Barcelona / Bezienswaardigheden / Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella Barcelona

Het Ciutadella park met de cascade en zoo in Barcelona

Parc de la Ciutadella

Parc de la ciutadella in Barcelona met de cascada, Arc de Triomf en Zoo in Barcelona bezoeken. Een van de mooiste parken in Barcelona, het Parc de la ciutadella van de wereldtentoonstelling uit 1888.

Info Parc de la Ciutadella Barcelona

Adres Pg Picasso, 21 Barcelona
Metro Om naar het stadspark te gaan kunt u met metro L1 naar Arc de Triomf of met Metro L4 naar Ciutudella-Villa Olimpica (of naar halte Jaume I, wanneer u een klein stukje wilt lopen door de wijk El Born). Vanaf Arc de Triomf heeft u een mooie wandeling onder reusachtige palmbomen.
Prijs Het ciutadella park is gratis te bezoeken
Openingstijden Geopend van 10:00 uur tot donker

Het Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en zeer populair onder de bewoners van de stad. Het Parc de la Ciutadella dateert uit 1888 en herbergt een monumentale waterval, een vijver en een romantische tuin in Engelse stijl, omringd door twee met bomen omzoomde boulevards. Op het terrein bevinden zich ook verscheidene musea en de dierentuin (zoo) van Barcelona.

Geschiedenis Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella heeft een lange geschiedenis. Oorspronkelijk was het een fort, ontworpen in de vorm van een ster in 1715 door Prosper Verboom, voor de toenmalige koning Felipe V. De citadel werd gebouwd om te kunnen worden gebruikt door zijn leger in de strijd tegen de Bourbonse koningen. Na een beleg van 18 maanden viel het fort en uiteindelijk werd het een gevangenis ten tijde van Napoleon. In 1888 werd het park gebruikt voor de Wereldtentoonstelling. In die periode zijn vele gebouwen in het park de la ciutadella gebouwd.

Het park in de wijk El Born ligt op 15 minuten lopen vanaf de Barri Gòtic. Het is een oase van rust in het midden van de drukke stad, met veel groen, paden en speelplaatsen voor kinderen. Het is 30 hectare groot en de tuinen zijn ontworpen door de Franse landschapsarchitect Jean Forestier. Ze liggen rond een aantal fonteinen die mede ontworpen zijn door Antoni Gaudí.

Arc de Triomf, de oude ingang van het park

Aan de oorspronkelijke ingang staat de Arc de Triomf. Aangezien die ingang is vervallen, bevindt de echte ingang zich tegenwoordig een paar honderd meter verderop. Aan de linkerkant staat het standbeeld van de Romeinse god van de "boodschappen". Aan de rechterkant staat Venus, op haar schouder zit Cupido. In het Parc de la Ciutadella zelf bevindt zich een rustig meertje, maar ook de cascadefontein met gevleugelde paarden en slangenstaarten. De hoofdingang van de wereldtentoonstelling van 1888, die plaatsvond in het Parc de la Ciutadella, is ontworpen door Josep Vilaseca i Casanovas. Hij is in de Mudéjarstijl opgetrokken uit baksteen met emblemen van ambachten, industrie en handel.

Bezienswaardigheden in park de la Ciutadella

In het Parc de la Ciutadella bevinden zich niet alleen tuinen en kassen maar ook:

Arc de Triomf triomfboog Barcelona

De 'Arc de Triomf' van Barcelona, de oude entreepoort van de Wereldtentoonstelling.

Zoo de Barcelona

De dierentuin van Barcelona, oftewel Parc Zoologic de Barcelona

kassen parc de la ciutadella

De Hivernacle, oftewel de kassen in de stijl van Catalaans Modernisme.

cascada font barcelona

De Font de la Cascada, de bekende triomfboog met waterval en fontein die voor de wereldtentoonstelling van 1888 gebouwd werd.

parliament catalunya Barcelona

Parlement van Catalonië: geopend op zaterdag van 10:00 tot 19:00 Zon-en feestdagen van 10:00 tot 14:00

park ciutadella

De enorme mammoet midden in het park.

vijver parque barcelona

De vijver van het park waar u een bootje kunt huren.

parque Barcelona

De muziektent van het park.

tres dragons barcelona

Castell dels Tres Dragons.

Locatie Parc de la Ciutadella Barcelona

Vlakbij het park liggen:

Parc de la Ciutadella bezoeken
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."