Home / Bezienswaardigheden / Las Arenas

Las Arenas Barcelona

Winkelcentrum 'Las Arenas' in voormalige stierenvechtarena

Las Arenas Barcelona

Alles over het bezoeken van winkelcentrum Las Arenas. De voormalige arena voor stierenvechten aan de Placa d'Espanya, waar tegenwoordig een groot shopping centre is gevestigd.

Praktische info Las Arenas Barcelona bezoeken

Adres: Gran Via de les Corts Catalanes 373-385 Barcelona
Metro: Metrohalte Espanya (L3)
Openingstijden: Maandag-zaterdag 10.00-22.00 uur
Website: http://arenasdebarcelona.com
Tip: Vanaf de 6e verdieping heeft u een geweldig uitzicht richting de Montjuïc. Dit dakterras is gratis te bereiken via de trappen en liften van het winkelcentrum.

Stierenvechten 'Las Arenas'

In 1900 opende Las Arenas zijn deuren als stierenvechtersarena direct gelegen aan de Plaça d´Espanya. Het laatste gevecht vond in deze arena plaats in 1977 en in 2012 is het stierenvechten in geheel Catalonië verboden. Aangezien de gevel monumentaal was mocht deze niet gesloopt worden. In 2003 startte men met de renovatie en in 2011 opende het winkelcentrum 'Las Arenas' zijn deuren.

Winkelcentrum 'Las Arenas'

De oorspronkelijke buitenmuren zijn nog steeds bewaard gebleven voor het shopping centre. Het is een modern en overdekt winkelcentrum waar u de meeste bekende merken kunt vinden in 116 winkels verdeeld over 6 verdiepingen. Daarnaast zijn een bioscoopcomplex van 12 zalen en een sportschool te vinden.

Op de tweede verdieping vindt u een doorlopende gratis foto-expositie over de (re)constructie van het gebouw. Op de bovenste verdieping zijn wisselende exposities te vinden en hebt u tevens een mooi uitzicht van 360 graden over de stad en uitzicht op de heuvel Montjuïc. Las Arenas heeft een groot aanbod van restaurants, zowel op de zesde verdieping met uitzicht als op de onderste verdieping. Verder kunt u dagelijks flamencoshows bezoeken in Las Arenas.

las arenas barcelonaWinkelcentrum 'Las Arenas'
las arenasUitzicht vanaf het dak van Las Arenas in Barcelona

Lokatie Las Arenas-winkelcentrum in Barcelona

Vlakbij Las Arenas ligt:

Museu Nacional d'Art de Catalunya
parc de joan miro barcelona
Font Màgica Montjuïc Barcelona
caixaforum barcelona

MNAC - Palau Nacional

Parc de Miro
Font Magica
CaixaForum
barcelona bezienswaardigheden stedentrip