Barcelona / Bezienswaardigheden / El Poble Espanyol

Poble Espanyol Barcelona

Het 'Spaanse dorp' El Poble Espanyol op de Montjuïc bezoeken

El Poble Espanyol

Alles over Poble Espanyol, oftwel het "Spaanse dorp" op de Monjuic in Barcelona. Info op Barcelonapagina.nl over Poble Espanyol; tickets, adres, concerten van dit Spaans openluchtmuseum op de Montjuïc berg.

El Poble Espanyol Barcelona: Info & tickets

Adres Avinguda del Marques de Comillas 13 Barcelona
Metro Metrohalte Espanya
Bus Buslijn 13 en 150
Entree
  • Standaard tickets € 14,00 (online via deze aanbieder voor € 11,20)
  • 0-4 jaar gratis entree
  • 4-12 jaar € 9,00
Openingstijden
  • Maandag van 12.00 tot 20.00 uur
  • Van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 24.00 uur
Website www.poble-espanyol.com

Spaans dorp in Barcelona

Poble Espanyol betekent ‘Spaans dorp’ en is gelegen op de berg Montjuïc. Een dorp als dit zult u overigens nergens in Spanje aantreffen, want in dit openluchtmuseum Poble Espanyol zijn bouwstijlen uit heel Spanje gecombineerd. El Poble Espanyol werd gebouwd op de Montjuïc voor de Wereldtentoonstelling 1929 van Barcelona en het was de bedoeling dit Spaanse dorp na afloop van deze expositie weer af te breken. Zover is het nooit gekomen, omdat het dorp erg in trek was onder de lokale bevolking en toeristen. Het dorp geeft een mooi beeld van de vormen van architectuur in Spanje.

poble espanyolDe sfeer van een Spaans dorp
el poble espanyol barcelonaUitzicht van Pueblo Espanyol

Openluchtmuseum 'El Poble Espanyol' bezoeken

Op de 42.000 m2 van het Spaanse openluchtmuseum zijn 117 gebouwen te zien in Poble Espanyol uit onder meer Andalusië, Castilla y Leon, Navarra, Baskenland en uiteraard Catalonië. In het grootste gedeelte van de gebouwen zijn 30 winkels en 18 restaurants ondergebracht. Verder zijn er geregeld demonstraties in Poble Espanyol van oude Spaanse ambachten.

Ook kunt u het 'Spaanse dorp' in de avonduren bezoeken. Er worden dan verschillende activiteiten georganiseerd zoals concerten, flamenco shows en theatervoorstellingen. Door de invloeden uit alle Spaanse regio's is het als het ware een Spanje in het klein. U treft er van alles, van kloosters tot poorten, het plein Placa Mayor en klokkentorens. Met name onder Spanjaarden een populaire bezienswaardigheid in Barcelona.

Video 'El Poble Espanyol'

 


Waar ligt El Poble Espanyol in Barcelona?

Vlakbij Poble Espanyol liggen:

barcelona poble espanyol
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
17 november 2022 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."