Barcelona / Bezienswaardigheden / Plaça del Rei

Plaça del Rei Barcelona

Plein in de Gotische wijk van Barcelona

Plaça del Rei Barcelona

Alles over het bezoeken van Plaça del Rei. Het plein van de koning in de Gotische wijk van Barcelona, met o.a. Palau Reial Major en het MUHBA museum.

Info Plaça del Rei - Plein in Barcelona

Adres Plaça del Rei Barcelona
Metro Halte Jaume I (L4)

Plaça del Rei (Het "plein van de Koning") is een oud plein in het centrum van Barcelona met daarom heen diverse paleizen, waaronder het gotische paleis Palau Reial Major. Het ligt midden in de oude Gotische wijk. Op het kleine plein worden vaak concerten gehouden. In de middeleeuwen vonden op dit historische plein stierengevechten en heksenverbrandingen plaats. Het paleis Palau Reial Major werd gebouwd in de 14e eeuw en was tot de 16e eeuw een residentie van de graven van Barcelona en later van de koningen van Aragon.

MUHBA museum aan het plein 'Plaça del Rei'

Op het plein Plaça del Rei bevindt zich ook het Museo de historia de Barcelona (MUHBA). Dit historische MUHBA museum vertelt de geschiedenis van de stad Barcelona vanaf het Romeinse tijd tot de hedendaagse wereldstad. Het museum bezit o.a. archeologische overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Plaça del ReiPlaça del Rei

Locatie Placa del Rei in Barcelona

Vlakbij Placa del Rei liggen:

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."