Barcelona / Bezienswaardigheden / Casa Milà - La Pedrera

Casa Milà - La Pedrera Barcelona

Gaudi's 'La Pedrera', oftewel Casa Milà in Barcelona

Casa Mila Barcelona

Lees alles over Casa Milà bezoeken oftewel La Pedrera, de 'steengroeve', een bouwwerk van Antoni Gaudí in Barcelona. Casa Milà tickets Barcelona, kaarten, openingstijden La Pedrera & Casa Milà huis.

Info & Tickets Casa Milà - La Pedrera in Barcelona

Adres Hoek Provença 261 - 265 & Passeig de Gràcia 92 Barcelona
Metro Metrohalte Diagonal Barcelona (L3 of L5) of iets verderop halte Passeig de Gràcia (L2, L3 of L4).
Tickets

Let op: Casa Milà heeft vaak lange wachtrijen en een beperkt aantal tickets per uur. Het is daarom aanbevolen vooraf een van onderstaande tickets te reserveren voor uw tijdslot:

  • Tickets La Pedrera Essential, vanaf € 25,00 (Boek uw tickets)
  • Tickets La Pedrera Night Experience € 35,00 (Boek uw tickets)
  • Studenten en 65+: € 19,00
  • 0-6 jaar gratis entree en 7-12 jaar € 12,50 per ticket
  • Wilt u zowel Casa Batllo, Casa Mila als Palau Güell bezoeken? Met deze voordelige pas heeft u toegang tot de 3 huizen van Gaudi
Reserveer uw tickets
Openingstijden
  • Van maandag tot zondag en op feestdagen: 9:00 - 18:30 uur
  • Nachttour van 19:00 - 22:00 uur
  • Gesloten: 25 december
Bijzonderheden Bezoek ook eens deze speciale avondshow van Casa Milà (boek hier uw tickets). Een speciale avondvoorstelling met lichtshow voor 35 euro.

Casa Milà - La Pedrera van Gaudi

Casa Milà is een flatgebouw in de wijk L'Eixample van Barcelona ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí. Het Casa Milà complex is gebouwd tussen 1906 en 192 en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona en wordt ook wel “La Pedrera” genoemd, wat Catalaans is voor “De Steengroeve”. De naam "La Pedrera" slaat op het ruige uiterlijk van het ‘appartementencomplex’ en had oorspronkelijk een negatieve betekenis, omdat Casa Milà aan geen van de toen geldende normen van de architectuur voldeed.

Casa Milà & Catalaans Modernisme

Kenmerkend van Casa Milà zijn de organische en natuurlijke vormen die Gaudí gebruikte in zijn ontwerp en zijn stijl wordt ook wel het Catalaans Modernisme genoemd. Tijdens het ontwerp zat modernist Antoni Gaudí op het hoogtepunt van zijn carrière en was het zijn laatste civiele ontwerp voor hij begon aan de Sagrada Familia. Het ontwerp was in opdracht van de rijke industrialist Pere Milà, die later de eerste verdieping van dit complex bewoonde. Gaudi had de nodige strubbelingen met de heer Milà wat betreft smaak, waardoor Gaudi uit het project stapte voor het afgerond was. De niet-hoekige vormen van de kamers bleken er destijds voor te zorgen dat de appartementen moeilijk verhuurbaar bleken.

casa mila bezoeken
la pedrera barcelona
tickets casa mila

Casa Milà - La Pedrera bezoeken

In Casa Milà bevindt zich tegenwoordig een museum met wisselende exposities. Verder zijn in Casa Milà op de vierde verdieping een ingericht appartement (begin 20e eeuw), de zolder (met een tentoonstelling over het werk van de architect Gaudí en de geheimen achter zijn werk) en het golvende dakterras met zijn bijzondere ventilatietorens en schoorstenen te bezichtigen. De schoorstenen hebben grillige vormen die kenmerkend zijn voor het gebouw en vanaf dit dakterras heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het dak is echter alleen te bezoeken bij mooi weer.

In Casa Milà bevond zich de eerste parkeergarage van Barcelona. De bewoners van Casa Milà konden per koets (en later per auto) naar hun eigen verdieping en appartement rijden. Pas later werden er liften geïnstalleerd in Casa Milà. In 1984 werd La Pedrera erkend als werelderfgoed door de UNESCO. Het huis ligt aan de winkelstraat Passeig de Gràcia in het district Eixample van Barcelona.

Casa Milà tickets kopen?

Tip: Casa Milà heeft vaak lange wachtrijen en een beperkt aantal bezoekers per tijdslot. Het is daarom aan te raden eenvoudig uw skip the line tickets voor Casa Milà "La Pedrera" vooraf te regelen zonder extra kosten. Bestel hier online uw "Skip the line" tickets en maak het uzelf gemakkelijk.

Meer huizen van Gaudi

Casa Batllo

Casa Batlló

(1904 - 1906) gaudí ontving van Josep Batlló i Casanovas de opdracht voor de bouw van dit appartementencomplex gelegen aan de Passeig de Gràcia. Niets in het gebouw van Casa Batlló is hoekig, maar golvend. Het dak stelt de rug van een draak vol met mozaîeken voor. Een van de mooiste UNESCO-monumenten van Gaudi in Barcelona.

Casa Vicens Barcelona

Casa Vicens

(1883 - 1889) Casa Vicens was Antoni Gaudi's eerste belangrijke ontwerp en staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het kleurrijke huis ligt in de Gràcia wijk (Carrer de les Carolines 24) en werd destijds gebouwd in opdracht van de effectenmakelaar Manuel Vicens i Montaner. Casa Vicens is een mix van zowel Spaanse en mudejarstijl en is bekleedt met keramieken tegels. Met een rondleiding is het mogelijk Casa Vicens te bezoeken.


Video: Gaudi's Casa Milà bezoeken

 

Officiële website: lapedrera.com en Duitse website Casa Mila


Waar ligt Casa Milà in Barcelona?

Casa Milà is eenvoudig te bereiken wanneer u in het centrum van Barcelona bent. Vanaf het centrale plein Plaça de Catalunya is het ruim vijftien minuten lopen via de Passeig de Gràcia. De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Diaganol van metrolijn 3 of 5. Vanaf deze halte bent u slechts één kruispunt verwijderd van Casa Milà.

Vlakbij Casa Mila liggen:

barcelona bezienswaardigheden casa mila
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."