Barcelona / Barcelona in 1 dag

Barcelona in 1 dag bezoeken

Wat moet u in één of twee dagen Barcelona bezoeken?

1 dag in Barcelona

Wat is de beste invulling als u maar 1 of 2 dagen de tijd hebt om Barcelona te bezoeken tijdens uw stedentrip? Hier het ideale programma voor één dag Barcelona:

Barcelona in 1 dag bezoeken?

Bent u maar 1 dag in Barcelona, dan zou u kunnen kiezen voor een van onderstaande twee programma’s om de bezienswaardigheden van de stad te bezoeken. Welk scenario voor u het meest geschikt is hangt er van af of u het stadion Camp Nou wilt bezoeken. Belangrijk is om te beseffen dat door het enorme toerisme in Barcelona het noodzakelijk is uw stedentrip goed voor te bereiden en enkele tickets vooraf te kopen. Doet u dit niet dan zal uw bezoek aan Barcelona uitdraaien op een grote teleurstelling vanwege de lange wachttijden of zelfs uitverkochte tickets.

Mogelijkheid 1: Camp Nou Stadion, Sagrada Familia & Hop-on-hop-off-bus

Koop vooraf aan uw bezoek uw tickets voor de Hop-on-hop-off bus. Via deze website kunt u eenvoudig en voordelig (combi)tickets kopen voor de hop-on-hop-off bus in combinatie met de Sagrada Familia.

bus barcelona

9:00 uur
Start vroeg uw bezoek aan Barcelona met de onvoltooide kerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Familia. Het is noodzakelijk om vooraf kaarten online te kopen (de voordeligste aanbiederis Tiqets.com), anders zult u vele uren onnodig verliezen in de wachtrij. Met deze Fast Track-tickets kunt u eenvoudig de Sagrada Familia bezoeken, maar let er wel op dat u op de geboekte tijd aanwezig bent, anders wordt u de toegang ontzegd. Een bezoek aan de kathedraal zal ruim een uur duren.
Waarschijnlijk ligt uw hotel niet in de buurt van de Sagrada Familia. In dat geval kunt u een enkel metrokaartje kopen “Bilette sencillo” en met metrolijn 2 of 5 stapt u uit bij halte ‘Sagrada Familia’, rechtstreeks voor de ingang van de Sagrada Familia.

10:30 uur
Bij de Sagrada Familia is een halte van de blauwe lijn van de hop-on-hop-off bus. Neem de hop-on-hop-off bus en na zeven haltes komt u aan bij het Camp Nou stadion van FC Barcelona.

11:30 uur
Bezoek het Camp Nou stadion. U kunt vooraf al uw tickets voor het stadion kopen om tijd te besparen. Let wel op dat op wedstrijddagen het stadion beperkt te bezoeken is met rondleidingen; check vooraf deze website om teleurstellingen te voorkomen. Een rondleiding door het stadion en museum zal ongeveer anderhalf uur duren.

1 dag BarcelonaCamp Nou Stadion
1 dag BarcelonaDe Sagrada Familia

13:00 uur
Tijd om te lunchen; bij het stadion zijn diverse eetgelegenheden, maar u kunt er ook voor kiezen om direct op de blauwe lijn van de hop-on-hop-off bus te stappen. Na drie haltes bereikt u Plaça de Catalunya, het centrale plein van Barcelona. In de buurt van dit plein zijn tal van (toeristische) restaurants te vinden.

15:00 uur
Na een uitgebreide lunch bent u aangekomen op Plaça de Catalunya. Vanaf dit plein vertrekken zowel de rode als blauwe lijn van de Hop-on-hop-off-bus. U stapt nu op de rode lijn. De totale route van de rode lijn duurt ruim 2 uur en gaat langs de meeste highlights van Barcelona. Na ongeveer een uur komt u aan bij halte MNAC (Palau Nacional) boven op de berg Montjuïc. Indien u tijd over heeft is dit de perfecte plek om even uit te stappen en te genieten van een fantastisch uitzicht over Barcelona.

