Barcelona / Bezienswaardigheden / CaixaForum

CaixaForum Barcelona

Kunstgallerij en exposities in het Caixaforum op de Montjuïc

CaixaForum Barcelona

Alles over het bezoeken van het CaixaForum in Barcelona; een museum in een voormalige textielfabriek op de Montjuic van Barcelona met wisselende exposities.

Informatie CaixaForum Barcelona

Adres Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 Barcelona
Metro Halte Espanya (Lijn 1 of 3) of met bus 13 en 50
Entree Standaard ticket € 6 / onder 16 gratis entree
Openingstijden
  • Dagelijks van 10:00 - 20:00 uur
  • Het centrum is gesloten op 25 december en 1 en 6 januari
Website https://caixaforum.org (check geregeld de website voor de wisselende exposities in het forumgebouw)

Caixaforum: Kunstgalerie & cultureel centrum Barcelona

Het CaixaForum is een kunstgalerie en cultureel centrum in Barcelona. Het forum wordt gesponsord door de Barcelonese spaarbank "la Caixa", en opende in 2002 in een voormalige textielfabriek. CaixaForum is gelegen an de voet van de berg Montjuïc. Het modernistische forumgebouw herbergt tijdelijke exposities. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd in opdracht als een textielfabriek van Casimir Casaramona i Puigcercós, en gebouwd door de beroemde Catalaanse architect Josep Puig i Cadafalch. De fabriek werd in 1911 voltooid. Het sloot in 1918, maar heropend als een magazijn in 1929. In 1940 werd het gebouw gebruikt door de Spaanse nationale politie, en het werd gebruikt als zodanig tot "la Caixa" het kocht in 1963.

Caixaforum Barcelona

CaixaForum als museum

Het Caixa Forumgebouw werd geopend als museum in februari 2002. Het gebouw werd gerestaureerd voorafgaand aan de opening, en een nieuwe entree werd gebouwd, ontworpen door de Japanse architect Arata Isozaki. Het CaixaForum museum, dat in het voorjaar van 2002 is geopend, heeft bijna drie hectare tentoonstellingsruimte, een mediatheek, een auditorium, klaslokalen en een restaurant. Bezoekers dalen door roltrap naar de kelderruimte van het CaixaForum, versierd met een Sol LeWitt muurschildering, waarna men vervolgens weer stijgt naar de tentoonstellingsruimtes op de begane grond. Als afsluiting van het bezoek aan het forum van "La Caixa" is het dakterras een ideale plek om te ontspannen.


Locatie CaixaForum in Barcelona

Vlakbij het CaixaForum ligt:

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."