Barcelona / Bezienswaardigheden / Torre Agbar

Torre Agbar Barcelona

De Torre Agbar, de opvallende 'fallus' Torre Glòries in Barcelona

Torre Agbar Barcelona

De toren Torre Agbar in Barcelona bezoeken, de reusachtige wolkenkrabber in Barcelona van waterbedrijf Aguas de Barcelona in de wijk Poble Nou.

Info Torre Agbar in Barcelona

Adres Avenida Diagonal, 211 Barcelona
Metro Metrohalte Glories (Lijn 1)
Tickets Nieuw: Toegang tot het 360º uitkijkpunt op de 33ste verdieping, inclusief het interactieve museum € 15,00 (Bestel hier uw tickets online)
Bijzonderheden
  • Op vrijdag t/m zondagavond en feestdagen is de toren bijzonder verlicht.
  • Verlichting: Zomer 21:00 - 24:00 uur en winter 20:00 - 23:00 uur

Torre Agbar - Aguas de Barcelona

De Torre Agbar is de reusachtige toren en lichtgevende fallus van 142 meter die sinds 2005 boven de stad Barcelona uit torent. De toren is hét icoon van de moderne stad. De Torre Agbar (De naam is afgeleid van Aguas de Barcelona, het Spaanse waterleidingbedrijf dat in de toren gevestigd is), alias ‘de dildo’, markeert het begin van het technologische disctrict 22@ in de oude industriewijk Poble Nou, die flink op de schop is gegaan. De Torre Agbar wolkenkrabber heeft 34 verdiepingen en een oppervlakte van zo'n 30.000 vierkante meter.

Torre Agbar Barcelona
Torre Glories Barcelona

De Franse architect Jean Nouvel heeft zich door een aantal typisch Barcelonese objecten laten inspireren om de toren Torre Agbar goed in het stadsbeeld van Barcelona te laten passen. Zo lijkt de cilindervormige bouwstijl van de toren enigszins op de klokkentorens van de Sagrada Familia en heeft het daarnaast iets weg van de toppen van de berg Montserrat. Verder ziet de toren eruit als een blauwe waterstraal die uit de grond omhoog komt. Dit sluit weer aan op het waterleidingbedrijf dat in de kantoren van Torre Agbar gevestigd zit. s' Nachts wordt de Agbar-toren pas echt mooi wanneer het verlicht wordt door 4.500 kleurrijke ledlampen. Overdag weerkaatsen de aluminium zonweringen het zonlicht.

Locatie van de Torre Agbar Barcelona

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."