Barcelona / Vervoer / Vliegen / Vliegveld Barcelona El Prat

Vliegveld Barcelona El Prat

Van vliegveld en naar luchthaven Barcelona El Prat BCN

Vliegveld Barcelona

Alles over van en naar vliegveld Barcelona El Prat (BCN). Barcelona Airport El Prat, de luchthaven van Barcelona BCN. Bus, taxi of metro van en naar vliegveld El Prat.

Van Barcelona El Prat (BCN) vliegveld naar Barcelona

Wilt u van vliegveld Barcelona El Prat naar het centrum van Barcelona? In dat geval heeft u een aantal opties. Het vliegveld El Prat ligt slechts 12 kilometer buiten de stad Barcelona. De Aerobus is een snelle manier om van El Prat naar het centrum van Barcelona te reizen. 's Nachts rijd er een nachtbus, maar sinds 2016 is het ook mogelijk om met de metro van het vliegveld naar het centrum te gaan. Hier vindt u meer info mocht u vliegen naar vliegveld Reus of Girona.

1. Metro van vliegveld Barcelona El Prat

Om de 7 minuten vertrekt vanaf Barcelona Airport El Prat de metro L9 richting Zona Universitària (Metrolijn 3). Onderweg kunt u overstappen op de metrolijnen bij Collblanc (lijn 5) en Torrassa (lijn 1). Voor deze metrolijn koopt u (via de kaartautomaten) een speciaal metroticket, de ‘Bitllet Aeroport‘. Dit ticket kost € 5,15 tot aan uw eindbestemming, waarbij u dus mag overstappen. De tijden van deze metro zijn als de rest van het metronetwerk: van zondag t/m donderdag van 5:00 uur ’s ochtends tot 12:00 uur ’s nachts (vrijdag tot 2 uur ’s nachts). Op zaterdag en feestdagen van 5:00 uur ’s ochtends de hele dag en nacht door. Check vooraf of u in Terminal 1 of 2 moet zijn. Meer over reizen met de metro leest u hier.

Tip: Veel toeristen kopen de voordelige en speciaal voor toeristen ontwikkelde Hola BCN Travel Card; met dit ticket kunt u 2, 3, 4 of 5 dagen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer, waarbij ook u ook meteen uw metroticket vanaf de luchthaven heeft (Meer informatie).

Meer info Hola BCN Card

2. Bus van vliegveld El Prat naar Barcelona

Dagelijkse busrit die gemiddeld elke vijf tot tien minuten vertrekt vanaf Barcelona Airport El Prat. De rit duur ongeveer 35 minuten en kost 8,90 euro (13,20 euro voor retour en tickets bestelt u eenvoudig vooraf online via deze website). Er zijn twee verschillende Aerobus lijnen:

  • Aerobus A1: tussen Barcelona en de nieuwe BCN Luchthaven Terminal T1
  • Aerobus A2: tussen Barcelona en BCN Luchthaven Terminal 2

Zowel Aerobus A1 als A2 rijden via de route Plaça d'Espanya – Gran Vía/Urgell - Plaça Universitat Barcelona binnen en hebben Plaça de Catalunya als eindbestemming. Terug naar het vliegveld BCN kunt u het beste opstappen op Plaça de Catalunya of Plaça d'Espanya.

Aerobus reserveren

Terminal 1 El Prat BCN Terminal 2 El Prat BCN
Pl. Catalunya - Terminal T1 (Airport)

Van 05.30 h tot 06.50 h elke 10 min
Van 06.50 h tot 21.45 h elke 5 min
Van 21.45 h tot 00.30 h elke 10 min

Pl. Catalunya - Terminal T2 (Airport)

Van 05.30 h tot 06.50 h elke 20 min
Van 06.50 h tot 22.20 h elke 10 min
Van 22.20 h tot 00.30 h elke 20 min

Terminal T1 (Airport) - Pl. Catalunya

Van 06.10 h tot 07.30 h elke 10 min
Van 07.30 h tot 22.25 h elke 5 min
Van 22.25 h tot 01.05 h elke 10 min

Terminal T2 (Airport) - Pl. Catalunya

Van 06.00 h tot 07.00 h elke 20 min
Van 07.00 h tot 23.00 h elke 10 min
Van 23.00 h tot 01.00 h elke 20 min

Meer info Aerobus

3. Taxi op vliegveld Barcelona

De zwart-gele taxi’s staan direct voor de uitgang van het vliegveld El Prat BCN. Taxi’s rijden met een taximeter. Ongeacht de afstand van de rit betaalt u altijd minimaal € 20 (o.a. door een vliegveldtoeslag). Gemiddeld zal u tussen de € 25 en € 30 kwijt zijn. Taxi's in Barcelona zijn redelijk goedkoop, betrouwbaar en een goed alternatief om direct bij het hotel aan te komen. Mocht u naar het vliegveld gaan, zoek dan uit of u een taxi naar Terminal 1 of 2 moet nemen. De meeste vluchten naar Nederland zullen vertrekken vanaf Terminal 2.

Aanrader: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en qua prijs zal het nauwelijks verschillen van een gewone taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

4. Bustransfers naar Costa Brava of Costa Daurada

Vliegt u op luchthaven Barcelona El Prat en heeft u een hotel aan de Costa Brava (Lloret de Mar, Blanes, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna of Malgrat de Mar) of aan de Costa Daurada (La Pineda, Port Aventura, Salou of Cambrils) dan kunt u ook eenvoudig een bustransfer vanaf het vliegveld reserveren bij Terravision. Kies uw bestemming voor meer info en reserveringen:

5. Trein van en naar luchthaven El Prat

Vanaf Terminal T2 op vliegveld BCN is het station makkelijk te vinden. Vanaf T1 kunt u de pendelbus nemen naar het station. Ieder half uur vertrekt een trein richting Barcelona, waardoor dit een minder voor de hand liggende optie is t.o.v. de metro. Kaartjes zijn te koop op het perron en in de automaten. Deze trein (Lijn R2 Norte Aeropuerto) stopt in Barcelona op de volgende stations:

  • Barcelona Airport BCN
  • El Prat de Llobregat
  • Bellvitge
  • Barcelona Sants – (Overstappen mogelijk op Metro L3 en L5)
  • Paseo de Gracia – (Overstappen mogelijk op Metro L3 en L4)
  • Barcelona-El Clot Aragó – (Overstappen mogelijk op Metro L2)
  • Barcelona-St. Andreu Comtal

Meer info over treinen: website van Renfe Cercanías.

6. Met een huurauto

Gaat u vanaf het vliegveld Barcelona een rondreis maken door Catalonië of heeft u een hotel aan de rand van de stad? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Barcelona. Let wel op dat wanneer u in het centrum wilt overnachten u een hotel boekt met goede parkeergelegenheden aangezien het verkeer in Barcelona hectisch kan zijn. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra, waarbij alle aanbieders met elkaar vergeleken worden. Bekijk de opties via onderstaande zoekmachine:


Waar ligt vliegveld Barcelona El Prat?

vliegveld barcelona
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."