Barcelona / Bezienswaardigheden / Casa Milà - La Pedrera

Casa Milà Barcelona

Gaudi's 'La Pedrera', oftewel Casa Milà in Barcelona

Casa Mila Barcelona

Lees alles over Casa Milà bezoeken oftewel La Pedrera, de 'steengroeve', een bouwwerk van Antoni Gaudí in Barcelona. Casa Milà tickets Barcelona, kaarten, openingstijden La Pedrera & Casa Milà huis.

Info Casa Milà in Barcelona & Tickets

Adres Hoek Provença 261 - 265 & Passeig de Gràcia 92 Barcelona
Metro Metrohalte Diagonal Barcelona (L3 of L5) of iets verderop halte Passeig de Gràcia (L2, L3 of L4).
Tickets

Tip 1 Casa Milà heeft vaak lange wachtrijen en een beperkt aantal tickets per uur. Bestel online mét korting "Skip the line" tickets voor een gegarandeerd bezoek zonder wachtrij!

Tip 2 Wilt u zowel Casa Batllo, Casa Mila en Casa Vicens bezoeken? Met deze voordelige pas heeft u toegang tot de 3 huizen van Gaudi

Openingstijden Dagelijks van 9:00 - 20:30 uur en van 21:00 - 23:00 uur
Bijzonderheden Bezoek ook eens deze speciale avondshow van Casa Milà (boek hier uw tickets) van Casa Milà. Een speciale avondvoorstelling met lichtshow voor 34 euro.

Casa Milà - La Pedrera van Gaudi

Casa Milà is een flatgebouw in de wijk L'Eixample van Barcelona ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí. Het Casa Milà complex is gebouwd tussen 1906 en 192 en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona en wordt ook wel “La Pedrera” genoemd, wat Catalaans is voor “De Steengroeve”. De naam "La Pedrera" slaat op het ruige uiterlijk van het ‘appartementencomplex’ en had oorspronkelijk een negatieve betekenis, omdat Casa Milà aan geen van de toen geldende normen van de architectuur voldeed.

Casa Milà & Catalaans Modernisme

Kenmerkend van Casa Milà zijn de organische en natuurlijke vormen die Gaudí gebruikte in zijn ontwerp en zijn stijl wordt ook wel het Catalaans Modernisme genoemd. Tijdens het ontwerp zat modernist Antoni Gaudí op het hoogtepunt van zijn carrière en was het zijn laatste civiele ontwerp voor hij begon aan de Sagrada Familia. Het ontwerp was in opdracht van de rijke industrialist Pere Milà, die later de eerste verdieping van dit complex bewoonde. Gaudi had de nodige strubbelingen met de heer Milà wat betreft smaak, waardoor Gaudi uit het project stapte voor het afgerond was. De niet-hoekige vormen van de kamers bleken er destijds voor te zorgen dat de appartementen moeilijk verhuurbaar bleken.

casa mila bezoeken
la pedrera barcelona
tickets casa mila

Casa Milà - La Pedrera bezoeken

In Casa Milà bevindt zich tegenwoordig een museum met wisselende exposities. Verder zijn in Casa Milà op de vierde verdieping een ingericht appartement (begin 20e eeuw), de zolder (met een tentoonstelling over het werk van de architect Gaudí en de geheimen achter zijn werk) en het golvende dakterras met zijn bijzondere ventilatietorens en schoorstenen te bezichtigen. De schoorstenen hebben grillige vormen die kenmerkend zijn voor het gebouw en vanaf dit dakterras heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het dak is echter alleen te bezoeken bij mooi weer.

In Casa Milà bevond zich de eerste parkeergarage van Barcelona. De bewoners van Casa Milà konden per koets (en later per auto) naar hun eigen verdieping en appartement rijden. Pas later werden er liften geïnstalleerd in Casa Milà. In 1984 werd La Pedrera erkend als werelderfgoed door de UNESCO. Het huis ligt aan de winkelstraat Passeig de Gràcia in het district Eixample van Barcelona.

Casa Milà tickets kopen?

Tip: Casa Milà heeft vaak lange wachtrijen en een beperkt aantal bezoekers per tijdslot. Het is daarom aan te raden eenvoudig uw skip the line tickets voor Casa Milà "La Pedrera" vooraf te regelen zonder extra kosten. Bestel hier online uw "Skip the line" tickets en maak het uzelf gemakkelijk.

Meer huizen van Gaudi

Casa Batllo

Casa Batlló

(1904 - 1906) Josep Batlló i Casanovas gaf Gaudi de opdracht voor de bouw van een appartementencomplex aan de Passeig de Gràcia. Niets in het gebouw is hoekig, maar golvend. Het dak vol met mozaîeken stelt de rug van een draak voor. Een van de mooiste UNESCO gebouwen van Gaudi om te bezoeken.

Casa Vicens Barcelona

Casa Vicens

(1883 - 1889) Casa Vicens was het eerste belangrijke ontwerp van Gaudi en staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het kleurrijke gebouw ligt in de wijk Gràcia (Carrer de les Carolines 24) en werd gebouwd voor de effectenmakelaar Manuel Vicens i Montaner. Het gebouw is een mix van Spaanse en mudejarstijl en bekleedt met veel keramiek tegels. Sinds kort is het mogelijk Casa Vicens te bezoeken.


Video: Gaudi's Casa Milà bezoeken

 

Officiële website: lapedrera.com en Duitse website Casa Mila


Waar ligt Casa Milà in Barcelona?

Casa Milà is eenvoudig te bereiken wanneer u in het centrum van Barcelona bent. Vanaf het centrale plein Plaça de Catalunya is het ruim vijftien minuten lopen via de Passeig de Gràcia. De dichtsbijzijnde metrohalte is halte Diaganol van metrolijn 3 of 5. Vanaf deze halte bent u slechts één kruispunt verwijderd van Casa Milà.

Vlakbij Casa Mila liggen:

Plaça de Catalunya
Casa Batlló
Fundació Antoni Tàpies
Sagrada Familia

Plaça de Catalunya

Casa Batllo
Fundació Antoni Tàpies
Sagrada Familia
barcelona bezienswaardigheden casa mila
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 526 reviews
12 januari 2021 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Barcelona."