Barcelona / Bezienswaardigheden / Kabelbaan en kasteel Montjuic

Kabelbaan Telefèric de Montjuïc

De kabelbaan in Barcelona naar het 'Kasteel van Montjuïc'

Kabelbaan Barcelona

Alles over de Telefèric de Montjuïc, de kabelbaan naar het kasteel van Montjuïc (Castell de Montjuic) met een schitterend uitzicht over Barcelona. Tickets, prijzen, openingstijden van de Montjuic kabelbaan Barcelona

Info kabelbaan Telefèric de Montjuïc Barcelona & Tickets

Adres Avinguda de Miramar, Barcelona
Metro Je kunt bij de Montjuïc kabelbaan komen vanaf Parallel metrostation (Lijn 2 en Lijn 3) met de funicular de Montjuïc. U reist dan tussen Paral-lel en Parc de Montjuic met een enkel metrokaartje via het funicular treintje de berg op.
kabelbaan Barcelona Teleferic de Montjuic
Tickets kabelbaan
 • Volwassen retour tickets kabelbaan: 13,50 € (Bestel uw tickets online, slechts 12,15 €)
 • Kinderen retour tickets (4 -12 jaar): 9,70 €
Tickets reserveren
Openingstijden
 • Kabelbaan naar het kasteel is dagelijks geopend van:
  • Januari en februari: 10:00 - 18:00 uur
  • Maart-mei: 10:00 - 19:00 uur
  • Juni-september: 10:00 - 21:00 uur
  • Oktober: 10:00 - 19:00 uur
  • November en december: 10:00 - 18:00 uur
Opmerkingen Dit is niet de kabelbaan die van de haven naar de Montjuic berg gaat. Meer info over deze Transbordador aeri del port leest u hier.
Website www.tmb.cat

Waar gaat de kabelbaan heen?

De Telefèric de Montjuïc is een onvergetelijke manier om naar het kasteel van Montjuïc te gaan. De kabelbaan verbindt de stad naar de top van de berg Montjuïc. Om dit te doen, stijgt de kabelbaan 84,5 meter over een afstand van 750 meter. Bij het kasteel van Montjuïc heeft u een spectaculair uitzicht over Barcelona. Het kasteel is gebouwd in 1640 en sinds 1960 is er een militair museum gehuisvest in het kasteel.

U kunt vrij rondlopen bij en rond het kasteel. Voor het bezoek aan een militaire tentoonstelling moet u wel entree betalen. De kabelbaan heeft drie stations: Parc de Montjuïc, Miramar en Castell de Montjuïc.

kabelbaan montjuic barcelona
castel de montjuic
kasteel montjuic barcelona

Kasteel van Montjuïc Barcelona

In 1640, tijdens het begin van de Catalaanse revolutie, werd de eerste basis gelegd van kasteel van Barcelona op de Montjuïc berg, waarbij het gebouwd werd rond de oude vuurtoren. Het oorspronkelijke fort is tussen 1751 en 1779 vervangen door het huidige kasteel onder leiding van de militaire architect Juan Martín Cermeño. Het kasteel bestond uit vier bastions en de hoofdingang is een brug over de gracht. Later diende het kasteel tijdens de Burgeroorlog (1936-1939) ook als martelplaats, militaire gevangenis en plek voor executies van politieke tegenstanders van dictator Franco, waaronder de executie van president Lluís Companys in 1940. Bij de entreeprijs van het kasteel zit tevens een tentoonstelling over de geschiedenis van dit fort. Wanneer u niet komt voor deze wrede geschiedenis van het kasteel, kunt u hier een van de beste 360 graden panorama's over Barcelona vinden.

Info Castell de Montjuïc (kasteel)

Entree kasteel
 • Standaard tickets: 5 €
 • Onder 16 jaar gratis toegang kasteel
 • Elke zondag na 15:00 uur gratis te bezoeken
Openingstijden
 • Van 1 november - 28 februari:
  Open van maandag tot zondag 10:00 - 18:00 uur.
 • Gesloten op 25 december en 1 januari.
 • Van 1 maart - 31 oktober:
  Open van maandag tot zondag 10:00 - 20:00 uur.
Website www.bcn.cat
castell de montjuic met de teleferic kabelbaan Barcelona

Locatie Kabelbaan naar Castell de Montjuic in Barcelona

De makkelijkste manier voor het bereiken van het kasteel van Barcelona is door de metro te nemen naar Parallel (L2 of L3). Vanaf hier neemt u de Montjuïc Funicular, oftewel de kabelbaan (info zie boven) naar het kasteel. Alternatief is de bus te nemen vanaf Placa d'Espanya, waarbij buslijn 150 dichtbij Castell de Montjuïc stopt.

Vlakbij de Montjuic kabelbaan liggen:

barcelona kabelbaan funicular
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."