Home / Bezienswaardigheden / Park Barcelona

Park in Barcelona

Overzicht van de 10 mooiste parken in Barcelona

Parken in Barcelona

Parken in Barcelona

Barcelona is een stad met een aantal mooie parken. De stad heeft meer te bieden dan het wereldberoemde park Güell. Op deze pagina een overzicht van de meest bezochte parken in Barcelona, zoals het Parc de la Ciutadella, het parc de Montjuïc en het schitterende uitzichtspunt Bunkers del Carmel.

Picknicken in park?

Een leuk idee is een picknick in een van de parken van Barcelona. Picnic! is een picknick-service met lokale producten, waarbij u uw picknick compleet kunt laten verzorgen of zelf kunt afhalen.

Park Guell

Park Güell

Met stip op 1, het wereldberoemde Park Güell. Het park van Gaudi met de salamander en de mozaïeken bankjes. Dit park mag tijdens uw stedentrip niet ontbreken. Regel wel uw tickets vooraf, want het mooiste gedeelte van het park in tegenwoordig niet meer gratis te bezoeken.

Parc de Montjuic

Parc de Montjuïc

Op de Montjuïc-heuvel treft u ontzettend veel groene parken aan naast de bezienswaardigheden van de Olympische spelen en Wereldtentoonstelling. U heeft een schitterend uitzicht vanaf het kasteel of Palau Nacional.

Bunkers del Carmel

Bunkers del Carmel

De Turó de la Rovira, het beste uitzichtspunt van 360 graden over Barcelona bij de Bunkers del Carmel. De klim heuvelop is de moeite meer dan waard!

Naast bovenstaande parken heeft Barcelona nog veel ander openbaar groen. Bijna al deze parken zijn gratis te bezoeken. In bovenstaand overzicht is alleen gekozen voor de bekendste en grootste parken van Barcelona.

parken, parc, parque Barcelona