Barcelona / Bezienswaardigheden / Barri Gòtic

Gotische wijk Barcelona

Barri Gòtic, de Gotische wijk van Barcelona bezoeken

Gotische wijk Barcelona
Alles over Barri Gòtic, de Gotische wijk in Barcelona. Barri Gòtic in Barcelona centrum, het historische gotische stadscentrum met o.a. de kathedraal en pleinen als Plaça Reial en Placa Sant Jaume.

Info Barri Gòtic, de Gotische wijk van Barcelona

Adres De Gotische wijk ligt tussen La Rambla tot de Via Laietana in Barcelona
Metro U stapt het beste uit bij metrohalte Jaume I (Gele lijn 4) of Liceu (Groene lijn 1). Vanaf beide haltes staat u binnen een paar minuten lopen in het hartje van de Gotische wijk.
Tips voor activiteiten in Gotische wijk

'Ciutat Vella', de oude stad van Barcelona

De Barri Gòtic is het centrum van de oude stad ('Ciutat Vella') van Barcelona. De naam betekent Gotische wijk in het Catalaans en deze (toeristische) wijk zal u tijdens uw stedentrip zeker bezoeken. De Gotische wijk van Barcelona bevindt zich tussen La Rambla en de Via Laietana, en tussen de haven van Barcelona en Ronda de Sant Pere. De Gotische wijk is een labyrint van kleine straatjes die uitkomen op bekende pleinen van Barcelona. De Gotische buurt is het oudste deel van de stad en bijgevolg zijn er eeuwenoude gebouwen bewaard gebleven, die soms nog dateren van voor de middeleeuwen (en zelfs ook vanuit de Romeinse tijd). Ten tijde van Augustus werd deze plaats gekozen om een nieuwe kolonie te stichten. Het Romeinse forum bevond zich waar nu het plein Plaça de Sant Jaume ligt.

Barri Gòtic, gotische wijk barcelonaCarrer del Bisbe
gotische wijk barcelonaTypische smalle straatjes van de Gotische wijk

Barri Gòtic, het centrum van Barcelona

Vandaag de dag liggen in de Barri Gòtic de gemeentekantoren van Barcelona, met onder andere het middeleeuwse Palau de la Generalitat (het regeringsgebouw van Catalonië) en het stadhuis van Barcelona, het Casa de la Ciutat of Ajuntament. In de Gotische wijk ligt ook het koninklijk paleis (Palau Reial) waar volgens de legende Christoffel Columbus na zijn terugkeer uit Amerika werd ontvangen door Koning Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië. Op de foto links ziet u 'Carrer del Bisbe', een oude loopbrug vlakbij de kathedraal. De Gotische buurt is het centrum van de stad en een levendige plek vol met toeristen. Zo wordt het stadsdeel begrenst door La Rambla en bevindt zich een van de gezelligste pleinen van de stad, Plaça Reial, in deze Gotische wijk. Dit centrale plein wemelt van de toeristen, terrassen en restaurants, maar ook in andere delen van dit Gotische kwartier zult u genoeg gezellige eettentjes en authentieke winkeltjes aantreffen.

Klik voor een wandelroute in de Barri Gotic


Locatie Gotische wijk van Barcelona

Vlakbij de Gotische wijk liggen:

barcelona Barri Gòtic
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."