Barcelona / Bezienswaardigheden / Monumento a Colón

Columbus monument Barcelona

Monumento a Colón, het standbeeld van Columbus

Columbus monument Barcelona

Alles over Monumento a Colón, het standbeeld van Christoffel Columbus in Barcelona. De sokkel en het Columbus monument in Barcelona (in het Spaans 'Mirador de Colón) bezoeken.

Info Standbeeld Columbus Barcelona

Adres Plaza Portal de la Pau, s/n, Barcelona
Metro Metrohalte Drassanes (Lijn 3)
Entree

Het standbeeld is van buiten gratis te bekijken. U kunt echter met een lift boven in het monument komen. Dit kost 8 euro per ticket en kunt u vooraf bestellen via Tiqets.com.

  • Dagelijks geopend van 8.30 tot 20.30 uur
  • Gesloten op 25 december en 1 januari

Columbus standbeeld - 'Mirador de Colón'

Centraal in het Plaça de la Porte de Pau (plein van de poort van de vrede) in de haven van Barcelona en aan het begin van de Ramblas staat een grote gietijzeren zuil met daar bovenop een standbeeld van Christoffel Columbus. Het Columbus monument (60 meter hoog), dat in Barcelona gekend is als het Monument a Colon, werd ontworpen voor de wereldtentoonstelling die in 1888 in Barcelona werd gehouden.

Columbus & Barcelona

De sokkel van het Columbus monument staat op de plek waar Christoffel Columbus in 1493 terugkwam na zijn ontdekking van Amerika en verslag wilde uitbrengen aan Koningin Isabella en Ferdinand over zijn eerste reis naar Amerika. Columbus werd naar men vermoedt in Genua, Italië geboren. Hij verhuisde eerst naar Portugal en vestigde zich later in Spanje.

Desondanks werd Columbus in de 19e eeuw als Catalaan beschouwd (sommige historici beweerden indertijd dat Columbus geboren werd in Catalonië, vandaar het monument in Barcelona.)

Het meer dan 7 meter hoge standbeeld (gemaakt door Raphael Atche), toont Columbus die naar de zee wijst. Vreemd genoeg wijst hij op de sokkel niet in de richting van de nieuwe wereld die hij ontdekte.

standbeeld Columbus Barcelona
Monumento a Colón, het standbeeld van Columbus

Waar ligt het monument van Columbus Barcelona?

Vlakbij het Columbus monument liggen:

barcelona bezienswaardigheden columbus
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."