Home / Blog / Voordeel & Kortingskaarten

Voordeelkaarten in Barcelona

De Barcelona City Pass & andere voordeelkaarten in Barcelona

voordeelkaarten barcelona kortingspassen

Alle voordeelkaarten en kortingspassen voor Barcelona op een rij; welke voordeelkaarten leveren u echt geld op of besparen u enorme wachttijden?

Voordeelkaarten Barcelona

In Barcelona is een groot aanbod aan toeristenpassen en voordeelkaarten. In een onderzoek van de Consumentenbond bleek al dat niet alle voordeelkaarten van Europese steden ook voordelig zijn. Toch zijn er in Barcelona een aantal echt voordelige kaarten te bestellen. Het grote voordeel die u met een aantal passen bespaart is de enorme wachtrijen bij een aantal top bezienswaardigheden. Alle interessante kaarten op een rijtje:

Tip: De Barcelona City Pass

barcelona city passDe absolute aanrader! Bijna elke toerist wil de Sagrada Familia en Park Güell bezoeken. Deze bezienswaardigheden zijn vaak al enkele dagen vooraf uitverkocht en kunnen lange wachtrijen hebben. Ticketbar heeft met deze Barcelona City Pass alles in één gestopt. De grote voordelen:

 • Skip the line tickets, dus geen wachtrijen. U kiest tijdens het reserveringsproces zelf uw eigen tijdslot.
 • Binnen 24 uur ontvangt u alle tickets in uw mail. In tegenstelling tot andere kortingskaarten hoeft u de kaarten niet nog eerst ergens in Barcelona op te halen.
voordeelkaarten barcelona kortingspassen

Wat krijgt u inclusief?

Er zijn  drie verschillende Barcelona City Passes te koop; het verschil zit in hoe u de Sagrada Familia wilt bezoeken:

voordeelkaarten barcelona kortingspassen

Combitickets

Wilt u zeker gebruik maken van de Hop on Hop off Bus? Dan is het vanwege de korting bij Ticketbar gunstiger om een bezoek van een van de volgende bezienswaardigheden te combineren:

hola bcn card

Aanrader: Hola BCN Transport Card

Van plan veel te reizen met het openbaar vervoer? Met de speciaal voor toeristen ontwikkelde Hola BCN Transport Card kunt u 2, 3, 4 of 5 dagen onbeperkt reizen met het openbaar vervoer (bus, metro incl. luchthaven en Ferrocarril stadstreinen). U kunt de kaart na bestelling via deze website met uw speciale code ophalen uit elke TMB-machine op een willekeurig metrostation, zoals bij aankomst op o.a. de luchthaven.

 • 48 uur voor € 16,30
 • 72 uur voor € 23,70
 • 96 uur voor € 30,80
 • 120 uur voor € 38,00

Kunstliefhebber? - Articket

kortingskaarten barcelonaHet Barcelona Articket is een ticket wanneer u van plan bent veel kunstmusea te gaan bezoeken. Dit ticket (€30,-) is vaak al terugverdiend bij het bezoeken van twee musea zoals het populaire Picasso museum. Voordeel is dat u met dit ticket niet in de lange wachtrij hoeft te staan!

Het Barcelona Articket geeft in 12 maanden tijd eenmalig toegang tot de volgende musea:

 • Picasso museum (normaal enorme wachtrijen!)
 • Museum van Joan Miro
 • Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
 • Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
 • Fundació Antoni Tàpies
 • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Andere voordeelkaarten

hola bcn cardOp internet wemelt het van andere kortingskaarten voor Barcelona. Hierboven heb ik alleen een selectie van voordeelkaarten gemaakt die u ook echt veel tijd en/of geld kunnen besparen. Met name het voorkomen van de enorme wachtrijen bij de attracties maken deze kaarten het geld meer dan waard. De zogenaamde BarcelonaCard raadt ik u niet aan, want dit is typisch zo’n kaart die uit het onderzoek van de Consumentenbond naar voren kwam dat u deze waarschijnlijk niet terugverdiend.

Veel plezier met uw voorbereidingen!


Nog meer geld besparen in Barcelona?

In dit blog-artikel leest u 22 leuke activiteiten die u gratis kunt bezoeken in Barcelona. Leuke dingen hoeven geen geld te kosten in Barcelona!

barcelona korting en voordeel