Barcelona / Bezienswaardigheden / Picasso museum Barcelona

Picasso museum Barcelona

Museu Picasso Barcelona bezoeken & Tickets

Picasso museum Barcelona

Alle informatie voor een bezoek aan het museum van Pablo Picasso in Barcelona. Bekijk zijn meesterwerken in Museu Picasso Barcelona. Tickets, openingstijden, kaarten, rondleiding museum bezoeken.

Info Picassomuseum Barcelona bezoeken

Adres Carrer de Montcada 15-23
Metro Metrohalte Jaume I (Lijn 4)
Tickets
  • Tickets € 12 (Tip: Wilt u meerdere kunstmusea bezoeken? Kijk dan eens naar het Barcelona Artticket. Waarschijnlijk bent u met € 35 voordeliger uit én u krijgt skip the line tickets. Meer informatie.)
  • Tot 18 jaar gratis entree en 65+ voor € 7
  • Wilt u een leuke rondleiding met gids? Boek dan uw rondleiding via deze website.
Openingstijden
  • Dinsdag t/m zondag: 10:00 - 20:00 uur
  • Maandags is het museum gesloten
  • Gesloten op 1 januari, 1 mei, 24 juni en 25 december. Op 24 en 31 december gesloten om 14:00 uur.
  • Zondags na 17:00 uur gratis entree voor Museu Picasso. Daarnaast is elke eerste zondag van de maand het Picasso museum gratis te bezoeken.

Pablo Picasso & Barcelona

Picasso museum BarcelonaHet Picasso Museum Barcelona is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad Barcelona. Het museum Picasso telt drie verdiepingen en er zijn meer dan 4300 kunstwerken van schilder Pablo Picasso uit de periode 1890-1957. Het in 1963 geopende Picasso museum is gehuisvestigd in vijf aangrenzende middeleeuwse paleizen in de wijk La Ribera. De kunstwerken van schilder Pablo Picasso in de galerie behoren o.a. tot het kubisme en surrealisme. Het Picasso museum in Barcelona is één van de drie musea (naast het Picasso museum Malaga en Parijs) genoemd naar en gewijd aan de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso.

Collectie Picasso museum Barcelona

Hoogtepunten van de museumcollectie zijn twee van zijn eerste grote werken, de Eerste Communie (1896), en Wetenschap en Charity (1897); deze eerste periode van Picasso komt nadrukkelijk aan bod in het museum. Bijzonder is verder de collectie van 57 werken van de serie 'Las Meninas', de enige serie werken van Picasso die allemaal in één museum samen te vinden zijn. Daarnaast heeft het Picasso museum een grote collectie prints, olieschilderijen, tekeningen en zelfs keramiek; uietaard aangevuld met een fototentoonstelling over het leven van Pablo Picasso.

Het Museu Picasso onthult Picasso's band met de stad Barcelona, een relatie die werd gevormd in zijn jeugd en adolescentie, en bleef tot aan zijn dood. Toen Pablo Picasso veertien jaar was schreef hij zich in bij de Barcelonese Academie voor Schone Kunsten. Hij kon al van jongs af aan enorm goed tekenen. Picasso studeerde ook af in Barcelona en zette hier de eerste voetstappen als schilder in de richting van het modernisme van de Moderne kunst.

Museu Picasso bezoeken?

Wanneer u een bezoek wilt brengen aan het Picassomuseum is het slim uw bezoek goed voor te bereiden. U moet niet raar opkijken als u in het hoogseizoen (en dat zijn nogal wat maanden in Barcelona) twee uur in de rij moet staan voor tickets. Bij de meeste skip-the-line tickets betaalt u een aardige toeslag; een combikaart voor 5 kunstmusea (35 euro), waaronder het populaire Miro museum, kan voordeliger voor u zijn!


Video: Impressie Museu Picasso

 


Waar ligt het Picasso Museum in Barcelona?

Het Picasso museum ligt vlakbij metrohalte Jaume I in het centrum van Barcelona. Vanaf deze metrohalte loopt u 200 meter lang de Carrer de la Princessa in, waarna u na vervolgens rechtsaf slaat naar de Carrer de Montcada waar u de lange wachtrijen van het museu Picasso onmogelijk kunt missen.

Vlakbij Museu Picasso liggen:

FAQ Picasso museum bezoeken

Hoe koop je tickets voor het Picasso museum?

Vanwege de lange wachtrijen is het aanbevolen vooraf uw tickets te reserveren voor het Picasso museum. Deze zijn te koop vanaf 12 euro.

Wat kost de entree van het Picasso museum?

Tickets voor het Picasso museum in Barcelona kunt u online reserveren en zijn te koop vanaf 12 euro.

Kan ik een rondleiding met gids boeken?

Wilt u meer te weten komen over de achtergrond van de schilderijen? Boek dan een rondleiding door het museum met een inspirerende gids.

Museu Picasso Barcelona
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 526 reviews
3 mei 2021 Chantal: "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Barcelona."