Barcelona / Bezienswaardigheden / Macba

MACBA Barcelona

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA Museum)

Macba

Alles over MACBA Barcelona: Museu d'Art Contemporani de Barcelona, het moderne kunstmuseum van Barcelona bezoeken

MACBA: Museu d'Art Contemporani de Barcelona - info

Adres Plaça dels Àngels, 1 Barcelona
Metro Lijn 1, Lijn 2 (Halte Universitat) en Lijn 3 (Halte Catalunya)
Entree

Tickets Macba € 11 (tickets boeken) / onder 14 jaar gratis / studenten en 65+ € 8,80

Wilt u meerdere kunstmusea bezoeken (zoals het MNAC, Picasso museum of Fundacio Joan Miro), kan een Barcelona Artticket voor u voordeliger zijn. Klik hier voor meer informatie.

Openingstijden
  • Maandag t/m vrijdag: 10:00 - 19:30 uur
  • Zaterdag: 10:00 - 20:00 uur
  • Dinsdag (behalve feestdagen): Gesloten
  • Zon- en feestdagen: 10:00 - 15:00 uur
  • Op 1 januari en 25 december is het museum gesloten. Op 24 en 31 december sluit het museum om 18.00 uur.
Website www.macba.cat

MACBA Barcelona: Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Barcelona in Spanje. Het MACBA museum, ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier, opende op 28 november 1995. Het witte gebouw meet 120 bij 35 meter en de gevel aan de zuidzijde is grotendeels opgetrokken uit glas, waardoor veel daglicht wordt binnengelaten en bezoekers tevens een goed uitzicht geboden wordt op het Plaça dels Àngels, waaraan het moderne MACBA-museum ligt. Het MACBA beschikt ook over een museumwinkel en een auditorium.

Collectie MACBA museum

Museu d'Art Contemporani de BarcelonaMacba museum 's nachtsDe collectie van het MACBA omvat werken van Spaanse en Catalaanse kunstenaars van de periode na 1950. Daarnaast is ook de internationale kunst vertegenwoordigd. Het museum heeft werk in bezit van onder meer: Jean Dubuffet, Marcel Duchamp, Keith Haring, David Hockney, Donald Judd, Anselm Kiefer, Paul Klee, Roy Lichtenstein, Joan Miró, Bruce Nauman, Claes Oldenburg, Pablo Picasso, Man Ray en Andy Warhol.

Ook werk van de Nederlandse Cobrakunstenaar Constant, de Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra en de Belgische beeldhouwer Panamarenko behoort tot de collectie. In 2011 kwam het MACBA in het bezit van 80.000 negatieven uit het archief van de in 1998 overleden Catalaanse fotograaf Xavier Miserachs. Het MACBA museum organiseert iedere drie tot vier maanden een nieuwe tentoonstelling.


Locatie museum Macba Barcelona

Meer musea met kunst in Barcelona:

Macba bezoeken Barcelona
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."