Home / Bezienswaardigheden / Parc de Joan Miro

Parc de Joan Miró Barcelona

Het Miro-park in Barcelona bij Las Arenas

Parc de Joan Miró

Alles over het bezoeken van Parc de Joan Miró. Een park met dertig beeldhouwwerken van Joan Miró vlakbij metrohalte Espanya en winkelcentrum Las Arenas.

Praktische info park van Miro in Barcelona bezoeken

Adres: Carrer d'Aragó, 2 Barcelona
Metro: Halte Espanya (Lijn 1) of Tarragona (Lijn 3)
Prijs tickets: Het park is gratis te bezoeken
Openingstijden:
  • December, januari en februari, dagelijks van 10u tot 18 uur
  • Maart en november, dagelijks van 10u tot 19 uur
  • April en oktober, dagelijks van 10u tot 20 uur
  • Van mei tot september, dagelijks van 10u tot 21 uur

Parc de Joan Miro kunstwerkDona i OcellHet Parc de Joan Miró ligt op een terrein van een voormalige slachthuis. Het is de moeite waard om de het zuid-westelijke deel van het Parc de Joan Miró te zien. Dit is het onderste deel van het park met het dubbelzinnige beeldhouwkunst van Joan Miró: De sculptuur Dona i Ocell (Vrouw en Vogel) domineert dit deel van het park. Het beeld staat op een klein eiland in een waterbassin. Miró heeft de Sculpture gemaakt in 1982, het jaar voor zijn dood. Een beetje fantasie is wel nodig voor het herkennen in dit standbeeld van een vrouw en een vogel. Indrukwekkend is Miró's 22 meter hoge sculptuur in ieder geval.

Kunst van Joan Miro in Barcelona

Door het hele park liggen 30 kleinere sculpturen van Miró verspreid. Zonder deze beeldhouwwerken van Miró zou het park niet een bezoek waard zijn. Aan de onderkant, noord-oostelijke gebied zijn er in het Parc de Joan Miró mooie plaatsen in de schaduw van palmbomen, pijnbomen en eucalyptus planten. Het is een rustgevende plek in de stad en de lichte wind zorgt voor koelte, zelfs op warme dagen.

Wil je meer kunstwerken zien van Joan Miro? Bezoek dan ook zijn museum Fundacio de Joan Miro. gelegen op de Montjuïc berg van Barcelona.


Lokatie Park van Miro in Barcelona

Vlakbij Parc de Miro ligt:

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Plaça d'Espanya
Magische fonteinshow Barcelona
caixaforum

MNAC - Palau Nacional

Placa d'Espanya
Font Magica - fontein
CaixaForum
barcelona bezienswaardigheden stedentrip