Barcelona / Activiteiten / Barcelona per fiets

Fietsen Barcelona & Fietstochten

Fietsen Barcelona, fietsen huren en fietstours met gids

Fietsen Barcelona en fiets huren

Alles over fietsen Barcelona huren en fietstochten. Georganiseerd fietstours met gids in Barcelona, de ideale manier om de stad te ontdekken.

Fietsen huren in Barcelona & Fietstochten

Lekker op zijn Hollands fietsen in Barcelona? Barcelona is absoluut de ideale stad om per fiets te ontdekken. U kunt op eigen gelegenheid een fiets huren of nog beter, deelnemen aan een georganiseerde fietstour. Deze georganiseerde fietstochten worden ook nog begeleid door een Nederlandse gids, die u enthousiaste verhalen over de stad kan vertellen. In de stad Barcelona en langs het strand zijn veel fietspaden aangelegd, maar indien een fietspad ontbreekt is het in de stad ook toegestaan te fietsen op voetpaden van meer dan 5 meter breed. Bij smallere voetpaden zult u op de weg moeten fietsen in Barcelona. De fiets is mijn favoriete manier om langs bezienswaardigheden als de Sagrada Familia, Parc de la Ciutadella, het strand en de Gotische wijk te fietsen.

Fietstours in Barcelona met gids

Een fietstocht georganiseerd door een lokale Nederlands sprekende gids, is dan ook de allerbeste manier voor de eerste keer in Barcelona de stad en zijn omgeving beter te leren kennen. Uit eigen ervaring weet ik dat de gidsen u interessante verhalen en anekdotes over de stad zullen vertellen. Via deze aanbieder kunt u vanaf 29,50 euro diverse fietstours door Barcelona boeken of huurt u zelf een dag een fiets. Het aanbod van huurfietsen en fietstochten bestaat o.a. uit:

Meer info & reserveringen

Fietsen BarcelonaFietsen langs het strand van Barcelona
fietsen huren barcelonaBarcelona, ideaal om te fietsen

Fietsen meenemen in het openbaar vervoer

Buiten het spitsuur, in het weekend en in de zomervakantie mogen fietsen ook meegenomen worden in de metro van Barcelona. In de regionale treinen van maatschappij FGC zijn ze altijd welkom.

Fietsproject Barcelona

Daarnaast kent Barcelona een fietsproject voor bewoners van de stad. Op de foto boven ziet u de rood, wit, zwarte fietsen die overal in Barcelona geparkeerd staan en rondrijden. Dit fietsuitleen project is meer bedoeld voor bewoners en niet zo zeer voor toeristen, omdat registratie voor de leenfietsen enige tijd in beslag neemt. Als toerist kunt u beter bij een van bovenstaande bedrijven fietsen Barcelona huren.

Meer fietsverhuur in Barcelona: BajaBikes

Fietsen barcelona
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."