Barcelona / Bezienswaardigheden / Palau de la Música Catalana

Palau de la Musica Catalana

Concertgebouw en muziekpaleis in Barcelona bezoeken

Palau de la Musica Catalana

Concertzaal Palau de la Musica Catalana in Barcelona. Een van de mooiste concertgebouwen en concertzalen ter wereld: tickets en rondleidingen in het Catalaanse concertgebouw en muziekpaleis bezoeken.

Info concertgebouw Palau de la Música Catalana Barcelona

Adres C/ Palau de la Música, 4-6 Barcelona
Metro Metrohalte Urquinaona (Lijn 1 en Lijn 4)
Rondleiding Reserveer uw tickets
Openingstijden Dagelijks geopend van: 9:30 - 15:30 uur

Palau de la Música, de concertzaal van Barcelona

Het Palau de la Música Catalana in het centrum van Barcelona is een van de mooiste concertgebouwen ter wereld. De concertzaal en muziekpaleis Palau de la Musica werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner. Hij was een van de architecten die de basis vormenden van het Catalaans modernisme ('Jugendstil'). In 1905 begon de bouw van Palau de la Música en het concertgebouw werd voltooid in 1908. Het project werd in eerste instantie gefinancierd door de samenleving, maar belangrijke financiële bijdragen werden ook gemaakt door rijke industriëlen en burgerij van Barcelona. In 1997 werd het Catalaanse muziekpaleis uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site, samen met Hospital de Sant Pau. Vandaag de dag wonen meer dan een half miljoen mensen per jaar de muzikale optredens bij in het concertgebouw die variëren van symfonische muziek, opera, kamermuziek, flamenco, jazz tot Cançó (het Catalaanse lied).

Palau de la Musica
palau de la musica catalana Barcelona

Concertgebouw in Barcelona

Het concertgebouw Palau de la Musica is gelegen in een krappe straat, de Carrer de Sant Francesc de Paula, in het deel van het oude Barcelona bekend als La Ribera. De meeste van de andere prominente modernistische gebouwen, die bijvoorbeel zijn ontworpen door Antoni Gaudí, bevinden zich in het chique 19e-eeuwse uitbreiding van de stad die bekend staat als de Eixample. De buitenmuren van Palau de la Música zijn van rood steen, waarbij de steunpilaren en gevels bekleed zijn met mozaïeken. Op de hoek van de entree hangt aan de gevel een beeld van Miquel Blay, ook wel'het Catalaans Volkslied' genaamd. Bovenaan de gevel van het muziekpaleis staan drie borstbeelden van Bach, Palestrina en Beethoven. Het Palau de la Música is gebouwd met grote ramen en het meest in het oog springend is de gebrandschilderde dakkoepel, waarmee de concertzaal op een natuurlijke manier licht binnen krijgt.

Rondleiding Palau de la Música Catalana

Tijdens een rondleiding (55 minuten) met gids krijgt u achtereenvolgens alle belangrijke ruimtes te zien in het Palau de la Música: Rehearsal Hall of the Orfeó Catala, de Lluís Millet Hall, waar u het grote balkon ziet met grote pilaren die bloemen symboliseren. Uiteindelijk bezoekt u de Concertzaal van Palau de la Musica. De explosie van kleuren, vormen en licht laten zien wat voor meesterwerk van decoratieve kunst dit concertgebouw is. Daarna bewondert u op de tweede etage het fenomenale great skylight. Als afsluiting van Palau de la Música Catalana krijgt u het orgel te zien Bestel hier uw rondleiding.

palau de la musica catalana Barcelona
Palau de la Musica

Video: Impressie van Palau de la Música Catalana

 

Waar ligt Palau de la Música?

Het Palau de la Musica is eenvoudig te bereiken in het centrum van Barcelona en het concertgebouw ligt op slechts 100 meter loopafstand van metrohalte Urquinaona.

Vlakbij Palau de la Musica liggen:

Palau de la Música Catalana
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."