Home / Bezienswaardigheden / Montserrat

Montserrat & Gaudi's crypte

Excursie naar Montserrat klooster en Gaudi's crypte

Montserrat excursie

Alles over een excursie naar het klooster (abdij) op de berg Montserrat nabij Barcelona en het bezoeken van Gaudi's crypt. Monasterio de Montserrat bezoeken nabij Barcelona.

Praktische info excursie bezoeken Monasterio de Montserrat

Vertrek: Vertrek Plaça de Catalunya (voor winkelcentrum El Corte Inglés) vanaf 8.30 uur. Passagiers dienen 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Rond 16 uur zult u met de excursie weer terug zijn in Barcelona.
Talen: Catalaans, Spaans en Engels
Prijs excursie: Vanaf € 41,25 per persoon
Inclusief: Treinreis naar de berg van Montserrat, rondleiding door Montserrat, Gaudi's Crypt en rondleiding door Colona Güell inbegrepen.
Tickets: Bestel hier online uw tickets met korting

Montserrat bezoeken

Montserrat is een berg in Catalonië, Spanje. Volgens de overlevering is dit de belangrijkste en meest mysterieuze berg van Catalonië. De berg Montserrat is ongeveer 50 km ten noordwesten van Barcelona gelegen en vormt de scheiding tussen de comarca's Anoia, Bages en Baix Llobregat.

Op de berg zijn het heiligdom en het Benedictijnse klooster van Montserrat gevestigd ('Monasterio de Montserrat'). Jaarlijks trekken deze abdij en berg in het algemeen veel toeristen, waaronder katholieke pelgrims, wandelaars en (rots)klimmers. Vanuit Barcelona kunt u eenvoudig een excursie doen om de berg Montserrat te bezoeken.

Excursie naar Montserrat?

Ga bij deze excursie mee naar de top van de berg van Montserrat met de trein. Geniet van het prachtige uitzicht en bezoek het Monastery. Onderweg zult u ook een stop maken bij Gaudi's crypte; deze verborgen schat werd in 2005 verklaard door UNESCO als 'World Heritage Site'. Deze crypte van Gaudi is gevestigd binnen Colonia Güell, een voormalig textiel dorp vol met verrassingen!

montserrat excursie bezoekenKlooster Montserrat (iStock.com/Kharichkina)
montserrat barcelonaDe kerk van het klooster (stock.adobe.com/Patrick Poendl)

Lokatie berg en klooster van Montserrat

barcelona bezienswaardigheden stedentrip