Barcelona / Bezienswaardigheden / MEAM

MEAM Barcelona

Museu Europeu d'Art Modern - moderne kunst in Barcelona

MEAM Barcelona

Alles over het MEAM, het Museu Europeu d'Art Modern in de wijk El Born in het centrum van Barcelona. Meer info over dit moderne MEAM museum bezoeken.

Info MEAM Barcelona (Museu Europeu d'Art Modern)

Adres C/ Barra de Ferro, 5 Barcelona
Metro Metrohalte Jaume I (L4)
Tickets
  • Standaard Ticket: 11 € (Boek tickets online)
  • Standaard Ticket + Gids: 14 €
  • Studenten en 65+: 9 € (+ gids 12 €)
  • Tot 10 jaar gratis entree
  • Leuk: Vrijdag om 18:00 uur is er vaak 'Friday's Blues at Meam'. Voor 15 euro bezoekt u het museum en concert. Actuele programma en ticket voorverkoop op hun website.
Openingstijden
  • Dinsdag t/m Zondag 11:00 - 19:00 uur
  • Maandags is het MEAM museum gesloten
Website meam.es

Moderne kunst in Palacio Gomis

Het Europese Museum voor Moderne Kunst (MEAM oftewel Museu Europeu d'Art Modern) vertoont sinds 2011 de beste hedendaagse figuratieve kunst. Het is eigendom van Fundació de les Arts i els Artistes, en het doel van het MEAM is het bevorderen en verspreiden van figuratieve kunst (schilderijen en beelden) uit de 20e en 21e eeuw.

Het MEAM museum ligt in het 18e eeuwse neoklassieke Palacia Gomis, in het midden van de straten van de wijk El Born in Barcelona, een wijk waar cultuur altijd aanwezig is en dit paleis weerspiegelt de charme van het oude deel van de stad; een gebied dat wist hoe te mengen met traditie en moderniteit. Het museum ligt slechts op enkele meters van het zeer toeristische en drukke Picasso museum en het loont de moeite dit rustige museum een bezoek te brengen.

meam
meam barcelona

MEAM, museum met figuratieve kunst

Het MEAM is anders dan andere musea voor hedendaagse kunst, omdat het alleen plaats biedt aan hedendaagse kunstenaars die figuratieve kunst maken. Deze hedendaagse kunst bestaat veelal uit abstracte creaties; schilderijen worden veelal gekenmerkd door een uitmuntende realiteit, waardoor u zich geregeld afvraagt of u nu naar een foto of een schilderij loopt te kijken. Zowel voor jong als oud is het MEAM een kunstmuseum waar u zich geregeld zult verbazen over de kunstwerken.


Video: MEAM Barcelona bezoeken

 


Locatie MEAM in Barcelona

Het MEAM ligt op 300 meter van metrostation 'Jaume I'. Vanaf deze metrohalte slaat u Carrer de la Princesa in en na 300 meter slaat u rechtsaf Carrer de Montcada in. Dit is de straat waar het Picasso museum zit. U slaat na 30 meter meteen weer rechtsaf alwaar u de ingang van het MEAM museum zult aantreffen.

Vlakbij museum MEAM liggen:

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
17 november 2022 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."