaça d'Espanya is een druk plein in het zuidwesten van Barcelona. Het is een rond punt waar grote verkeersaders bijeenkomen; Carrer de la Creu Coberta, Carrer de Tarragona en Avinguda del Parallel. Vanaf het plein loopt de straat Gran Via de les Corts Catalanes naar de pleinen Plaça de la Universitat en Plaça de Catalunya. De brede rechte laan Avinguda de la Reina Maria Cristina loopt naar het Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) op de berg Montjuïc. Dit is een mooie route om te lopen (deels via roltrappen), zodat u eerst langs de Venetiaanse torens en vervolgens langs de magische fontein de heuvel op gaat voor een schitterend uitzicht over de stad.

Verder ligt bij Plaça d'Espanya het winkelcentrum Las Arenas. Dit winkelcentrum is gebouwd in een voormalige stierenvechtersarena en de facade is grotendeels intact gebleven na de verbouwing. Vlak achter Las Arenas ligt het Parc de Joan Miro op loopafstand.

placa d'espanya barcelona
placa d'espanya

Locatie Plaça d'Espanya in Barcelona

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."