Barcelona / Bezienswaardigheden / Museum Barcelona

Museum in Barcelona

Overzicht van alle musea in Barcelona

Museum Barcelona bezoeken

Op zoek naar een museum in Barcelona? Barcelona heeft een zeer uitgebreid aanbod van musea. De kunstliefhebber komt aan zijn trekken in het meest populaire museum van de stad, het Picasso museum of in de Fundacio Joan Miró, een andere grote kunstenaar uit Barcelona. Voor historische kunst gaat u naar het MNAC en moderne kunst in het MEAM of het MACBA. Ook de modernistische gebouwen zoals Hospital de Sant Pau, Casa Mila en Casa Batllo zijn hoogtepunten op zich. Verder vindt u musea in alle soorten en maten; van natuurwetenschap tot historische en van chocolade tot de scheepvaartgeschiedenis. Een overzicht van enkele culturele hoogtepunten en musea van Barcelona:

Museum in Barcelona bezoeken? Kiest u maar:

Museu Picasso Barcelona

Picasso museum Barcelona

Het bekendste museum in Barcelona is het Museu Picasso van de Spaanse schilder Pablo Picasso. Het museum van vijf aaneengesloten paleizen ligt in de wijk El Born en heeft ruim 4000 werken van de kunstenaar. Bereid uw bezoek goed voor vanwege de lange wachtrijen bij de kassa.

Miro museum

Fundacio Joan Miró

Op de heuvel van de Montjuïc ligt museum van de schilder en beeldhouwer Joan Miró. Met zijn surrealistische stijl één van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis van Barcelona. Miró heeft zelf de opdracht gegeven voor de bouw van dit museum.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

MNAC

Op de heuvel van de Montjuïc ligt het Palau Nacional met daarin het MNAC, oftwewel het Museu Nacional d'Art de Catalunya. Een museum met een grote collectie van zowel romaanse, gotische, barokke en moderne kunst. U kunt ook voor het geweldige panorama gaan.

CosmoCaixa

CosmoCaixa

CosmoCaixa is het natuurwetenschappelijke museum van Barcelona. In dit sciencemuseum kunnen jong en oud zich verbazen met tal van natuurkundige experimenten, geologische wanden en tal van bijzondere terraria. Er is zelfs een mangrovebos in het museum.

MEAM

MEAM

Het Museu Europeu d'Art Modern (MEAM) is een museum van figuratieve kunst in Barcelona. U zult zich hier verbazen of de schilderijen die bijna niet van foto's te onderscheiden zijn. Ideaal te combineren met het tegenover liggende Picasso museum.

macba

MACBA

Het Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) is een museum voor moderne kunst met voornamelijk werken van Spaanse en Catalaanse kunstenaars vanaf de jaren 50.

Camp Nou

Camp Nou museum

Onderdeel van de Camp Nou Experience tour is een bezoek aan het FC Barcelona museum met o.a. alle grote prijzen die de voetbalclub gewonnen heeft.

Poble Espanyol

Poble Espanyol

El Poble Espanyol betekent 'Spaans dorp' en is een openluchtmuseum op de Montjuïc berg. Tal van bekende woningen uit Spanje zijn hier in dit dorpje bij elkaar gebouwd.

Museu de la Xocolata

Chocolademuseum

Het Museu de la Xocolata vertelt de geschiedenis van Barcelona met chocolade en cacao. O.a. chocolade-sculpturen en het proeven van chocolade.

Casa Mila

Casa Mila - La Pedrera

Door de buitenkant die lijkt op een 'steengroeve' wordt dit gebouw ook wel 'La Pedrera' genoemd. Casa Mila is een van de bekendste ontwerpen van Gaudi; dit complex van appartementen is te bezoeken met een tentoonstelling op de bovenste etage.

Egyptisch museum

Egyptisch museum

Midden in het hart van de wijk Eixample ligt het museum over de farao’s en Egypte. Met meer dan 2000 m2 bevat het Museu Egipci een prive-collectie met meer dan 1000 voorwerpen, waarmee het tot de grootste van Spanje en zelfs Europa behoord.

Casa Museu Gaudi

Casa Museu Gaudi

Deze modelwoning is een van de weinige woningen in Park Güell. Antoni Gaudí heeft het met zijn gezin bijna 20 jaar bewoond. Tegenwoordig een museum (Casa Museu Gaudi) waar u kunt zien hoe Gaudi heeft geleefd in zijn eigen ontworpen park Güell.

Museu d'Història de Catalunya

Museu d'Història de Catalunya

In een oud pakhuis aan de haven Port Vell ligt het museum over de geschiedenis van Catalonië. Waarom Catalanen zo graag onafhankelijk willen zijn van Spanje wordt in dit museum duidelijk.

Museu Blau

Museu Blau

Dit natuurhistorisch museum is gelegen in een modern Forumgebouw. Veel opgezette dieren, fossielen en gesteentes kunt u hier bekijken om meer te weten te komen over de geschiedenis van het leven op aarde.

Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tapies

De Fundació Antoni Tàpies is opgericht door de gelijknamige schilder en kunstenaar. Naast werk van Antoni Tapies zelf zijn er werken te vinden van andere moderne kunstenaars in dit modernistische gebouw.

CaixaForum

CaixaForum

Het CaixaForum is een kunstgalerij en expositiecentrum gelegen aan de voet van de Montjuïc berg. Veel wisselende tentoonstelling zijn er in dit CaixaForum..

The World of Banksy

The World of Banksy

Voor de eerste keer in Barcelona neemt The World of Banksy je mee op een betoverende reis met de meester van straatkunst. Meer dan 100 verschillende werken van de kunstenaar zijn verdeeld over 2.000 vierkante meter, verdeeld over 3 verdiepingen, waarbij elke verdieping een land vertegenwoordigt zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Mercat El Born

Mercat El Born

In deze 'Mercat' worden drie eeuwen Barcelona samen gebracht. Het mooie gietijzeren gebouw van de 19e eeuwse markthal is een iconisch gebouw in het straatbeeld van El Born. Onder de markthal ligt een archeologisch opgraving uit 1700, welke u kunt bezichtigen met een tentoonstelling over Barcelona rond 1700 en de strijd rond 1714.

Meer museums

Museum Barcelona bezoeken
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."