17:30 uur
Nadat u opnieuw in de bus van de rode lijn stapt zult u na ruim een uur aankomen bij de één na laatste halte ‘Barri Gòtic’.

18:30 uur

U bent nu uitgestapt bij de Gotische wijk, oftewel het historische centrum. Vanaf hier kunt u een korte wandeling maken naar Placa St. Jaume, Placa del Rei, Plaça Reial en de bekende Ramblas. Aangezien dit het toeristische stadscentrum is zult u hier voldoende (toeristische) eetgelegenheden aantreffen om de dag te beëindigen.

Mogelijkheid 2: Gaudi’s Barcelona te voet & metro in 1 dag

Koop op een Hola BCN Travel Card of een T-Casual metroticket (10 ritten):

9:00 uur
Begin uw dag bij metrohalte Drassanes (groene lijn), de halte bij het Columbus standbeeld en de haven van Barcelona. Vanaf het Columbus standbeeld loopt u Las Ramblas op, de drukste en meest toeristische straat van Barcelona. Na ruim een kilometer wandelen treft u aan de linkerkant de ‘Mercat de Boqueria’ en bezoekt u deze versmarkt voor o.a. een heerlijk fruitsapje.

10:00 uur
Vanaf de Boqueria-markt gaan we de Gotische wijk bezoeken, het historische centrum van de stad. Bezoek achtereenvolgens Placa St. Jaume, Placa del Rei, Plaça Reial en de kathedraal.

Vanaf de kathedraal wandelt u naar Plaça de Catalunya, het centrale en drukke plein van de stad. Vanaf Plaça de Catalunya loopt u de Passeig de Gràcia in; deze promenade bevat niet alleen veel dure merkwinkels, maar halverwege komt u Casa Batlló tegen, een van de bijzondere bouwwerken van Gaudi in Barcelona. Mocht u overwegen Casa Batlló te bezoeken, bestel dan wel vooraf kaarten om lange wachttijden te besparen. Een bezoek aan dit gebouw zal ongeveer een uur in beslag nemen. Als alternatief kunt u ook Casa Mila bezoeken, een ander gebouw van Gaudi met een bijzonder dakterras. Dit ligt aan dezelfde Passeig de Gràcia 300 meter verder aan de rechterkant.

1 dag BarcelonaCasa Batllo aan de Passeig de Gracia
1 dag BarcelonaDe Sagrada Familia

12:30 uur
Vlakbij Casa Batlló ligt de metrohalte ‘Passeig de Gràcia’. Neem de paarse lijn 2 en stap na drie haltes uit bij ‘Sagrada Familia’. U zult voor de ingang van de kerk Sagrada Familia uitstappen. In de buurt van de Sagrada Familia zijn voldoende restaurants te vinden om te lunchen.

14:00 uur
Bezoek de Sagrada Familia, het hoogtepunt van Barcelona en Gaudi. Helaas heeft de Sagrada Familia enorme wachtrijen en is het noodzakelijk dat u vooraf uw skip-the-line-tickets online koopt. Een betrouwbare aanbieder is Tiqets.com. Zorg dat u aanwezig bent op de toegewezen tijd, anders komt u de onvoltooide kerk niet meer binnen. Een bezoek aan de Sagrada Familia zal ongeveer een ruim uur in beslag nemen.

15:30 uur
Na het bezoek aan de Sagrada Familia pakt u weer de metro. U neemt de paarse lijn 2 naar halte 'Clot', om daar vervolgens over te stappen op lijn 1 naar halte 'Arc de Triomf'. Wanneer u uitstapt ziet u een grote triomfboog en volgt de brede promenade die vanaf de Arc de Triomf loopt. Als u uw weg vervolgt komt u aan in het Parc de la Ciutadella, een park ter ere van de Wereldtentoonstelling in 1888, waar u rustig een rondje kunt wandelen.

17:30 uur
Wandel weer terug naar metrohalte ‘Arc de Triomf’ en neem de rode lijn naar halte ‘Espanya’.  Wanneer u bij deze halte uitstapt ziet u een grote stierenvechtersarena ‘Las Arenas’. Deze stierenvechtarena is omgebouwd tot een modern winkelcentrum met diverse restaurants. Neem de lift of roltrappen naar de bovenste verdieping, waar u een schitterend uitzicht heeft op de Montjuïc-berg van Barcelona. Restaurants vindt u op de bovenste etage en in de kelder van ‘‘Las Arenas'.

