Barcelona / Activiteiten / Barcelona met kinderen

Barcelona met kinderen

Barcelona bezoeken met kind? Top 10 Barcelona met kinderen

Barcelona met kinderen

Barcelona met kinderen: De 10 leukste activiteiten

Wilt u samen met de kinderen op stedentrip naar Barcelona? In Barcelona zult u geen enkel probleem hebben om de kinderen te vermaken. Hier onder treft u de top 10 van leukste activiteiten, bezienswaardigheden en musea voor kinderen aan:

Barcelona met kinderen

1. Camp Nou stadion & Tour

Voor elke jeugdige voetballiefhebber zal het een grote droom zijn om ooit dit stadion van FC Barcelona te bezoeken. Mocht u geen wedstrijd willen bezoeken, kunt u ook een Camp Nou Experience stadion tour volgen, waarbij u alle belangrijke onderdelen van het stadion te zien krijgt.

CosmoCaixa Barcelona

2. CosmoCaixa science museum

Het moderne sciencemuseum van Barcelona. In dit interactieve museum leren kinderen spelenderwijs meer over de verschillende natuurwetenschappen. Binnen het museum is ook een mangrovebos waar je doorheen kunt lopen. Een museum waar de kinderen echt actief bezig zullen zijn.

Park Guell Barcelona tickets

3. Gaudi Experience 4D

Een van de vaste bezienswaardigheden in Barcelona is Park Guell. Door de fantasiewereld van Gaudi zal dit park zal voor kinderen ook tot de verbeelding spreken. Maar voor de kids interessanter: Vlak bij de ingang van het park zit de de Gaudi Experience. Met een 4D film wordt op spectaculaire het levenswerk van Gaudi uitgelegd. Gegarandeerd een succes met kinderen!

aquarium Barcelona

4. Aquarium van Barcelona

In de haven van Barcelona ligt het zeeaquarium "L'Aquarium". Een van de grootste aquaria in Europa waar uw kind of kinderen zich zullen vergapen aan de vele vissen.

kabelbaan Barcelona haven

5. Kabelbaan Barcelona

Barcelona heeft twee kabelbanen. De eerste kabelbaan is de Transbordador aeri del port, oftewel de kabelbaan van de haven naar halverwege de Montjuic berg. De andere kabelbaan is de Telefèric de Montjuïc, oftewel de kabelbaan naar het kasteel op de top van de Montjuic.

Tibidabo Barcelona en pretpark Tibidabo

6. Tibidado & Amusementspark

Het bezoeken van de berg Tibidabo is om twee redenen leuk. Ten eerste het geweldige uitzicht, nadat je met een tandradbaan naar boven bent gereden. Bovenop de berg ligt een pretpark "Parque de Atracciones del Tibidabo"

Font Màgica Montjuïc Barcelona, de magische fontein

7. Font Màgica (Magische fontein)

Op de Montjuic berg ligt aan de voet van het Palau Nacional de magische fontein. Een show van spuitende fonteinen, muziek en licht zorgen voor een bijzonder schouwspel.

Parc del laberint d'Horta Barcelona

8. Parc del laberint d'Horta

Dit park ligt wat meer aan de buitenkant van Barcelona. Voor de een zal het park Laberint d'Horta een oase van rust zijn, voor de kinderen zal het doolhof van cipressen de grote uitdaging zijn.

Barcelona Zoo dierentuin

9. Zoo de Barcelona

De dierentuin van Barcelona ligt vlakbij het historische centrum in het Parc de la Ciutadella. Voor de meeste kinderen is de dierentuin een garantie op vermaak.

chocolademuseum barcelona

10. Chocolademuseum van Barcelona

In dit Museo de la Xocolata leren de kinderen over de geschiedenis van chocolade, zien ze bijzondere kunstwerken van chocolade en moet er uiteraard geproefd worden.

Activiteiten voor kinderen

Meer activiteiten met kinderen in Barcelona

Behalve deze Top 10 activiteiten met kinderen valt er natuurlijk nog veel meer te doen met kinderen. Nog enkele voorbeelden van leuke activiteiten met de kids zijn:

  • Voor water,- en speelplezier van de kids bezoek het strand van Barcelona.
  • Heeft u iets oudere kinderen? Huur fietsen en maak bijvoorbeeld een fietstocht langs het strand of ga mee op een georganiseerde fietstour. Zo biedt de organisatie BajaBikes een speciale kinderfietstocht aan door Barcelona.
  • We Pudding: een zeer kindvriendelijke café met o.a. veel zoetigheden en een groot speelparadijs. Dit speelparadijs ligt één blok verwijderd van het centrale plein Plaça de Catalunya.
  • Museu Blau: natuurwetenschappelijk museum met veel fossielen, opgezette dieren en stenen. Interessant voor de oudere jeugd met een interesse voor de evolutie van het leven op aarde.
  • Een boottocht door de haven of langs de kust van Barcelona. Of huur een bootje op het meertje in het parc de la ciutadella.
  • Liefhebber van magische trucs? Ga dan naar de winkel van El Rey del Magica voor het bijwonen van bijvoorbeeld een goochelshow of om goocheltrucs te kopen. De goochelwinkel ligt vlakbij metrohalte Jaume I bij de Gotische wijk van Barcelona.
  • Bezoek Barcelona Bosc Urbà, dit is een avonturenpark met ruim 50 attracties zoals tokkelbanen, touwen en diverse circuits voor kinderen. Locatie is Plaça del Fòrum.
  • Bezoek het pretpark Port Aventura. Dit grootste Spaanse themapark ligt met de auto een uur rijden vanaf Barcelona in Salou-Villa Seca en behoort bij de tien best bezochte pretparken van heel Europa.

Kindvriendelijke hotels Barcelona

Op zoek naar een goed hotel in Barcelona welke ook geschikt is voor kinderen? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande hotels. Dit zijn hotels met goede locaties, familiekamers en goede faciliteiten zoals een zwembad en vooral het belangrijkste, ze hebben goede reviews ontvangen van gezinnen met kinderen. Een belangrijke afweging die u bij uw hotelkeuze moet maken is of u dichtbij het strand van Barcelona wilt zitten of juist dichterbij de toeristische bezienswaardigheden.

Kindvriendelijk hotel Barcelona
El Avenida Palace
Meer info
Barcelona hotel kinderen
Aparthotel Arai 4*
Meer info
Eurostars Grand Marina
Eurostars Grand Marina
Meer info
Barcelona kids
Catalonia Ramblas 4*
Meer info
barcelona with kids
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."