Barcelona / Bezienswaardigheden / Chocolademuseum

Chocolademuseum Barcelona

Museu de la Xocolata bezoeken - chocolademuseum van Barcelona

Chocolademuseum Barcelona

Alles over het Museu de la xocolata in Barcelona, het chocolademuseum biedt een reis door de oorsprong van chocolade en cacao in Barcelona.

Info Museu de la Xocolata - Chocolademuseum Barcelona

Adres Carrer Comerç, 36 Barcelona
Metro Jaume I (Lijn 4) of Arc de Triomf station (Lijn 1)
Entree Tickets € 6,00 (online reserveren) en onder 7 jaar gratis toegang museum
Openingstijden
  • Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur
  • Op zon- en feestdagen van 10.00 tot 15.00 uur
  • Gesloten op 1 & 6 januari, op 25 & 26 december
Website museuxocolata.cat

Chocolade museum Barcelona

Het chocolademuseum van Barcelona biedt een reis door de oorsprong van chocolade, haar aankomst in Europa en de verspreiding ervan. Het chocolade museum (museu de la xocolata) is gevestigd in een historisch gebouw dat al een relatie met chocolade had: in de 18e eeuw was het Bourbon leger een fanatieke consument van chocolade en (volgens de verordeningen) was chocolade aanwezig op de menu's van de 18e eeuwse militaire academies.

Museu de la Xocolata

Chocolade & Barcelona

Sinds de ontdekking van chocolade in de 15e eeuw heeft chocolade een belangrijke rol gespeeld in de economische en sociale structuur van Barcelona. De haven van Barcelona fungeerde als uitgangspunt voor de verkoop en distributie van chocolade en cacao door heel Europa.

Doe ook mee aan een reeks activiteiten waarbij de bezoeker chocola moet ervaren met alle zintuigen in dit chocolade museum (Museu de la xocolata). Tijdens uw stedentrip Barcelona een leerzame en smaakvolle ervaring voor jong en oud.


Video: Impressie van chocolade museum Barcelona

 


Locatie Chocolademuseum in Barcelona

Het chocolademuseum van Barcelona ligt vlakbij het parc de la Ciutadella. U kunt vanaf metrohalte Jaume I de straat Carrer de la Princesa in lopen. Na 400 meter ziet u aan de linkerkant Carrer del Commerc, waar u het museum zult aantreffen.

De andere mogelijke metrohalte is Arc de Triomf, waarbij u via de Arc de Triomf naar het parc de la Ciutadella loopt. Hier treft u als eerste gebouw het Castel de tres dragons aan. Sla in het park na dit gebouw meteen rechtsaf; steek de grote weg over en u komt aan in Carrer de la Princessa, waarna de eerste weg Carrer del Commerc is.

Vlakbij Museu de la Xocolata liggen:

chocolade barcelona
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."