Barcelona / Bezienswaardigheden / La Rambla

Las Ramblas Barcelona

De meest toeristische straat van Barcelona - La Rambla

Las Ramblas Barcelona

Alles over La Rambla. De drukste en meest toeristische straat in het centrum van Barcelona bezoeken. Las Ramblas in Barcelona van het plein Plaça de Catalunya tot aan het monument van Columbus bij de haven.

Info bezoeken La Rambla Barcelona

Adres La Rambla Barcelona
Metro Metrohaltes Catalunya, Liceu en Drassanes
Bijzonderheden Let op zakkenrollers! 's Nachts verandert de Ramblas in een straat vol met prostitues en drugsdealers.

La Rambla, de toeristische straat van Barcelona

De Ramblas is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Barcelona, maar voor veel toeristen zal deze straat een flinke tegenvaller zijn. De stad heeft zoveel meer te bieden dan deze drukke, te toeristische straat vol zakkenrollers en proppers.

La Rambla BarcelonaDe Ramblas vanaf het Columbus-monument
las ramblas barcelonaDe altijd drukke en levendige straat

Las Ramblas was voorheen een drooggevallen rivierbedding, nu is het de drukste laan van Barcelona. De avenue met al zijn platanen, bloemenstallen, straatmuzikanten en menselijke standbeelden loopt van Plaça de Catalunya (het hoofdplein van de stad) naar de haven Port Vell, met het Monumento a Colón. De 1200 meter lange Ramblas avenue straalt nog steeds een 19e eeuwse sfeer uit, afgewisseld met moderne zaken en vele souveniershops. Het middelste gedeelte van La Rambla is een voetgangersgebied en aan beide zijdes loopt een smalle eenrichtingsweg voor gemotoriseerd verkeer.

Veel toeristen kiezen voor een hotel in de buurt van La Rambla. Vanaf deze centrale locatie bereikt u natuurlijk makkelijk de vele bezienswaardigheden van Barcelona, maar hou er rekening mee dat de levendige Ramblas tot in de late uurtjes voor geluidsoverlast kan zorgen.

Bezienswaardigheden Ramblas

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria is de versmarkt halverwege de Ramblas en de perfecte plek om Catalaanse geuren en smaken te beleven. De ideale plek om uw dag te beginnen met een lekkere fruitshake of fruitsalade.

columbus monument

Columbus standbeeld

Dit standbeeld van Columbus is gelegen aan het einde van de Ramblas (havenzijde) oftewel het 'monumento a Colon'. U kunt zelfs via een lift naar boven in het standbeeld.

Straatartiesten op de Ramblas

ramblas
La Rambla Barcelona
Ramblas Barcelona
la rambla

De straten van de Ramblas

De promenade is te onderscheiden is vijf verschillende Rambla, samen de Ramblas genoemd. Van Plaça de Catalunya richting de kust komt u de volgende Ramblas tegen:

La Rambla de Canaletes (Metrohalte Catalunya)
  • Deze straat is vernoemd naar de zwart/brons-kleurige drinkfontein. Volgens de legende komt u in Barcelona zeker terug indien u een slok neemt van het water uit deze fontein.
La Rambla dels Estudis
  • Op dit stukje laan vindt u diverse stalletjes met vissen en vogel(kooien)
  • Esglesia de Betlem; 17e eeuwse barokkerk.
La Rambla de Sant Josep (Metrohalte Liceu)
  • Vanwege de vele bloemenstallen ook wel 'Rambla de les Flors' genoemd
  • Aan de rechterkant treft u de markt "Mercat de la Boqueira". Een schitterende versmarkt die u zeker moet bezoeken aan het begein van de dag.
La Rambla dels Caputxins
  • Op dit stuk laan treft u de meeste straatartiesten
  • In de zijstraten kunt u aan de linkerkant het mooiste plein van Barcelona bekijken, Plaça Reial en een bouwwerk van Gaudi, het Palau Guell. Gran Teatre del Liceu ligt hier ook aan de Rambla. 's Avonds verandert dit gedeelte van de Ramblas een beetje in een 'rosse buurt'
La Rambla de Santa Monica (Metrohalte Drassanes)
Las RamblasFoto: Wikipedia.org - yearofthedragon

Waar ligt La Rambla in Barcelona?

La Rambla loopt van Plaça de Catalunya, het centrale plein in Barcelona, tot aan de haven Port Vell bij het standbeeld van Columbus. De Ramblas liggen precies als grens tussen de Gotische wijk ('Barri Gòtic', oftewel het historische centrum) en El Raval. El Raval was voorheen een wijk vol prostitutie en criminaliteit. Tegenwoordig is de wijk zeer gemeleerd en een opkomende hippe wijk voor vele artiesten en kunstenaars. Verder liggen in deze wijk veel bars, restaurants en nachtclubs.

barcelona ramblas
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."