Home / Bezienswaardigheden / Parc del Laberint d'Horta

Parc del laberint d'Horta

Het park 'Laberint d'Horta' met het doolhof in Barcelona

Parc del laberint d'Horta

Alles over Parc del laberint d'Horta in Barcelona, het park met het doolhof: openingstijden van dit bijzondere en groene park 'Parque del Laberinto de Horta'.

Info Parc del laberint d'Horta - Park met doolhof in Barcelona

Adres park: Passeig Castanyers 1, Barcelona
Metro: Metrohalte Mundet (L3)
Entree:
  • € 2,23 per persoon
  • Woensdag en zondag is het park gratis te bezoeken
Openingstijden:
  • 10:00 tot 21:00 uur (mei - september)
  • 10:00 tot 20:00 uur (april)
  • 10:00 tot 19:00 uur (maart en oktober)
  • 10:00 tot 18:00 uur (januari, februari en december)
  • In November is het park gesloten
Website: http://www.bcn.es

Parc del laberint d'Horta in Barcelona

Het park (Parc del laberint d'Horta) is een historische tuin aangelegd aan het einde van de 18e eeuw en is het oudste nog als zodanig in gebruik zijnde park van de stad Barcelona. Het park in neo-klassieke stijl dankt zijn naam (Parc del laberint d'Horta) aan het doolhof in het park. Het park en vooral het doolhof is ideaal voor een bezoek met kinderen, maar is op andere dagen ook een oase van rust in de drukke stad Barcelona. In dit park in de wijk Horta-guinardó zult u vooral lokals aantreffen.

Geschiedenis Parc del laberint d'Horta

Al in 1792 werd in dit park de opdracht gegeven aan de Italiaanse architect Domenico Bagutti voor de bouw van een doolhof van cipressen met in het midden een standbeeld van Eros. Het park was destijds eigendom van de rijke Desvalls familie die in een paleis nabij het park woonden en het park lag destijds in de zelfstandige gemeente 'Sant Joan d'Horta', welke pas in 1904 aan de stad Barcelona werd geannexeerd. Het park van ruim 9 hectare is verdeeld in de neoklassieke en romatische tuinen; naast het bekende doolhof bevat het o.a. een waterval, een mossentuin, twee tempels in Italiaanse stijl met standbeelden van Danae en Artemis en mooie Toscaanse zuilen. Begin jaren 70 is het park eigendom van de stad Barcelona geworden en werd het park opengesteld voor publiek. Leuk om te bezoeken als u wat langer in de stad Barcelona verblijft; de bezoekerslimiet van maximaal 750 mensen wordt bij lange na nooit gehaald en het park is door zijn ligging een groene oase van rust.

Parc del laberint d'Horta Barcelona
Parc del laberint d'Horta Barcelona

Hoe bereikt u het Parc del Laberint d'Horta in Barcelona?

U bereikt het park eenvoudig via metrohaltes Mundet (L3). U wandelt vervolgens via de Passeig de la Vall d’Hebron richting het Velòdrom d’Horta. Een korte wandeling van ruim vijf minuten bergop.

Meer parken in Barcelona:

Park Güell
Parc de la ciutadella, park in Barcelona
Montjuïc
Tibidabo Barcelona

Park Güell

Parc de la Ciutadella
Parc de Montjuic
Tibidabo
barcelona Parc del laberint d'Horta