20:00 uur
Vanaf ‘‘Las Arenas’ loopt u (via roltrappen) de Montjuïc-berg op richting het Palau Nacional (MNAC). Vlak voor de zonsondergang heeft u hier op de trappen van het paleis een schitterend uitzicht over Barcelona. Wanneer de zon is ondergegaan wordt de fontein onderaan Palau Nacional omgetoverd tot een magische fontein met een bijzondere water en lichtshow. De tijden van de fonteinshow ‘Font Magica’ verschillen per maand, dus check hier vooraf de tijden van de Font Magica (In de zomer pas vanaf 21:30 uur). Vervolgens gaat u vanaf metrohalte 'Espanya' weer terug naar uw hotel.


Barcelona in 2 dagen?

Wanneer u Barcelona in twee dagen gaat bezoeken kan het voordelig zijn een Hola BCN Travelcard aan te schaffen. Op de eerste dag van uw bezoek aan Barcelona kunt u weer kiezen uit één van bovenstaande dagindelingen. Voor dag twee:

10:30 uur
Vlakbij metrohalte Jaume I vindt u Baja-bikes. Een fietsverhuurder die ook een aantal georganiseerde fietstours met gids organiseert. De meeste fietstours duren drie uur en hier vindt u het aanbod van de verschillende tours. Als Nederlander is de fiets de ideale manier om de stad en het strand te ontdekken en kies een toer die u het meest aanspreekt. Een verrassend leuke manier om Barcelona verder te ontdekken!

13:30 uur
Na afloop van de tour bevindt u zich weer vlakbij de Gotische wijk waar u tal van restaurants zult aantreffen.

2 dagen BarcelonaPark Guell in Barcelona
2 dagen BarcelonaPlaca Reial in de Gotische wijk

15:00 uur
Neem vanaf halte 'Jaume I' de gele metrolijn naar 'Passeig de Gràcia' en stap vervolgens over op de groene lijn 3 tot 'Vallcarca'. Vanaf hier volgt u de bordjes ‘Park Guell’ en gaat u via vele roltrappen de steile heuvel op. U komt vervolgens aan bij de zij-ingang van Park Guell. Helaas is het mooiste deel van Park Guell niet meer gratis te bezoeken en zult u vooraf online uw tickets moeten kopen. Per tijdslot wordt nog maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Zorg dat u zich strikt aan deze tijden houdt die op uw vooraf gekochte ticket staan.

16:30 uur
Bezoek het beroemde Park Guell. In ongeveer anderhalf uur zult u de schitterende mozaïeken, zuilen en salamander van Gaudi kunnen bewonderen. In het park heeft u tevens een mooi uitzicht over de stad.

18:00 uur
Wanneer u de centrale uitgang verlaat en vervolgens de steile weg naar beneden neemt, treft u na ongeveer 100 meter de Gaudi Experiencia 4D aan. Een kwartier lang krijgt u op indrukwekkende en 4-dimensionale wijze een stukje geschiedenis over Barcelona en Gaudi. Zeker jong, maar ook oud zal genieten van deze spectaculaire 4D-film.

18:30 uur

Hou nog even uw honger tegen, want de omgeving van Park Guell is niet de buurt waar u goede restaurants zult vinden. U kunt het beste de straat van de Gaudi Experiencie verder afdalen, om vervolgens onderaan bij de grote weg rechtsaf te slaan. Na een wandeling van 20 – 30 minuten komt u aan bij metrohalte ‘Lesseps’. U neemt hier de groene lijn 3 tot halte 'Fontana'. Vanaf metrohalte ‘Fontana’ duikt u de wijk ‘Gracia’ in. Dit is een minder toeristische wijk waar de lokals graag uit eten gaan en hun drankje doen in een van de vele restaurants en bars.

barcelona bezienswaardigheden 1 dag
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 526 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Barcelona."