Barcelona / Bezienswaardigheden / Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia Barcelona

De combi van winkelen & Gaudi in één straat

Passeig de Gràcia

Alles over de winkelstraat Passeig de Gràcia in het centrum van Barcelona. De promenade Passeig de Gràcia met mooie gebouwen zoals La Pedrera en Casa Batllo.

Info Passeig de Gràcia Barcelona

Adres Passeig de Gràcia, Barcelona
Metrolijn Vanaf Plaça de Catalunya: Catalunya (begin) / Passeig de Gràcia (halverwege) / Diagonal (eind)

Passeig de Gràcia was in de 19e eeuw de meest elegante en majestueuze promenade van Barcelona en verbindt de Plaça Catalunya met de wijk Gràcia, vandaar de naam. In 1906 ontwierp de architect Pere Falques i Urpí deze laan met de inmiddels beroemde sierlijke bankjes en straatlantaarns.

De aanwezigheid van Barcelona's mooiste modernistische gebouwen maakt deze laan Passeig de Gràcia een waar openluchtmuseum tijdens uw stedentrip Barcelona. De laan van 3 km liep als een slagader door de wijk Eixample en was een plaats voor de gegoede burgerij om te leven. Op de promenade kon de aristocratie te paard en in chique koetsen flaneren.

Passeig de Gràcia BarcelonaDe Passeig de Gràcia
Passeig de GràciaTypische straatstenen van Passeig de Gracia

Bezienswaardigheden Passeig de Gràcia

Aan de Passeig de Gràcia straat vindt men enkele juwelen van het Catalaanse Modernisme en Art Nouveau. Antoni Gaudí’s werk is te zien met de appartementgebouwen van La Pedrera (Casa Mila) en Casa Batlló. Maar ook Puig i Cadafalch met het Casa Amatller en Domènech i Muntaner met Casa Lleó Morera zijn bijzondere gebouwen. Zelfs in de straatstenen van Passeig de Gràcia komen we het werk van Antoni Gaudí tegen. De architectonische juwelen van Gaudi staan nog steeds zij aan zij met een aantal van de meest prestigieuze winkels van Barcelona, zoals Chanel, Cartier en Louis Vuitton. Passeig de Gràcia is nog steeds de duurste straat van Spanje qua koop,- en huurprijzen.

casa batllo

Casa Batllo & Gaudi

Een van de bezienswaardigheden van Gaudi aan de Passeig de Gràcia is Casa Batllo. Bezoek dit bijzondere complex van appartementen

Casa Mila

Casa Mila 'La Pedrera'

Casa Mila, oftewel La Pedrera ('de steengroeve') is een bijzonder gebouw van architect Gaudi gelegen aan de Passeig de Gracia in Barcelona.

Casa Amatller

Casa Amatller

Casa Amatller is een voorbeeld van de architectuur van Josep Puig i Cadafalch. De restauratie van de begane grond heeft de sfeer weten te herstellen van het tijdperk van de eerste eigenaar, de chocolatier Antoni Amatller Costa (1851-1910), met zijn originele decoratie en meubels. U kunt dit gebouw bezoeken middels een audio-videoguide.

Casa Lleó i Morera

Casa Lleó i Morera

Dit gebouw uit 1906 is een ontwerp van Lluís Domènech i Montaner. Gebouwd in modernistische stijl met een prachtig interieur dat zeer goed bewaard is gebleven door de generaties heen van deze familie. Op maandag t/m zaterdag kunt u hier een rondleiding boeken voor 15 euro.

Locatie Passeig de Gràcia Barcelona

Vlakbij Passeig de Gràcia liggen:

barcelona Passeig de Gràcia
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."