Barcelona / Activiteiten / Barcelona Fietstours

Fietsen Barcelona & Fietstochten

Fietsen huren en beste fietstours in Barcelona

Fietstours Barcelona en fiets huren

Alles over fietsen huren en fietstochten in Barcelona. Georganiseerd fietstours met gids in Barcelona zijn de ideale manier om de stad te ontdekken.

Fietstochten & Fietsen huren in Barcelona

Lekker op zijn Hollands fietsen in Barcelona? Barcelona is absoluut de ideale stad om per fiets te ontdekken. U kunt op eigen gelegenheid een fiets huren of nog beter, deelnemen aan een georganiseerde fietstour. Deze Barcelona fietstochten worden ook nog begeleid door een Nederlandse gids, die u enthousiaste verhalen over de stad kan vertellen. In de stad Barcelona en langs het strand zijn veel fietspaden aangelegd, maar indien een fietspad ontbreekt is het in de stad ook toegestaan te fietsen op voetpaden van meer dan 5 meter breed. Bij smallere voetpaden zult u op de weg moeten fietsen in Barcelona. De fiets is mijn favoriete manier om langs bezienswaardigheden als de Sagrada Familia, het groene Parc de la Ciutadella, het strand of de Gotische wijk te fietsen.

De 5 beste fietstours in Barcelona

Barcelona is een prachtige stad die veel prachtige bezienswaardigheden te bieden heeft, en het verkennen ervan op de fiets kan een ontspannende manier zijn om de highlights te bekijken, zeker aangezien sommige bezienswaardigheden op enige afstand van elkaar gelegen zijn. Er zijn verschillende bedrijven in Barcelona die begeleide fietstochten aanbieden, vandaar dat we voor u de 5 beste fietstours in Barcelona met een Nederlandse gids op een rijtje hebben gezet:

1. Barcelona Highlights Fietstour

Aanrader! Dit is met stip de beste fietstour wanneer u voor de eerste keer Barcelona gaat bezoeken. In 3 uur neemt een Nederlandse gids u meer op een route langs bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia, het Parc de la Ciutadella met de aangrenzende Arc de Triomf en meesterwerken van Gaudi aan de Passeig del Gracia zoals Casa Batlló en Casa Mila. Aanbevolen is om deze Barcelona Highlights Fietstour te plannen aan het begin van uw stedentrip, zodat u een goede indruk krijgt van de stad en een beeld krijgt welke bezienswaardigheden u later nog wilt gaan bezoeken. Het voordeel van de Nederlandse gids is dat u ook veel tips krijgt voor de rest van uw stedentrip. Het is zelfs mogelijk deze fietstour te upgraden met E-bikes (meer info en reserveringen).

Meer info & reserveringen

Fietsen BarcelonaFietsen langs het strand van Barcelona
fietsen huren barcelonaBarcelona, de ideale stad voor een fietstocht

2. Barcelona Panorama E-Bike

Ken je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad al? Dan is deze Panorama Fietstocht een aanrader om eens andere kanten van de stad te ontdekken. Met een E-bike fietst u met een Nederlandse gids naar een aantal mooie uitzichtpunten zoals de Montjuïc heuvel met highlights zoals het kasteel, het Palau Nacional en het Olympisch stadion. Geniet van uitzicht over de havens van Barcelona en met behulp van de e-bike staat u zo boven op de top van de Tibidabo, de hoogste heuvel rond Barcelona (meer info en reserveringen)

Meer info & reserveringen

3. Barcelona Fietstocht met kinderen

Gaat u op vakantie met uw kinderen? Dan is er een speciale fietstocht die is aangepast op de behoeftes van kinderen. Deze Barcelona met kinderen fietstour is ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook jonge kinderen kunnen mee op een kinderzitje. Een Nederlandse gids neemt u mee langs verschillende highlights van de stad waarbij er extra aandacht gegeven wordt aan de kinderen (meer info en reserveringen).

Meer info & reserveringen

4. Privé Fietstour in Barcelona

Wilt u liever met uw gezelschap of familie op pad met een eigen gids? Met deze Privé Fietstour kunt u in samenspraak met de Nederlandse gids uw route bepalen, of uiteraard kan de gids u ook meenemen langs de hoogtepunten van Barcelona. Wanneer u met een groter gezelschap bent is deze privé-tour nauwelijks duurder dan de standaard highlights fietstour (meer info en reserveringen).

Meer info & reserveringen

5. Zelf fietsen huren

Geen zin om op pad te gaan met een gids en wilt u zelf uw route bepalen? Dan kunt u in Barcelona ook heel eenvoudig zelf fietsen huren. De stad heeft een uitgebreid netwerk van goede fietspaden zodat u ontspannen zelf de stad kunt ontdekken (meer info en reserveringen).

Meer info & reserveringen

Andere manieren om Barcelona te ontdekken

Fietsen meenemen in het openbaar vervoer

Buiten het spitsuur, in het weekend en in de zomervakantie mogen fietsen ook meegenomen worden in de metro van Barcelona. In de regionale treinen van maatschappij FGC zijn ze altijd welkom.

Fietsproject Barcelona

Daarnaast kent Barcelona een fietsproject voor bewoners van de stad. Op verschillende plekken in de stad ziet u de rood, wit, zwarte deelfietsen die overal in Barcelona geparkeerd staan en rondrijden. Dit fietsuitleen project is meer bedoeld voor bewoners en niet zo zeer voor toeristen, omdat registratie voor de leenfietsen enige tijd in beslag neemt. Als toerist kunt u beter in plaats van deze deelfietsen bij dit bedrijf fietsen Barcelona huren.

Meer fietsverhuur in Barcelona: BajaBikes

Fietsen barcelona
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."