Barcelona / Bezienswaardigheden / Parc Industrial

Parc de l'Espanya Industrial

Parc de l'Espanya Industrial bezoeken

Parc de l'Espanya Industrial

Alles over het bezoeken van Parc de l'Espanya Industrial. Het park Industrial in Barcelona ontworpen door de architect Luis Peña Ganchegui.

Info Parc de l'Espanya Industrial in Barcelona

Adres Carrer de Muntadas, 1-37 Barcelona
Metro L1 halte Plaça de Sants / L3 of L5 halte Sants Estació
Toegang Het park is gratis te bezoeken
Openingstijden
  • December, januari en februari, dagelijks van 10 tot 18u.
  • Maart en november, dagelijks van 10 tot 19 uur
  • April en oktober, dagelijks van 10 tot 20 uur
  • Van mei tot september, dagelijks van 10 tot 21 uur

In het Parc de l'Espanya Industrial van Barcelona vindt u o.a. een bevaarbaar kanaal, de gigantische sculptuur van een draak (tevens een glijbaan voor de kinderen), gazons en mediterrane bomen en sportvelden. Het is de ideale en rustige plek voor een familiepicknick. Het land waar vandaag de dag is het park was tot ver in de twintigste eeuw een textielfabriek genaamd La España Industrial. In 1985 werd het Parc de l'Espanya Industrial geopend dat was ontworpen door de Baskische architect Luis Peña Ganchegui.

Parc de l'espanya industrial & Kunstwerken

park industrial barcelonaDe gigantische metalen draak (zie foto rechts) van de beeldhouwer Andrés Nagel werd twee jaar later toegevoegd aan Park Industrial. De metalen draak is 32 meter breed en 12 meter hoog. Een aantal sculpturen gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1929 werden gehaald uit de opslag in de gemeentelijke magazijnen en geplaatst in park Industrial. Deze sculpturen omvatten Neptunus van Manuel Fuxa, Venus van José Pérez Peresejo en de Oxen of Plenty van Antoni Alsina.

De negen hoge torens (lijkend op monumentale vuurtorens) staan aan de top van de witte trappen die leiden naar het water, en geven het park Industrial zijn karakteristieke uitstraling; tijdens een rit met de hop-on-hop-off bus zullen de vuurtorens u zeker opvallen. Beneden bij de roeivijver kunt u een boot huren om het Parc de l'Espanya Industrial op een andere manier te bekijken. Lees hier meer info over andere parken in Barcelona, want toegegeven er zijn veel mooiere parken dan deze in Barcelona te vinden.


Locatie Parc de l'Espanya Industrial in Barcelona

Vlakbij Park Industrial ligt:

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."