Barcelona / Vervoer en metro Barcelona

Barcelona Metro & Vervoer

Openbaar vervoer Barcelona: Metrokaart, Hola BCN & Tickets

Metro Barcelona

Praktische informatie over de metro (Hola BCN Travel card), bus, tram en vliegveld in de stad Barcelona. Metrolijnen, metrokaart, tickets, openbaar vervoer en transport in Barcelona. Hoe werkt de metro in Barcelona?

Metro Barcelona: Tickets, metrokaart en tijden

metrokaart barcelonaNegen verschillende metrolijnen en 144 metrostations zorgen er voor dat de metro het snelste vervoersmiddel in Barcelona is. Klik hier voor de metrokaart met de metrolijnen van Barcelona.

 • De tijden van de metro in Barcelona zijn: Zondag t/m donderdag van 5:00 uur ’s ochtends tot 12:00 uur ’s nachts (vrijdag tot 2 uur ’s nachts). Tijden op zaterdag en feestdagen: vanaf 5:00 uur ’s ochtends en dan de hele dag en nacht door. Meestal zit er maximaal 5 minuten wachttijd tussen twee metro's.
 • Hoe lang doet u over uw metrorit? Reken per metrohalte twee minuten en tel daar bij een overstap naar een andere metrolijn nog eens 5-10 minuten per overstap bij op.
 • Tip: Download op uw mobiel de app "Barcelona Metro TMB Map & Route". Met deze app kunt u eenvoudig uw routes plannen en metrokaarten offline bekijken op je telefoon.
 • Voor het transport met de metrolijn van en naar de luchthaven moet u een speciaal ticket kopen (5,15 euro); deze tickets zijn te koop bij de automaten van het metrostation. Bij een Hola BCN Card is dit ticket wel inbegrepen. Check vooraf of uw vliegtuig van Terminal 1 of 2 vertrekt.

Metro tickets & Hola BCN card Barcelona

Er zijn twee soorten kaartjes om te reizen met de metro. Voordelig zijn de Hola BCN! Travel Cards. Deze persoonlijke 'Hola BCN Travel cards' zijn verkrijgbaar voor 2, 3, 4 of 5 dagen en zijn onbeperkt geldig in alle bussen, metro´s en trams en regionale treinen in en rondom Barcelona (binnen Zone 1). Alle toeristische bezienswaardigheden van Barcelona bevinden zich in Zone 1 van de Hola BCN Card. Wanneer u de Hola BCN card vooraf bestelt kunt u deze al direct bij aankomst op de luchthaven ophalen, waarna u deze metrokaart direct in de metro kunt gebruiken om met metrolijn 9 naar het centrum van Barcelona te gaan. U heeft hiermee dus ook de besparing dat u niet meer de aparte metrotickets (5,15 euro) hoeft te kopen voor de luchthaven.

Ook kunt u losse tickets kopen voor de metro, wanneer u Barcelona bezoekt. Een singel metroticket is naar verhouding duur, een T-Casual ticket (10 ritten) kan voordeliger zijn dan een Hola BCN Travel Card indien uw hotel centraal gelegen is in Barcelona en u de metro weinig zult gebruiken.

Hola BCN! Travel Card Losse metrotickets
2-dagen 16,30 €  1 2,40 € 
3-dagen 23,70 €  Tarjeta T-Dia (Dagkaart) 10,50 € 
4-dagen 30,80 €  Tarjeta T-Casual (10 ritten) 11,35 € 
5-dagen 38,00 €  Luchthaven 5,15 € 
Bestel Hola BCN! Card online
 • Een los metroticket is 1 uur en 15 minuten geldig en kan ook gebruikt worden bij overstap naar een bus (niet opnieuw afstempelen).
 • Metrotickets raken snel beschadigd. Plaats uw metrokaartje nooit bij uw bankpas, hierdoor werkt de magnetische strip niet meer goed en wordt uw ticket onbruikbaar.
 • Metrokaarten zijn niet geldig in: kabelbanen, de blauwe tram naar Tibidabo en de toeristische bussen.
 • De beste plek om losse metrotickets te kopen is bij de TMB machines in het metrostation. Deze accepteren munten, biljetten en creditcard.
 • Pas op voor zakkenrollers in de metro!

Vervoer van vliegveld naar centrum Barcelona

Kies hieronder het vliegveld rond Barcelona waar u van of naar vliegt om te lezen hoe u van de luchthaven naar het centrum van de stad kunt komen. Alleen vliegveld El Prat heeft een metroverbinding met de stad:

Hop on hop off bus

Ook kunt u er voor kiezen de hop on hop off bus te nemen. Een dagticket voor de hop on hop off bus kost 30 euro (kinderen 16 euro) en u kunt de hele dag onbeperkt gebruik maken van de rode, groene en blauwe lijn. Een 2-dagenkaart kost 40 euro. De bussen zijn vaak druk en er staan geregeld wachtijen bij de opstaphaltes. Voor goedkope en snelle verplaatsing neem de metro. Via deze website kunt u vooraf tickets met korting kopen, of koop uw tickets voor de volle prijs bij Plaça de Catalunya waar ook de grootste opstapplaats (en langste wachtrij) is voor de rode en blauwe lijn. Meer info.

Barcelona Pass: Een voordelig combi-ticket!

Bezoekt u 1 of twee dagen Barcelona? De Barcelona Pass is een voordelig combiticket en de meest gekochte voordeelkaart, waarbij u in één keer de volgende zaken koopt:

Maak het uzelf gemakkelijk en koop al uw tickets in één keer met de Barcelona Pass. U bestelt hem eenvoudig online en uw tickets worden vervolgens per mail naar u toegestuurd.

Taxi Barcelona

taxi barcelonaDe taxi is heel betaalbaar in Barcelona: instaptarief is € 2, iedere volgende kilometer € 1,10, excl. toeslagen voor avond, weekend, feestdagen of extra bagage. Taxi's zijn te vinden op speciale opstapplaatsen en beschikbaarheid geven ze aan met een groen lampje. Taxi's in Barcelona werken met een taximeter en tarieven worden altijd getoond aan de ramen achter in de taxi. Een taxirit van of naar het vliegveld BCN El Prat kost altijd minimaal 25 - 30 euro, ongeacht de duur en afstand van de rit.

 • Ràdio Taxi Barcelona: 932933111
 • Ràdio Taxi 033: 933033033
 • Barna Taxi: 933222222

Fietsen in Barcelona

Barcelona is een perfecte stad om per fiets te verkennen. Tal van Nederlandse fietsverhuur bedrijven en georganiseerde fietstours met gids worden aangeboden in deze stad. De vele kilometers fietspad maken de fiets tot een ideaal vervoersmiddel. Lees meer over fietsen in Barcelona.

barcelona vervoer
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."