Barcelona / Bezienswaardigheden / CosmoCaixa

CosmoCaixa Barcelona

CosmoCaixa, het sciencemuseum van Barcelona

Cosmocaixa Barcelona

Meer over CosmoCaixa, het natuurwetenschappelijk museum in Barcelona voor alle leeftijden. Bezoek het sciencemuseum CosmoCaixa in Barcelona.

Info CosmoCaixa museum in Barcelona

Adres C/ Isaac Newton, 26 Barcelona
Metro
  • Metrohalte Penitents (Lijn 3). Vanaf deze halte is het nog 1,5 kilometer lopen.
  • Metrohalte Av. Tibidabo (Lijn 6). Deze metro rijdt minder vaak, daarna nog 1 kilometer lopen.
Bus De bussen 60 en 73 stoppen voor deur van het museum
Entree € 6,00 / onder 16 jaar gratis entree
Openingstijden
  • Maandag t/m zondag en feestdagen, van 10u tot 20u
  • Gesloten: 25 december, 1 en 6 januari
Website website (alleen in Spaans)

CosmoCaixa, het science museum van Barcelona dat zijn deuren opende in 2005, staat bekend als een van de beste en meest moderne wetenschapsmusea in Europa. De bouwkosten van de CosmoCaixa bedroegen 100 miljoen euro. Het is een van de meest gerenommeerde natuurwetenschappelijke musea in Europa en wordt gerund door de sociale spaarbank "la Caixa".

Natuurwetenschap in museum CosmoCaixa

Het natuurwetenschappelijke museum CosmoCaixa is een oppervlakte van meer dan 30.000 m² opgedeeld in verschillende zalen: het Amazonewoud, de Geologische Muur, het planetarium, enz. Bezoekers slingeren eerst 30 meter naar beneden via een reusachtige spiraal en komen uit in de kelderverdieping van CosmoCaixa. CosmoCaixa is op deze verdieping een interactief science museum waar men volop kan experimenteren met fenomenen als hitte, elektriciteit, geluid en atmosferische druk.

Aanschouw de slinger van Foucault, speel met een golven-simulator of wandel tussen tropische bomen en dieren in het Amazonewoud. Daarnaast kun u uw ogen uitkijken bij tal van dieren in aquaria en terraria in CosmoCaixa en heeft het museum vaak tijdelijke tentoonstellingen.

Het CosmoCaixa museum is een aanrader met kinderen, maar het science museum is net zo interessant voor volwassenen. Cosmocaixa is een van de (goedkope) verrassingen van Barcelona en zal u twee tot drie uur lang flink doen verbazen met de wondere wereld van de natuurwetenschap.

cosmocaixa barcelona
museu cosmocaixa

Waar ligt museum CosmoCaixa in Barcelona?

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
17 november 2022 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."